14 dagar kvar till beräknad födelse!!!
2009-06-29 / 23:58:00 / Graviditet

ja vad har gjorts idag? Jag och mattias klev upp vid 11 tiden och fikade och så sen så inväntade vi bara att klockan skulle bli ett så vi kunde fara till stan med bussen. Klockan två så hade vi möte med våran handläggare och vi fyllde i så att vi fick tv-linsensen (stavning? hehe) och sedan for vi bort till gullänget och hämtade nyklarna till lägenheten så nu har man dom :D Sen for vi tillbaka och kollade över hur mycket pengar vi hade och hur mycket som skulle ryka efter att vi betalat allt vi ska och så fick vi reda på att vi ska få en liten slant för att köpa en del grejjor till lägenheten så det ska vi göra imorgonbitti. Så klockan 10 imorgon ska jag vara vid ö&b så kommer mattias och våran handläggare vara där så ska vi shoppa lite sen efter att det är klart ska jag och mamma till min morfar och efter ska vi vidare sen blir det hem och packa det som jag har kvar och på onsdag blir det flytt!


men nu måste jag gå och lägga mig så jag inte somnar vid datorn och så att jag orkar kliva upp imorgon!

tralalalala
2009-06-28 / 23:22:22 / Min vardag

var ett tag sedan jag skrev nu men det har ju varit kanon väder! Jävligt varmt man börjar ju svetta så fort man kliver ut från  dörrn, men man ska väl inte klaga, hoppas att lillpyret vill kika ut snart så jag slipper gå om kring såhär nu i värmen för det tar verkligen! Ja vad har vi gjort i helgen då? Vi har varit hos min mammas ex Ulf och badat eller mattias har badat jag backade ur och doppade bara fötterna haha. Fast färg har jag fått på mig! Imorgon så blir det möte med våran handläggare igen för att delvis träffa hennes vikarie som vi ska ha medans hon är på semester. Efter det så kommer jag och mattias "skiljas" åt, han till husum och jag hem till mig, för att checka det sista med packningen och på onsdag så blir det flytt! Vet inte om jag kommer kunna blogga så mycket i framtiden eftersom att vi inte kommer ha något internet fast grannen kanske har så man kan snylta hehe. Vi märker väl men när lillpyret kommer så sätter jag lösenord igen och det kommer vara samma som förut, kommer även sätta lösenord på min bilddagbok fast säger till innan så ni vet iaf.


ja nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva men skriver nog imorgon och berättar hur min dag har varit.

mycket att tänka på egentligen.
2009-06-25 / 22:13:59 / Graviditet

igår gjorde jag inte allt för mycket, vi fick reda på att vi visst måste betala hyran själva så nu kan vi inte inhandla lika mycket grejjor som vi hade tänkt att göra och som egentligen verkligen behövs och skulle vara skönt att bara släppa bort från axlarna men så blir det inte. Och idag så var det tänkt att minsta lillasyster angelina skulle komma hit men jag och mamma for ut till stugan istället och det var mysigt, blev bjuden på mat och så! Sen när vi kom hem därifrån så har jag bakat sockerkaka och sedan rensat min garderob, vilket min andra syster hjälpte mig med så hon kunde ta kläderna jag inte ville ha. Sen efter det har jag bara latat mig framför tv:n och kikat runt lite på internet. Egentligen skulle jag packa BB-väskan men jag gör det efter helgen då vi har tänkt att köpa in nå bodys till lillpyret imorgon.

Imorgon så blir det att fara till barnmorskan, ska vara där halv 12 och självklart ska mattias med som vanligt! Vill inte gå dit utan honom, hehe. Sen så vill han jämt följa med också så det är kanoners :) Sen efter det har vi tänkt att gå ner på staden en sväng och sedan gå och checka runt på hamnfesten, kanske hittar någonting roligt vem vet.

Annars vet jag inte vad som händer i helgen, på måndag får vi nykeln till lägenheten iaf så vi kan börja flytta in när vi vill på onsdag, sköönt!


fullt upp!
2009-06-23 / 20:39:35 / Graviditet

igår så tog jag och älskling 10 bussen in till stan och fixade massa papper som soc behövde tillsammans med försörjningsstödet som vi ska ansöka om sen så får vi hem till mig och gjorde faktiskt inte allt för mycket, kollade på tv och så.

Sen idag så for vi in till stan med mamma klockan 12 sen satt vi oss i solen i parken och inväntade på att klockan skulle bli 1 så vi kunde ha möte med våran stödperson som hjälper oss med alla papper som ska fixas och så. Så när vi kom dit så fick vi skriva på kontraktet på lägenheten så nu är det gjort också sen fick vi fara och kolla på lägenheten för vi fick ju inte göra det förra gången vi hade möte för den var inte tillgänglig men idag så. Den var riktigt nice faktiskt var väl inte dom snyggaste tapeterna men dom funkar iaf, sen var det två uttag som var sönder men det skulle fixas, också var det som fettfläckar inne i sovrummet så vi skulle kolla om dom fixar det eller om det är något vi måste göra själva. oj oj var jag längtar nu kan jag ju vilja lova! Efter att vi kollat på lägenheten så for vi tillbaka till våran stödpersons kontor och skrev på papper om ansökan om försörjningsstöd också skrev vi på papper så att våran adress ändras så vi får alla brev och grejjor till lägenheten, fast det fattar ni väl, hehe. Efter det var klart så gick vi till Ulrika för att lämna alla papper vi fixat från gårdagen som hon skulle ha. Sen efter det så gick vi och fixade hemförsäkring och gravidförsäkring så nu är det ordnat också, vi fick även papper om barnförsäkring så vi bara behöver fylla i och så då lillpyret kommer så är h*n försäkrad också! Skönt att ha det bortgjort iaf. Sen så behöver vi inte betala någon hyra denna månad utan det skulle Ulrika göra åt oss eftersom vi inte har kommit igång ännu och så, så underlättade det så det känns skönt. Så nu har jag och älskling väldigt mycket pengar över som vi kan göra massa sakor så det ska vi göra på fredag efter att vi varit hos barnmorskan, längtar ju som tusan man ska ju få shoppa lite bebiskläder vettja, hehe! Efter att mötet var klart som tog 2 ½ timme så gick jag och älskling ner mot staden och köpte oss en korv tills vi kunde äta riktigt middag, jag tog halv 5 bussen hem och älskling gick upp till hans bror (som bor inne i stan) och han är fortfarande där och skulle sova kvar och åka upp till husum med hans bror imorgonbitti, blir nog skit bra. Så imorgon ska man börja att rensa ur garderoben och packa ner alla kläder så har man det gjort. Känns som man har jätte mycket att göra men man vet tusan inte vart man ska börja någonstans, haha.

går in i vecka 37 idag. har tyvärr ingen ny magbild.

I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr. Huvudets omkrets är 34 cm. Från och med den här veckan är inte ditt barn för tidigt född. De mesta av lanugohåret är borta. Lungorna har mognat. Barnet sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten. Vid födelsen har ditt barn 300 ben i kroppen medan vuxna har 206, flera är ganska mjuka till en början. Vissa av benen växer samman i barndomen.


ingenting att komma med
2009-06-20 / 20:43:27 / Min vardag

just nu så sitter jag här vid datorn och kikar runt på olika sidor och så, snart så ska vi se på film, har direkt inte gjort så mycket alls idag och igår blev det att vi tog det lungt, lite öldrickande för älskling också spelade vi lite kort och gitar hero. Känner att jag inte har någonting att skriva om så får se om jag har någonting roligare att berätta imorgon.

1 juli nästa, tack!
2009-06-18 / 23:36:21 / Min vardag

är nu i husum hos älskling och helle följde med oss också, trevligt trevligt. Vi har sett på unga mödrar också har vi spelat kort ute i altanrummet som vanligt haha. Sen nu så sitter älskling och helle och spelar gitar hero och jag sitter här och nördar hehe. Annars idag på mötet så fick vi inte se lägenheten för den var inte tillgänglig och vi skulle egentligen skriva kontrakt också men dom hade skrivit fel personnr på älskling så vi ska ta det på mötet med våran stödperson som ska hjälpa oss med alla papper och grejer. Så den 1 juli blir jag och älskling gullängetsbor och vi kommer bo på rundvägen! 59 kvadrat var det också på lägenheten föresten. Så nästa vecka är det bara att börja packa ner grejer till lägenheten och så, endast 1 vecka och 6 dagar kvar till flytt! Känns verkligen skönt att vi kommer att ha eget och ha våra egna regler men självklart så kommer jag sakna min mor upp till tusen och för att inte tala om mina syskon men som tur är så kommer jag träffa dom ändå, ofta också hoppas jag. Så är det massa papper vi måste fixa också så att vi kan söka om försörjningsstöd och annat som vi ska ha. Så lite stressigt är det men det klagas inte! Tänk jag och älskling ska bli sambos, riktigt coolt om ni frågar mig :)

nej nu ska jag väl vara lite social med älskling och helle så skriver jag nog mer imorgon :)

peppad inför mötet med soc :D
2009-06-18 / 13:09:47 / Min vardag

Igår så tog jag en fika med en gammal kompis till mig och det var riktigt trevligt, vi pratade om gamla minnen sedan man gick på högland och mycket mer. Sen så kom älskling hem till mig igår vid halv 5 tiden och vi gick till öb och kollade lite på möbler och allt som finns där. Sen tittade vi på lite tv sen sovde typ.

just nu sitter jag och ska börja packa inför att fara till husum, ska fira midsommar där med älskling, daniel, johanna och helena. Helle är nu hemma från turkiet :D Sen klockan halv 3 ska vi ta bussen in till stan för att sedan klockan 15.00 ha möte med soc! Få se lägenheten och få veta när vi får flytta in och så. Sen eftersom jag inte är 18 ännu så kommer vi ha en handläggare som hjälper oss med ekonomin och så, så vi inte står utan mat i 1 vecka eller så. Så det känns riktigt skönt faktiskt, vi ska iaf ha henne fram tills att jag är 18 år, sen får vi se. sen efter mötet ska mattias på bolaget och sen ska vi handla sen till husum. så skriver säkert lite mer ikväll :)

Vecka 36
2009-06-16 / 21:38:11 / Graviditet

idag har det inte hänt mycket alls, har umgåtts lite med min syster och suttit vid datorn och så. Sen har jag tagit mig en dusch också och det var riktigt skönt med tanke på att jag har börjat fått sån foglossning så då är det så avslappnande med varmt vatten! Så det var riktigt skönt. Annars idag har jag inte gjort någonting alls, längtat efter att det ska bli torsdag har jag gjort! har inte så mycket mer att skriva faktiskt


förutom att jag går in i vecka 36 idag, alltså enbart 27 dagar kvar till BF!

I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm. Moderkakan börjar åldras. Alla inre organ är färdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet.



känslomässigt inlägg kanske.
2009-06-15 / 21:10:09 / Graviditet

hade skrivit ett hyffsat långt inlägg då jag helt plötsligt råkar trycka på någon jävla knapp och allting far bort! Så nu får jag göra ännu ett försök och se om jag lyckas få med allting som jag hade skrivit.

hur som helst så blev vi väckt klockan 9 imorse utav att mattias telefon ringer och det visas vara Ulrika från soc. Blev lite paff först eftersom hon sa att vi skulle höra av oss till henne efter klockan två, så tänkte att nu kommer det säkert några dåliga nyheter men jag hade fel. Hon berättade att vi skulle ha möte på tordag kl 15.00 och skriva kontrakt och få se lägenheten och så. Hon nämnde också vilken gata det var men vi var för trött för att komma ihåg det, haha. Så allt kommer jag veta på torsdag hehe. Försökte somna om efter det men hade blivit tillräckligt pigg för att ens kunna blunda typ. Så mattias cyklade till kiosken för att köpa smör så vi kunde äta lite frukost för som vanligt så är jag vrålhungrig på morgonen. Så efter vi fikat och så, så gick vi upp och satt oss vid datorn, jag höll på att somna några gånger men det blev aldrig av. Klockan 16.21 så tog jag bussen hem, vilket jag ångrar för jag vill tillbaka till mattias nu på en gång! Känner mig ensam och värdelös utom honom, knäppt men så är det. Så när jag kom hem har jag inte gjort så mycket nyttigt heller, blev iaf barnvakt så fort jag kom hem ungefär.


Måste bara få skriva av mig lite, är nämligen jävligt less på att folk ska ta kontakt med mig för att ta en fika eller liknande men det händer ingenting. Jag kan erkänna att jag har knappt några vänner för dom flesta har lämnat mig när jag blev gravid för att jag inte kunnat dricka alkohol och inte vara som en "vanlig" tonåring. Det gör mig väldigt glad att få höra att ni vill träffas och ta en fika eller att jag hör av mig och ni säger att ni ska ringa upp inom en viss tid men ni gör det aldrig, ni ringer inte upp och ni säger bara att ni skulle vilja träffas men det händer inte ett skit. Det gör ont i mig faktiskt, det ger mig förhoppningar som tar slut lika fort. Det är som lika bra att ni inte säger det eftersom ni själva borde veta att det aldrig kommer att hända... Det ni gör mot mig är som att sno godis från en liten unge, precis så känns det för mig.  Det tär på mig och jag mår dåligt över det så snälla säg ingenting om det ändå aldrig kommer att hända någonting. Jag är inte ute efter medlidande eller så utan jag har mattias att vända mig till ifall jag vill någonting samtidigt som jag verkligen tycker om att skriva av mig utan behöva få svar tillbaka, det är mer som att jag har rätt när jag skriver, för i detta läge har jag rätt. Jag är glad att jag har min familj, mattias, helena och jessica (tyvärr så hör man bara mindre och mindre av henne också men hon finns där iaf) vid min sida, för det är dom enda som verkligen visar att dom bryr sig.



som kanske inte så många vet så bor jag med min mamma och mina 4 syskon. På senaste tiden tycker jag personligen att min mamma och jag har fått en super bra kontakt om man jämför med vad vi hade förut. Pappa har jag inte någon bra kontakt med alls vilket är sorligt men jag är van med det vid det här laget, vilket är tragisk för själv tycker jag inte att ett barn ska känna att dom inte har någon far iöverhuvudtaget. Men iaf så har jag känt i ungefär ett års tid nu att det är en viss person som försöker ta över min och mammas relation och jag gillar det inte iöverhuvudtaget men jag vågar inte nämna det till någon, förutom till mattias som jag tror att jag nämnt det till iaf, rätta mig om jag har fel. Jag gillar inte känslan. Jag längtar verkligen till att få flytta ihop med mattias och att få bilda en familj med honom men när jag tänker på att dom kommer få spendera mer tid än vad jag och min mamma kommer göra, det tär verkligen på mig....


nu har jag fått släppt ut lite känslor för idag och det känns som en lättnad för mig iaf, ska nu ta mig någonting att äta och sedan vet jag inte vad jag ska göra, det märker vi väl.

29 dagar kvar till BF
2009-06-14 / 16:31:08 / Graviditet

det blev ingen basket igår för vi blev för lata för att gå till husumskolan så vi spelade lite kubb och kort istället. Sedan inväntade vi att daniel och johanna skulle komma så när dom kom hade jag och mattias gjort maten och det blev fläskfilé och potatisgratäng, mycket gott. Annars gjorde vi inte så mycket mer och idag har vi inte gjort någonting. Suttit framför datorn och nere i altanrummet, finns ju ingenting att hitta på nu när det regnar men det är mysigt att sitta ute i altanrummet iaf.

Kan knappt böjja mig ner när jag tex ska ta på mig sockar eller liknande, det tar bara stopp haha. Rätt så irriterande faktiskt för man känner sig så handikappad men det ordnar sig nog. Vill ju att det ska bli måndag efter klockan två så vi får reda på när vi kan få flytta in i lägenheten och hur stor den är osv. Man känner ju att man vill bara att allt ska hända på en gång men man får väl ha lite mer tålamod, nu har vi ju iaf svaret om att vi fått en lägenhet så det slipper vi beskymra oss om. Vi har ju satt önskemål om att helst bo i tex gullänget eller husum, inte bjästa eller så och som tur var så fick vi i gullänget, det känns verkligen skönt. För skulle vi fått en i husum hade jag inte vågat ta mig någonstans pga att jag inte gillar bussarna som är i husum iaf inte när man har barnvagn med sig, då skulle jag jämt vilja ha med mig mattias så det är skönt att vi fick där iaf, mycket mycket bra.


Känner att jag inte har så mycket att dela med mig av eftersom vi inte direkt gör någonting heller för det är så dåligt väder och vi orkar inte direkt hitta på någonting då så det blir bara att ta det lungt, just nu öser det ju bara ner regn och sammanlagt så har det varit uppehåll kanske 1 ½ timme sen klockan 7 imorse så att inge roligt väder iaf. Inte så bra start på sommarlovet tycker jag, men sånt man får leva med.

baaasket.
2009-06-13 / 15:45:25 / Min vardag

idag så klev vi upp vid halv 11 och åt frukost och så sen så har vi spelat lite kort med daniel (mattias bror) och hans tjej johanna. Sen nu för ett litet tag sedan for dom in till stan men ska komma tillbaka senare så ska vi grilla, gottgott.. Så just nu sitter mattias och spelar gitar hero, han har blivit lite små kär i det spelet nu tror jag. men iaf väntar på att han ska spela klart den här låten sen ska vi ta något lätt att äta så vi inte hungrar ihjäl eftersom vi inte ska grilla förns ungefär sju typ. Så efter att vi ätit något ska vi gå till husumskolan tror jag och spela lite basket, länge sedan man spelade det nu, var förra sommaren någon gång har jag för mig så jag ska spöa han i basket hehe. Annars ikväll lär vi säkert spela lite kubb eller mysa bara, vi inväntar fortfarande måndag haha!

men nu ska jag dra mig vidare kanske bjuder på ett till inlägg ikväll, vi märker väl.

Sommarlov i 1 år & 2 månader
2009-06-12 / 18:57:39 / Min vardag

just nu sitter jag här och skriver av mig lite medans mattias sitter och spelar gitar hero.
Idag så började dagen med att vi klev upp vid halv åtta och tog bussen till stan kl halv nio och inväntade att klockan skulle bli kvart i tio för att skolavslutningen började då. Så satt vi och lyssna på det och när det var slut samlades vi i vårt klassrum och fick fika och betygen. Hade bara g i engelska, naturkunskap och matte men lika nöjd är jag för det för satsade bara på matten, svenskan och engelskan så, ska ju enda byta linje efter jag varit mammaledig. Sen så såg vi på när bror sprang ut eftersom han tog studenten, så grattis till honom! och efter det gick vi till staden och sen åkte vi till coop med mattias farfar och sedan till husum. Vid 2 tiden ungefär så var vi hemma här i husum och har städat undan och så nu har jag sommarlov i 1 år och två månader haha, men nu till det roliga,

VI FICK LÄGENHET!!! :D
En tvåa i gullänget var vi fick för info, vet dock inte på hur många kvadrat eller när vi får den utan det får vi reda på måndag så nu längtas det tills på måndag, haha. Men nu kan man iaf sova i lugn och ro utan att behöva fundera på om vi får eget eller om vi måste bo kvar hemma och trängas, så det känns grymt skönt! Har varit en riktigt bra dag och vi har inte kunnat sluta tänka på att vi fått lägenhet och har börjat planera lite smått så riktigt skönt känns det iaf.

barnmorskan
2009-06-11 / 22:33:33 / Graviditet

idag så tog vi som sagt 10 bussen in till stan och vid halv 12 så skulle vi vara hos barnmorskan. Nu har jag gått upp cirka 20 kilo och jag som aldrig ens vägt över 60 haha. Vägde då 54 kilo innan graviditet och nu väger jag ca 72 kilo. Sf-måttet låg på 36 cm så låg lite över kurvan men det gör inget. Lillpyrets hjärtslag slog 152 slag/minut, också skrev vi som en "önskelista" till förlossningen och jag önskade att få ett rum med badkar, önskade inga bedövningar utan det ser vi ifall jag vill ha då istället. Så var jag hos tandläkarn också och det gick bara bra, lagade ett hål så nu är det bortgjort,

imorgon så får vi reda på om vi får lägenhet eller inte iaf och nu ska jag gå och borsta tänderna för älskling väntar på mig sen ska vi mysa och sova :) så det blev ett kort inlägg idag men info kommer imorgon om vi får lägenhet eller inte.

min dagbok - mina åsikter
2009-06-10 / 19:05:30 / Min vardag

jag har tråkigt, fast det finns inget som man kan hitta på heller så jag och älskling sitter vid varsin dator och nördar. Samtidigt som mina tankar bara flyger fram och tillbaka om att vi måste få en lägenhet, vi bara måste. Får vi inte det så vet vi inte hur vi ska göra eller jo på ett ungefär men allt blir så mycket krångligare då. För hos mig blir det väldigt tajt att bo, för jag har så litet rum och vi skulle bli galen att bo där, så skulle vi kunna bo i husum men det känns så fel för vi kommer inte kunna vara som en familj som det känns som jag har nämnt 20 tusen gånger. Men skulle det vara så att vi inte får en lägenhet så kommer vi förmodligen bo i husum, större plats för vi skulle bli galna att bo i ett sånt litet rum som jag har. Sen så tänker jag varför skulle vi inte få en lägenhet? Ingen av oss har något olagligt bakom oss förutom nått snatteri men vilken ungdom har inte testat på det då? väldigt många tror jag iaf. Sen så har vi det mesta för att kunna bo i eget förutom soffa och stekpannor/kastruller, eller det är ju lite mer också men det som är mest nödvändigt att ha då är det vad vi har kvar att fixa. Det enda vi skulle behöva lite hjälp med är att lägga upp en budget så vi vet hur mycket pengar vi kan lösa per månad. Det skulle vara så skönt att ha en lägenhet innan lillpyret kommer, ha allting klart och så att man själv känner att det är ens hem. För ska vi flytta in samtidigt som lillpyret har kommit så känns allt så stressande och nej allt skulle bli mycket bättre om vi fick en lägenhet innan. Hehe herregud vad jag pratar om denna lägenhet men efter fredag så har jag nog slutat med det för då har vi fått ett svar, eller då kanske jag sitter och klagar på att vi inte fick nån eller att dom tar så lång tid på sig att fixa en haha. Vill bara att allt ska hända nu så vi kan få andas lite, slippa tänka så mycket på vart vi ska ta "vägen någonstans".

Men annars idag har vi inte ett skit, vi har inprincip suttit i varsitt hörn och bara suttit vid datorn. har varit en anmällt slapp dag som bara inväntar att det ska bli imorgon sen att det ska bli fredag såklart. Gah kan verkligen inte sluta tänka på om vi får en lägenhet eller inte, hoppas hoppas hoppas hoppas!! Men just nu så kom johansson (mattias kompis) och mattias sitter och spelar gitar hero och han tittar på och jag sitter här och bloggar som aldrig förr, två st långa inlägg på en dag! Måste vara ett mirakel, hehe. Har bara känt mig för att skriva av lite. Har tänkt på det att bloggen är typ som en liten dagbok för mig, kan skriva av mig och skriva precis hur jag känner om jag känner för det. Känner mig bara så jävla sviken av alla så kallade kompisar som "lämnat" mig bara för att jag blev gravid och valde att behålla det, visst jag kan inte fara ut och supa och hålla på utan när lillpyret kommer så måste jag verkligen planera om jag ska ut och jag kommer inte dricka första gången förns i november då jag fyller 18. Men bara för att jag inte kan supa skallen av mig så betyder det inte att jag är förlamad och inte kan göra någonting annat. Men det verkar som om att kan man inte supa så ger det ju inget att höra av sig för det finns ju inget annat att göra på helgerna. Jag hoppas verkligen att ni tar åt er om ni känner er träffade för ni har verkligen svikit mig och jag kommer inte tolera att ni kommer när ungen har kommit ut och gullegulla och vilja träffas, visst kan jag träffa er men isf på stan eller någonting ifall jag ska dit men inte att ni ska komma hem till bara för att jag har fått en söt liten varelse. Nej det kommer jag inte tolera bara så ni vet det så jag hoppas ni läser här och tar åt er och verkligen inser att det kan såra. Jag gjorde mitt val att behålla det från att jag fick reda på att jag var gravid, det var ingen tvekan för mig och jag ångrar mig inte för fem öre. Sen visst om ni tycker jag gjorde ett dumt val så får ni tycka det men kom då inte senare. Usch känner mig emo nu men det är jävligt skönt att bara få skriva av sig lite för trots allt så är detta som min "dagbok", där jag kan få uttrycka mig själv utan att få massa påhopp, för att tycker inte ni om det jag skriver så behöver ni inte läsa, ingen som tvingar er. Själv så tycker jag bara det är roligt ifall folk tycker om att läsa min blogg, men jag skriver för min egen skull, för att jag vill så bryr jag mig inte om hur många besökare jag får eller om hur många kommentarer jag får utan jag tycker bara om att skriva av mig lite då och då. Och vissa tillfällen så kan det bli mycket som denna dag haha.

Men nu har jag fått släppa ut lite känslor och diverse så nu kanske jag kan försöka göra någonting nyttigt men vad?

min framtid planeras med mattias.
2009-06-10 / 15:01:02 / Graviditet

jadu vad gör man, skit väder är det ute också. Fast jag tycker också att det är mysigt när det regnar men det känns mer som höstväder än att det är sommar. Har inte varit på skolan igår eller idag för det är grymt onödigt för mig sitta och kolla på när dom har brännbollsturnering och grejjor, ger ju ingenting för mig. Sen imorgon ska jag inte heller fara för då ska vi se på film på förmiddagen och sen slutar vi, det kan jag ju göra hemma. Så jag och mattias ska ta tio bussen imorgon från husum och fara upp till sjukhuset eftersom vi ska till barnmorskan också har jag ju tandläkarn också, usch. Men får det ju överstökat iaf. Sen efter det ska vi hem till mig för vi får ju hem papperna om utredningen idag så vi ska läsa igenom det sen på fredag får vi svar om vi får lägenhet eller inte! Håller verkligen tummarna för det för man är mer som en familj istället för att trängas i ett rum, alla hör väl hur det låter, inte kul... Sen kan man ha sina egna regler och bevisa att man kan bara man vill. Tänk för lite mer än ett år sedan så blev jag och mattias tillsammans och aldrig att jag skulle kunna tänka mig att nu efter lite mer än 1 år så är vi snart en familj, kanske bor tillsammans, delar på våra kostnader och allt som räknas in. Jag längtar ihjäl mig tills lillpyret kommer ut och jag skulle inte kunna tänka mig någon annan än mattias som pappa, han kommer göra det så in i nordens bra, plus att han stöttar mig upp till 110 % och han lyssnar verkligen på mig när jag har något att berätta plus att han förstår mig. Han kan mig typ utantill nu, han ser när jag är trött, han ser när jag inte vill, han ser att något är fel, han ser när det är någonting jag vill göra eller ha. Han förstår mig helt enkelt. Han får mig att må så jävla bra, jag är den lyckligaste tjejen i hela världen. Så jag kan inget annat än att se framemot på vad som kommer hända, jag planerar min framtid med honom.


Sen har jag dessutom fått reda på vilka som är mina riktiga vänner också. För sen jag har blivit gravid och inte kan supa och inte göra så mycket för att jag inte har orken så har dom slutat höra av sig, tänker inte nämna några namn utan tycker dom borde ta åt sig och veta, sen så skulle ni bara våga komma sedan och gullegulla bara för att lillpyret har kommit ut, bara så ni vet, ni som känner att ni gjort nått, ta åt er annars inte.

bara fredag i mitt huvud känns det som!
2009-06-09 / 21:16:24 / Graviditet

just nu så sitter jag och mattias ute på altan och stormtrivs! Sitter och lyssnar på musik och umgås lite, blivit riktigt mysigt här ute nu när dom har renoverat och haft sig. Annars idag så har vi inte gjort så mycket. Igår då jag följde med honom för att spela discgolf så fick jag "lite" foglossningar så jag somnade gott sedan iaf. Annars så sitter jag och längtar tills på fredag och det gör nog mattias med plus att vi får sommarlov då också! Haha jag kommer få sommarlov i 1 år och två månader inte helt fel det inte :D Riktigt skönt att få komma bort från skolan, kommer nog ta den mer seriös när jag börjar igen. Så kommer stanna kvar i husum tills på torsdag, så på torsdag tar vi 10 bussen in till stan också vid halv 12 så ska vi till barnmorskan och efter det så ska jag vara hos tandläkarn och mattias ska på miroi. Sen så kommer vi fara hem till mig och sova där tills på fredag så får jag ta med mig lite rena kläder upp till husum också ska vi på skolavslutningen och Jimi (min bror) tar studenten också. Sen far helle och jessica utomlands imorgon, lite avis är jag nog fast inte det roligaste att fara utomlands när man är gravid inte så skönt att vara i värmen då faktiskt..

sen så går jag in i vecka 35 idag. har dock ingen ny bild på magen eftersom jag är i husum men det kan fixas.

I vecka 35 är medelkroppslängden 47 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2600 gr. Huvudets omkrets är 33 cm. De flesta barn ligger nu i rätt ställning inför födseln, med huvudet neråt.
Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång.


soc och drömmar
2009-06-08 / 19:13:45 / Min vardag

idag så var vi som sagt på soc möte, fick dock inte reda på om vi får en lägenhet eller inte utan det var som ett avslutande på utredningen. Så på onsdag så kommer vi få papper hem där det står om utredningen så vi får kolla igenom så att det inte står något fel eller att det blivit någon missuppfattning. Så om det står något fel eller så, så ska vi höra av oss till henne men annars om vi inte gör det så gör hon ett beslut om vi ska få en lägenhet eller inte. Vi får ett skrivligt svar på måndag fast det bästa är att vi får ringa på fredag och kolla svaret så nu är det bara att längta till fredag! Jag och mattias sitter och drömmer oss bort om dagarna om lägenhet och allt och det är inte det bästa det heller om man tänker efter för då om vi inte skulle få en så blir man jävligt besviken men jag tänker samtidigt varför skulle vi inte få en lägenhet? Vi har bland den bästa anledningen till att behöva ett eget boende. Jag menar vi kommer kunna vara en familj och ha egna regler och allt sådant och jag vet att vi kommer att klara av det, det ända vi skulle behöva hjälp med är att lägga upp en budget och få hjälp med räkningar men det är något man lär sig till slut ju. Men som det lät på henne så tycker jag att det lät som om vi skulle få en lägenhet. Men nu sitter jag och drömmer mig bort igen, men samtidigt kan jag inte sluta tänka på det!

Annars så idag så gick jag bort till lundviksparken med helle för vi skulle ha volleybollturnering där men eftersom jag inte kan vara med så satt jag bara och kolla på och det var inte det roligaste för det blåste också kallt så just nu är jag i husum och kommer inte fara till skolan imorgon för det vi har är att vi ska ha städning imorgon på förmiddagen sen på eftermiddagen ska vi ha brännbollsturnering så det känns så onödigt för mig att fara dit så jag skippar det och det tycker jag att jag förtjänar för jag har foglossningar och det är inte det skönaste kan jag ju vilja lova. Så imorgon så går jag in i en ny vecka dessutom och på torsdag ska vi till barnmorskan. Så torsdag och fredag är bra dagar eller torsdag iaf, fredag vet vi inte än men vi håller tummarna för ska jag vara egoistisk så tycker jag att vi förtjänar en lägenhet och det kan vi bevisa dom om vi får en, inte så lätt att bevisa att vi klarar ett eget boende om vi inte ens får chansen att visa det. usch nu drömmer jag mig bort igen haha! Fast det enda som vi har kommit fram till att det fattas är en soffa och stekpannor/kastruller så det är inte mycket alls! Det kan vi tacka Mattias syster för :D riktigt snällt av henne. Föresten tror jag inte jag har nämnt det men vi fick 2 stora kartonger fullt med grejor, allt från mattor till bestick! Mycket grejjor var det iaf och det var väldigt snällt av henne kan jag lova.

Sen funderar jag på att ta bort lösenordet från bloggen sen sätta dit det igen när bebisen har kommit.

nu ska jag dra och kolla på när mattias och hans kompisar spelar discgolf :D haha.

LÄGENHET TACK!
2009-06-07 / 21:21:21 / Min vardag

Dagen började med att jag och mattias klev upp vid 12 tiden så fikade vi och så sen gick vi bort mot lekparken för att leka lite med angelina och wilma hehe. Vid 4 tiden nångång så käkade vi middag sen vid 6 så for vi och kollade på när Evelina hade match, tyvärr så gick det inte så bra för dom utan dom förlorade med 2-7. Men det var skönt att göra någonting annat än att bara sitta hemma. Så när matchen var slut så tog vi en promenad hem fast Angelina stannade med cykeln hela tiden för att plocka blommor men till slut så var vi framme. Sen har vi direkt inte gjort så mycket mer drömt oss bort om en lägenhet kan jag iallafall också har vi legat och kollat efter barnnamn så får se vad vi bestämmer oss för.

Jag och mattias kommer nog ligga sömnlösa inatt haha. Mattias ligger och drömmer sig bort om en tia i lägenhet han! haha dröm vidare. eller så kommer han inte kunna sova pga mitt snarkande men det lider ju inte jag av haha. Men får ju ta och skriva imorgon om hur det gick och vad som sas på socmötet, tycker ni kan hålla tummarna för oss :D



37 dagar kvar!
2009-06-06 / 15:02:06 / Graviditet

igår så gjordes inte allt för mycket, var på skolan till klockan 12 så tog jag bussen till höglandskolan och kollade på niornas avslutningskonsert. Den var väl okej tyck jag. Annars så tog jag tio över två bussen hem så satt älskling på bussen då vi kom hem gjorde vi inte så himla mycket såg på tv. Sen vid fem eller nått så gjorde vi tacos och Lilan och Evelina klagade på att det var starkt men det är bara dom som är känsliga haha. Sen blev det tv tittande resten av kvällen.

Idag så klev vi upp ungefär 10 och fikade och så sen vid 11 så bar det av till gullänget för att Evelina skulle sjunga och duktig var hon. Sen efter den så for vi in till stan för att Angelina skulle ta hål i öronen och det gick bra än fast hon tyckte att det gjorde ont hehe, men hon var duktig. Sen for vi till willys och köpte godis. Så skulle mattias köpa vattenmelon och honungsmelon och sen ramla en vattenmelon ner på min tå och det gjorde ont hehe. Den gick sönder så vi smög därifrån till kassan haha. Sen ikväll så lär vi väl bara se på film/tv eller något liknande, vi inväntar på måndag så vi kan få ha vårat socmöte vettja, skulle inte sitta så fel.



måndag, måndag, måndag, måndag!!
2009-06-04 / 16:35:53 / Min vardag

idag var det ännu en onödig skoldag, hade lektion en timme sen slutade vi! Typiskt, det här hatar jag med dom två sista veckorna i skolan för det ger ingenting för man får bara sluta hela tiden ändåså. Men iaf var kvar till ett, åt lunch där och så sen så åkte jag hem med mamma. Sen när jag kom hem har jag bara suttit här och tagit det lungt, har sånna foglossningar och det är inge skönt kan jag lova. Fast jag har iaf nopprat ögonbryna, det behövdes haha. Men annars så väntar jag typ på att det ska bli mat fast det blir kanske förns om en halvtimme kan jag tänka mig. Så jag vet inte riktigt vad jag ska göra, kommer nog bli en tidig kväll för mig idag känns det som.

Ska nog lämna tillbaka min skoldator imorgon också så får man det bortgjort och slipper tänka på det. Annars så imorgon så kommer jag självklart vara med älskling och låta helgen gå fort så jag kan få måndag! Vill ha socmötet nu så vi får veta vars vi står någonstans och jag vågar nästan inte ens hoppas för då skulle jag bara bli så besviken ifall vi inte skulle få en lägenhet men men vi ser väl vad som händer helt enkelt.

onödig skoldag och lite shopping
2009-06-03 / 21:29:59 / Graviditet

jadu väldigt onödigt att gå till skolan idag iaf, kom dit och fick reda på att vi inte hade nån lektion så då slutade jag för dagen, väldigt nödvändigt eller inte. Tur att älskling var med mig i stan, för han kom till mig igår och sovde här. Så fotade helle mig och mattias och några bra bilder blev det iaf, lite fel på ljuset i studion men förhoppningsvis så kan vi ta fler nån dag :) annars så vid tolv så for jag och helle till höglandskolan och hälsade på, fick berätta om och om igen hur länge det var kvar och allt men kul att träffa alla gamla lärare. Så hämtade jag Angelina då hon slutat från skolan för jag hade lovat henne att välja ut nappar och nappflaskor så hon fick göra det. Så köpte vi dessutom en nagelsax till bebisen också hämtade vi ut gratisgrejorna från babyproffsen så där fick vi en soptunna som man ska ha blöjor i som är luktfri också fick vi en tvål, en haklapp, en napp, inlägg till brösten när dom läker sen tror jag inte det var nå mer. Sen efter vi gjort det klart så gick vi till hemköp och jag hade lovat att köpa en glass till angelina och det fick hon.Sen for jag hem och nu har jag bara suttit framför datorn typ.


här kommer lite bebis kläder som jag lovat att lägga ut.































gick in i vecka 34 igår.

I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr. Huvudets omkrets är 32 cm. Barnets hud blir mer rosafärgad. Om det är en pojke så har testiklarna vandrat ner i pungen. Tarmen är full av en grönsvart massa, en slags bajs som består av hudavlagringar, som barnet får i sig när det svalt fostervatten, galla och tarmsaft.



här har ni en bild från studion idag också kommer fler sen.
Helle som fotat, riktigt bra (:

everything happends for a reason
2009-06-01 / 13:11:50 / Min vardag

hem resan igår gick väldigt bra, känns som om det gick mycket fortare än på vägen ner, så känns det alltid undra varför? kanske för att man är så himla less och bara vill hem. Hann ju iaf med en sista shopping runda så köpte jag två par skor och tunika och mamma köpte en skinnjacka till mig! riktigt riktigt bra. Var hemma ungefär halv elva igår kväll och jag verkligen kände hur skönt det var att vara hemma, tror nog inte jag skulle vilja bo i sthlm utan jag trivs i lilla övik jag. Det som fattas nu är bara att jag ska få träffa älskling vilket jag troligtvis får göra imorgon hoppas jag på. Sen så igår märkte jag att jag fått brev från soc och vi ska ha möte den 8 juni kl 10.00 så får hoppas på att vi får reda på om vi får en lägenhet då eller inte fast det tror jag eller hoppas jag iaf.

Just nu så har engelska och har ingen jobblust alls. Nu när det bara är 9 skoldagar kvar så känner man verkligen inte orken till att göra någonting och man känner bara hur det närmar sig att lillpyret ska komma! Som jag nämnt förut så längtar jag verkligen till att få ta allt ansvar och allt sånt. Hade också möte med min mentor, rektorn, skolsyster och mamma idag om att jag ska få ta ett studieuppehåll i ett år så nu har jag det avklarat också, så jag kommer få ett väldigt låångt sommarlov, hehe. Skönt om jag får säga det själv.

Sen nångång i veckan ska vi ta och hämta ut gratis grejor vi fått av babyproffsen också ska vi kolla lite på skötbord och så, så det blir nog nice det. Sen efter skolan ska jag klippa mig också behövs verkligen för mitt hår är så slitet så det ska bli skönt. Sen när jag kommer hem ska jag ta och knäppa kort på grejorna jag köpt i sthlm så får ni se dom också.


nej nu ska jag försöka göra någonting nyttigt fast det lär väl inte hända. Längtar tills skolan slut och sen då jag varit mammaledig och börjar skolan igen så har jag ju iaf valt vad jag vill gå och kan vara mer allvarlig i skolan istället.

RSS 2.0