jag är lyckligare än lyckligast
2009-07-30 / 15:32:34 / Lucas 0-6 månader

tack så mycket för kommentarerna :)

Just nu så sitter jag här och unnar mig lite medans Lucas ligger och sover, eller syster skulle ta med han på en liten promenad i vagnen. Vi är nämligen uppe och campar i nordmaling tyvärr utan mattias. Han är i husum för imorgon och på lördag ska han hjälpa sin mor att flytta så han kommer inte förns på söndag. Saknar honom så men får hoppas tiden går fort, för jag vet att Lucas saknar honom med :)

Igår kväll så somnade Lucas vid halv tio tiden så jag tänkte ah men då kan jag vara uppe tills han vaknar igen och vill äta för han har jämt vaknat efter ca 2-3 timmar. Men klockan blev 1 och han hade inte vaknat än så jag la mig i sängen och vid 2 vaknade han och ville äta. Så jag tog upp honom till mig och han åt sen somnade vi båda om i min säng, sen vid sex åt han igen sen vid nio. Är faktiskt lite paff över hur mkt jag fick sova men man ska ju inte klaga haha bara skönt och verkligen mysigt att sova med lillen.


Jag ska skriva ihop förlossningsberättelsen för det står lite knasigt i journalen så ska göra det så fort jag får tid, vilket kan ta ett tag men så fort så möjligt ska jag göra det. Sen så ger jag en dag till chans för att kunna få tag på lösenordet men från och med imorgon kommer lösenordet gälla plus att då får ni en bild på honom :)

FINALLY!
2009-07-29 / 18:53:40 / Lucas 0-6 månader

nu kommer väl inlägget ni alla väntar på!

Torsdagen den 23 juli föddes min och mattias son.
Vägde 3535 gram och var 54 cm lång.

Lucas Edlund

(bild kommer sen eftersom att jag ger en till chans för folk att få lösenordet så adda mig på [email protected] ifall ni vill ha det (: )

Fick åka hem från sjukhuset idag! hyffsat less.. Men det berodde på att Lucas hade bajsat i fostervattnet och därmed kan ha svalt det och fått en infektion. Dom visste inte säkert om det var en infektion men behandlade med antibiotika ändå för att vara på säkra sidan. Men nu så slipper vi sjukhuset och är campar uppe i nordmaling med min mor och moster mfl.


Kommer med ett längre inlägg senare och ni ska få en förlossningsberättelse också tänkte jag :)

hej och hå, nu händer det väl nått iaf.
2009-07-21 / 15:01:10 / Graviditet

00.10 inatt så gick vattnet, så vid 00.30 for vi från nordmaling in till öviks sjukhus men blev hemskickad vid 3 tiden för jag inte hade några värkar. Så vi for hem till mamma i arnäsvall för att få oss någon sömn. Vid nio tiden så ringde jag in till förlossningen igen och fick prata med en barnmorska, det bestämdes att vi skulle komma dit vid 13.00. Så sovde vi vidare tills det var dags att fara in igen. När vi kom dit igen så checkade dom läget och sen fick vi fara hem igen! Dessa värkar vill verkligen inte starta igång för mig, haha. Så händer ingenting idag så ska vi fara in klockan 8 imorgonbitti och sätta igång mig om jag uppfattade rätt, men ska ta en rask promenad med älskling och mamma och se om det vill sättas igång, kan ju alltid hoppas.


Nu har ni iaf en uppdatering om hur det går så jag får återkomma sen :) Så alldeless snart kommer lösenordet vara tillbaka.


ge mig jätte onda värkar och låt mig få våran bebis.
2009-07-19 / 20:20:45 / Graviditet

har inte hänt mycket alls faktiskt. Är ju fortfarande uppe i nordmaling och finns väl inte allt för mycket att göra här för att fördröja tiden. Vill ju att tiden ska rinna iväg så jag och mattias kan få våran bebis nångång och så vitt jag känner så är ingenting på g för det enda ställe jag har ont på är på svanken och det är ju inga förvärkar eller kanske..

Vi var ju hos barnmorskan också i fredags föresten och allt såg bara bra ut, ska dit igen på onsdag ifall inte lillpyret vill titta ut innan dess men det kan vi väl hoppas på att h*n vill. sen i lördags så var vi på marknaden i nordmaling och jag hitta ett par jätte snygga klackskor för 50 kr, som egentligen skulle kosta 450, så jag gjorde ett fynd. Sen så köpte mattias också ett par skor för det behövdes verkligen för han, också köpte han en t-shirt samt så köpte jag en klänning också som var yber sööööt!


jaja nu har jag väl inget mer vettigt att säga så håll tummarna att jag får jätte onda värker och att lillpyret vill komma ut :D

ingen bebis ännu :(
2009-07-16 / 01:19:20 / Graviditet

Sitter just nu på sängen i husvagnen och ska väl egentligen sova. Men mattias, bror och min syster håller på att basta och bada så håller på se om jag orkar hålla mig vaken tills mattias kommer tillbaka, dock så är han ju full så då tar ju allting dubbelt så lång tid haha. Men han måste ju få roa sig än fast jag inte kan eller hur? Dock ingen bebis än, vilket suger vill ju att h*n ska komma ut nu, efterlängtad är h*n kan jag ju vilja lova! Annars har det inte hänt så mycket faktiskt har spelat kort och lite annat. Finns inte så mycket att göra när man campar särskillt inte när det är skitväder men umgås är ju alltid trevligt.

Ja vet inte riktigt vad jag ska skriva faktiskt, tyck,er mattias kan komma nu så jag kan få somna i hans famn, alltid lika mysigt. Sen tycker jag också att lillpyret kan komma ut och säga hej till världen, eller vad tycker ni? :D

BF IGÅR
2009-07-14 / 12:49:16 / Graviditet

igår så var det BF. Alltså beräknad födelse men ingen bebis, utan jag gick på stan med mattias och sedan for vi upp till husum en sväng och hälsade på hans far. Efter det så tog vi bussen vid 7 på väg hem och sen gick vi från statiol norra och hem. Väl hemma så satt vi bara och kolla på tv sedan gick vi och la oss.

Idag så känns det inte som det vill komma någon bebis heller. Sitter och ska packa ner våra täcken och kuddar för vi ska nämligen följa med min mor, moster mfl upp till nordmaling och campa, så får se hur det går.

ja annars har jag faktiskt inte så mycket mer att skriva nu, kommer dock ha internet där uppe i nordmaling så jag kommer skriva. Nej nu ska jag gå och packa ner täcken och kuddar plus att jag måste packa klart BB-väskan som jag inte ens har gjort än, haha kanske är dags nu.

tiden har gått fort.
2009-07-11 / 23:58:54 / Graviditet

igår så var jag hos barnmorskan och allt såg bara bra ut. SF måttet låg på 37 cm och lillpyrets hjärta slog 156 slag i minuten. Sen efter att jag och mattias varit där så gick vi ner till stan i spöregnet och mötte upp jessica och helle. Mattias gick till miroi för att snacka där så gick jag till banken. Skulle kolla med dom om jag kunde få internet bank så jag kan föra över och betala räkningar men nej, man måste vara 18. Så jävla löjligt tycker jag. Mitt konto, mina pengar? aja, har ju iofs inte så länge kvar tills jag fyller år men har ju ändå räkningar och shit, men jag och mattias löser väl det på ett eller annat sätt. Efter att jag var klar på banken och mattias på miroi så gick vi alla till ica för att inhandla tacos, dricka och nått gott att äta. Så for vi hem till mig och mattias och började göra iordning maten osv. Sen kom jessicas pojkvän och vi åt tacos och spelade sällskapspel och så, var riktigt trevligt. Vi gick och la oss vid 12 tiden men mattias kunde inte somna förns vid halv 4 ungefär för att jag snarkade så jävulskt, stackare haha.

Vaknade väldigt sent, klev upp vid halv 1 eller något sådant, inte bra. Tycker inte om att sova bort hela dagarna faktiskt. Men allafall så diskade jag undan all disk och mattias städade undan, dammsugade och så eftersom hans bror och flickvän samt deras barn skulle komma på besök och då kan det ju inte se ut hur som helst, hehe. Efter att dom varit på besök så kom min mor förbi med väskor som vi kunde packa kläder i eftersom vi far upp till nordmaling med henne på tisdag. Sen har vi fått besök av mattias mor samt hennes hund gismo annars har vi bara legat och degat framför tv:n, lär väl bli samma imorgon, fast vi ska ner till tvättstugan och kolla om dom har någontvätt tid imorgon så att vi kan tvätta undan lite innan vi far till nordmaling.


Endast 2 dagar kvar till beräknad födelse och så vitt jag känner så vill inte lillpyret komma ut ännu iaf. Tråkigt men samtidigt så kan h*n få vänta tills på tordag då öviks BB öppnar igen, men ah det återstår att se.

Nej nu ska jag mysa med min älskling som spelar tv-spel.

beslutet
2009-07-08 / 23:05:20 / Graviditet

jag kom ihåg då jag skulle berätta för mattias att jag var gravid. Det var på min födelsedag, 6 november. Jag visste inte alls hur jag skulle ta upp det för jag var så rädd på hur han skulle reagera. Jag hade främmande hela kvällen och fick inget tillfälle alls att berätta det för honom. Han skulle ta halv nio bussen hemifrån mig för att sen ta nio bussen till husum. Jag följde med honom till bussen och det enda jag tänkte på var hur jag skulle ta upp det som, hur skulle jag berätta det som? Någon dag innan så hade jag sagt till honom att det var en sak som jag ville prata med honom om men inte över telefon eller så utan öga mot öga, så när vi stod där så sa han helt plötsligt: "vad var det du ville prata med mig om?" Jag sa direkt: "Jag är gravid". Jag fick då inget svar på direkten utan han var i chocktillstånd, vilket man kan förstå. Vi sa inte så mycket utan han klev på bussen och jag gick hemåt. Jag var så nervös, vad tänkte han? Från första början då jag fick veta att jag var gravid så visste jag att jag ville behålla det, men jag skulle aldrig kunna tvinga mattias att bli pappa om han inte ville. Vid 10 den kvällen så ringde han mig. Det var mycket frågor om hur vi skulle klara det ifall vi valde att behålla det, han visste att jag ville göra det men han var fortfarande osäker fast det lutade mer att vi skulle behålla det men han ville fundera. Han funderade mycket över våran ekonomi som var lika med noll. Vi skulle till ungdomsmottagningen veckan efter på onsdagen och tills dess så sa han att han skulle ha fattat sitt beslut. Dagen efter så skulle vi hem till Jessica för att fira att jag fyllt år och att Helle fyllde år på söndagen. Jag fick hans beslut redan då, han ville behålla det. Allt snurrade väldigt fint då, man visste inte riktigt vad som väntade oss eller någonting. Mattias började då att söka jobb som en tok men har fortfarande inte fått något resultat, vilket suger men förhoppningsvis så kommer det en dag också. Vi bor nu tillsammans i en 2:a i gullänget och det är endast 5 dagar kvar tills att det är beräknat, kan ni tänka er hur tiden har runnit iväg ändå? Helt otroligt. Jag känner mig som det lyckligaste tjejen i hela världen. Att jag har mattias vid min sida är det bästa som någonsin hänt mig. Och vet ni vad? Han har till och med sagt att han ska ta hand om det mesta efter förlossningen enbart för min skull, vem gör någonting sådant? Jo min mattias och det är jag väldigt tacksam över. Vem vet jag kanske inte ens behöver det, för jag kanske mår väldigt bra efter förlossningen, återstår att se.

7 dagar kvar!!
2009-07-06 / 18:21:15 / Graviditet

idag så klev jag upp vid 11 tiden och fikade och så, sedan hände det inte så mycket. Var så uttråkad så jag följde med helle in till stan vid 2 tiden, mattias orkade dock inte följa med eftersom han inte är sånt stort fan av att gå runt på stan. Så inne i stan hittade jag lite bebis kläder, väldigt billigt så jag passade på. Sen försökte helle hitta en present till carro men det gick tyvärr inge vidare hehe. Vid kvart i fem så tog vi bussen hem och när jag kom hem så gjorde jag och mattias lite mat.


vet inte riktigt vad jag ska skriva har inte gjort så mycket. Vi har iaf våran första tvätttid imorgon mellan 13.00-16.00 hehe, så imorgon blir det till att tvätta. Sen ska vi handla lite mat också.

Föresten så är det endast 7 dagar kvar nu till beräknad födelse, shit kan ni tänka er, tiden bara rinner iväg och jag blir allt mer nervös, men det ska väl gå bra eller hur? hehe. klart det gör.

min mamma 40 år igår.
2009-07-05 / 17:40:19 / Graviditet

så vad har hänt sedan jag sist skrev?

Vi har iaf fått ordning i lägenheten nu, det enda som ska göras är att ta bort alla kartonger som vi har i vardagsrummet men annars är allting klart och det känns skönt. Jag trivs väldigt bra här med min sambo. Haha har börjat älska att kalla mattias för sambo faktsikt, låter lite coolt enligt mig haha. Allafall så i fredags så gjorde vi inte allt för mycket, njöt av att bo tillsammans med varanda och så. Sen igår så fyllde min mamma 40 år så vi for först in till stan och köpte blommor och en vindunk till henne sen for vi till arnäsvall. Där blev det att vi åt kycklingsallad, glass och massa godis. Vi var där till 9 någongång tror jag då vi åkte hem med min brors tjej samtidigt som hon skjutsade roger och mamma. Sen då vi kom hem så började det en film kl 10 ungefär så satt vi och kollade på den, eller mattias somnade på soffan i mitt knä, sötnosen. Vid halv 1 tror jag så gick vi och la oss. Idag klev vi upp vid elva fikade och så, sen så igår tog jag med mig mammas kokbok så jag började skriva av recept därifrån och vid 2 tiden så kom mamma, mina systrar Evelina och Angelina samt min kusin Wilma och hälsade på, vi bjöd på kaffe, saft, kakor och sockerkaka, mums. Efter att dom farit vid 3 tiden typ så latade jag mig vid tv:n och mattias vid datorn. Sen började älskling laga mat åt oss vid halv fem och nu sitter jag här och skriver. Ska även packa BB-väskan idag har jag bestämt mig för. När jag har läst andra mammabloggar så har dom packat den typ 3 veckor innan och här sitter jag 8 dagar ifrån beräknad födelse och har bestämt mig för att börja packa den, hehe. Lite komiskt tycker jag.

Ikväll lär det inte hända speciellt mycket, lär nog bli att vi latar oss framför tv:n och bara rår om varandra.


första natten i lägenheten, avklarad.
2009-07-02 / 10:48:02 / Min vardag

igår blev det mycket farande hit och dit. Mattias och hans far kom till oss vid halv elva eller elva och började packa in alla mina grejjor som vi skulle ha med oss och efter att dom var klar så fick dom ta sig en halv timmes paus för det skulle komma nån till mamma som skulle köpa hennes kyl&sval så då fick dom svalka av sig lite. Sen efter det var över så for dom iväg och vi hämtade min bror för att få lite bärhjälp så for vi till lägenheten och dom bar in allting, jag har lite tur som är gravid jag och slapp bära någonting tungt haha! Medans mattias fick slita och bära och hålla på, hehe. Men efter att dom burit in allt så for vi till morfar och hämtade påsar med kastruller och allt va det nu va och spjälsängen och även ett köksbord och stolar. Sen for vi och lämnade det i lägenheten så var det bara handla kvar. Min mamma hade  ju då farit för hon började jobba kvart i två men så skjutsade mattias pappa oss på willys och vi handlade det vi behövde för några dagar framöver. Fast vi glömde dock oboy & margarin så vi åt middag klockan nio igår kväll hehe. Sen vart vi så lat så vi gjorde inte så mycket gjorde ordning sängen och bäddade den och plockade in lite i köket så vi har en del att göra. Men nu ska jag sluta lata mig här och hjälpa mattias att packa upp alla kartonger och sånt.

Föresten så kan jag sitta nu vid internet för att vi fick låna mammas mobila internet så får se hur länge vi får låna det, så ska uppdatera så gott jag kan :)

spring hit och dit.
2009-07-01 / 00:34:46 / Min vardag

 Dagen började med att jag klev upp klockan nio för att äta frukost och allt sådant och vid halv tio ungefär så bar det av mot ö&b. Där mötte jag mattias och våran stödperson och vi började shoppa det vi skulle. När vi var klar där så for vi till jysk och köpte grejjor som örngott och liknande sen så gick vi över till rusta för att dom skulle ha en billig micro där sas det men så var det inte så vi for tillbaka till ö&b och köpte oss en micro där. Efter att vi köpt allt som vi skulle så for vi till lägenheten och dumpade allting där med en gång och sedan in till stan där vi skulle gå till Ulrika för att lämna kvittona på det vi köpt för att få ersättning eftersom det var dom som skulle stå för det. Sen efter det gick jag och mattias till banken och mattias betalade bort hyran, så nu är det gjort, mycket skönt. Efter det tog mattias bussen hem och jag gick till arbetsförmedlingen för att träffa min mor och min bror. Efter en lång väntan på att min bror skulle bli klar så for vi till vivvi och fick massa grejjor av henne till lägenheten sen bar det av till morfar och checkade läget där lite granna. När vi var klar där så var klockan då halv fem och eftersom det bara var jag och min mor som skulle äta hemma så bestämde vi oss för att unna och och käka ute, så vi for till målet och det fick bli våran middag idag. Sen kom vi hem och jag började packa ner alla kläder som skulle med till lägenheten och packade ner kläder som jag inte skulle ha kvar. Sen for vi till min moster en sväng för mamma skulle ha hjälp med massa sakor så tog mig en paus och följde med. Sen ringer mattias och säger att han och hans far ska börja packa in i lägenheten redan idag vilket dom har gjort nu så det underlättar lite grann imorgon.

Så nu sitter jag här och skriver, finns mkt detaljer och grejjor och det är synd att jag inte blivit klar förns nu annars hade jag skrivit mer fint än vad jag gjort nu, men fick lov att skriva någonting eftersom jag inte vet när jag kommer skriva nästa beroende på nästa gång jag kommer åt en dator. Men nu måste jag verkligen sova om jag ska klara av morgon dagen. Föresten så går jag också in i vecka 38 idag men har ingen ny bild för kameran är nerpackad så det får bli som det blir denna gång.

nej nu ska jag ta mig till sängen och sova, för det behövs verkligen efter denna dag plus att jag ska orka med imorgon.


RSS 2.0