Jag hatar rubriker.
2010-04-26 / 13:34:20 / Min vardag

Halloj!


Självklart då jag var hos mamma så krånglade internet, hennes funkade inte och jag var inne på grannes, försökte ladda upp bilder men det gick inte. Precis då dom hade laddat klart så stod det "webbsidan kan ej visas". Annars så igår så skjutsade mamma hem mig, Mattias och Lucas vid halv sju fast jag bestämde mig att följa med mamma på "klädparty" istället, hade det väldigt trevligt med syster då vi flamsade på och skrattade åt ingenting typ. Jag har även snott bilderna från min systers blogg så det kommer lite längre ner i inlägget. Annars då jag kom hem så var Daniel här och han och Mattias satt och spelade och jag såg på Wallander. Idag så sov Lucas till klockan 11, eller han var vaken mellan halv sju och halv åtta sedan somna han igen och han ligger och sover nu också, vilket han har gjort i en halvtimme nu. Idag lär det inte hända så mycket, ska försöka ta orken till att städa, eller allafall diska för jag hatar att laga mat då det står massa disk inne i köket.

Vi ska även boka flygbiljetterna nu i veckan, vill göra det så fort som möjligt så man har det klart, måste bara vänta på att Ulf har kollat med sin vän så vi kanske får det lite billigare. Men har inte så mycket mer att säga så jag avslutar här med lite bilder.


 

 

 

 


Kvällen som varit.
2010-04-24 / 22:57:08 / Min vardag

Sitter hemma hos mamma just nu. Har haft det jätte krångligt med internet, det vill fortfarande inte funka så är inne på grannes nu. Blev inga bilder idag för min syster var inte hemma och hade kameran med sig. Men imorgon ska vi bland annat ut i lekparken så då ska jag passa på att ta lite bilder och så. Annars har jag inte gjort så mycket, har gjort två pizzor med hjälp av min bror, har även bakat kladdkakemuffins som blev sådär, dom som jag och helle gjorde igår blev bättre. Lucas vaknade vi 21.45 och har fortfarande inte somnat, han vägrar. Vet inte varför, har gett honom mat, bytt blöja men han vill fortfarande inte. Han ligger nu i sängen så jag hoppas på att han somnar. Jag lär nog sitta uppe ett litet tag till, ska sedan lägga mig i sängen och läsa en bok som jag har börjat läst här hos mamma men som jag jämt har glömt då jag ska hem. Jag älskar att läsa böcker men det värsta är att jag är så kräsen när det kommer till att läsa någon så jag läser sällan, men då jag väl hittar någon så vill jag inte sluta läsa, kan läsa hur länge som helst. Men nog snackat om det, kan väl inte vara så intressant att läsa om. Mattias är hemma som ni kanske fattat, han ska jobba imorgon. Inte för att det var därför han stannade hemma men ja...


Sitter nu med syster och lyssnar på musik. För ett litet tag sedan spelade jag kort med småflickorna och nu ligger dom i sängen och ser på film och ska sova. Jag har läst lite bloggar och nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, finns inte så mycket att göra på internet då jag inte är så mycket för spela, eller ja om inte är harpan då, haha!Nu babblar jag bara på om något ointressant hela tiden så jag avslutar här.


En trevlig kväll med trevligt sällskap
2010-04-24 / 11:30:55 / Min vardag

Godmorgon!


Jag klev upp för ca 1½ timme sedan, har inte gjort så mycket sen dess. Har bara suttit vid datorn, Lucas la sig ju och sov då jag klev upp och han sover ännu så finns inte så mycket att göra. Ska snart packa lite grejjor till Lucas eftersom vi far till mamma idag och jag ska vara barnvakt.

Igår så kom ju som sagt Daniel och Johanna förbi. Vi hade det väldigt trevligt, spelade lite Wii och pratade på. Vi gjorde ett "test" på Wii för att se hur gammal vi var och jag blev 65 år, så ja jag hinner inte ens börja jobba så går jag i pension :) Jag tror dom gick hem strax efter 1 någongång och då gick jag och Mattias och la oss på direkten. Blev ju tyvärr inga bilder eftersom min kamera är cp, men ska ju hem till mamma idag så ska sno syrran kamera och knäppa lite kort! Lucas har ju lärt sig så mycket på sistonde, han kan gå själv med en "läragåvagn", han kan ge en pussar, han kan vinka hej/hejdå, han kan "fejkskratta". Ja det är vad jag kommer på just nu, han kryper ju inte utan tar sig framåt på något konstigt sätt med rumpan. Han blir nog ingen bebis som kryper utan han lär sig nog gå på en gång istället och det verkar inte vara så långt ifrån att han kommer göra det, han måste bara jobba lite på balansen.

Men jag återkommer senare då jag är hemma hos mamma.


If only want to
2010-04-23 / 18:56:29 / Min vardag

Idag så tog jag mig en promenad till Helle, hon mötte även mig halvvägs nästan. Hos henne gjort vi inte allt för mycket, bakade kladdkakemuffins, lekte lite med Lucas och satt och pratade lite. Jag kom hem för kanske 45 min sedan och inväntar nu på att Daniel och hans tjej Johanna ska komma förbi. Vet inte riktigt vad vi ska göra, kanske spelar något spel eller så.

Krångel & strul
2010-04-23 / 12:13:06 / Min vardag

Hej!

Så vad har hänt dom senaste dagarna? Ja jag har inte så bra minne, haha. Nämen igår så hade jag och mattias en städ/tvätt dag. Så jag passade på att göra rent i skafferiet, rensade lite och så. Sedan kom även Helle och vi for på Willys, Coop och på Marco polo och köpte pizza. När hon hade skjutsat hem mig skulle vi ner till källaren för hon skulle ha lite kläder till hennes systerson och sedan då helle skulle fara så fick hon inte igång bilen, vi gick upp till mig igen så att jag, Mattias och även Mattias bror Daniel kunde få äta upp våra pizzor så dom inte blev kalla sen gick vi ut igen för att i hopp om att få igång helle bil. Mattias och Daniel puttade bilen ner för backen och Helle försökte få igång den men det lät förjävligt och luktade inte heller gott så vi vågade inte försöka igen så Helle ringde sin far och dom tog sig hjälp av startkablar. Bilen funkar inte än, jag vette tusan vad det var för problem, men det märker vi väl. När jag kom in igen så började jag och Lucas vika tvätt, jag förbjöd Mattias att hjälpa till med städningen och han satt sig vid datorn och spelade med Daniel. Anledningen till att jag "förbjöd" honom var för att ibland är det helt enkelt enklast/lättast att städa själv. Hann inte med dammsugning och skruning igår så det är vad som står på listan idag.

Ska även till Helle idag, men Mattias hade tagit med börsen (med busskortet i) så jag försöker klura ut hur jag ska få tag i den som. Annars är det inte så mycket som händer just nu..

Som ni ser har jag fått till mig en lite mer personlig header. Efter många om och men så fick jag till det och är faktiskt nöjd, tror inte jag kommer hålla på med designen på ett bra tag, hehe. Allafall ska även försöka klura ut vad som är fel med min kamera så jag kan få in lite bilder någongång.

Thats just the way it is
2010-04-20 / 23:46:24 / Min vardag

Hej!

Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg, jag har inte skrivit nu på ett litet tag pga att det varit så fint väder, så jag har faktiskt varit ute istället. Allafall, som ni ser så är designen ändrad igen men inte klar. Andra designen kunde jag inte fixa, var lite avancerad för mig, haha! Så jag ska testa med denna istället och kolla om det går lite bättre. Men det får bli imorgon för nu ska jag hoppa i säng.

Ute i lekparken
2010-04-18 / 13:02:58 / Min vardag

Idag fick jag mig ännu en sovmorgon av min man. Strax efter elva klev jag upp, käkade frukost och satt mig en sväng vid dumburken. För ett tag sedan så gav min lillasyster förslag att gå ut så jag gav Lucas mat och sedan klädde vi på oss och gick ut till lekparken precis utanför oss. Vi gungade, klättrade i en liknande klätterställning, körde limbo och Angelina hittade även Nellys halsband som försvann någon i början av vintern. Jag sprang även upp till lägenheten igen för att sätta i nya batterier till kameran och ta några bilder första gången Lucas gungade gunga och allt men vet ni vad? Min kamera borde ha nå fel för jag hann bara starta kameran så sa stod det "varning, lite batteri" också dog den! Blev så himla besviken nu då jag äntligen kom ihåg kameran :p

Men inte så mycket att göra åt, nu är vi inne igen och Angelina har precis gett mat och katterna och Lucas sitter på golvet och leker. Mattias jobbar idag och är inte hemma förns fem och Angelina skulle vara hem vid 4-5 någongång, så får se vad vi hittar på tills dess. Nu ska jag sätta mig brevid min käre son och leka lite med honom.

That's it.
2010-04-17 / 15:22:41 / Min vardag

Halloj!

Igår så satt jag och kollade på Talang 2010 och efter att det var slut så följde jag med Helle till Carro. Hon hade inflyttningsfest där, kände inte så mycket folk direkt men alltid lika kul att kolla på fulla människor som gör bort sig (jag var nykter alltså). Jag var inte hemma förns strax över två inatt men hade en trevlig kväll med Helle och alla inblandade.

Idag har jag inte gjort så mycket, suttit vid datorn, lekt med Lucas och kollat på tv. Min syster är även här och hon ska stanna över natten. Ringde även min mamma syster (min moster) som bor i stockholm och frågade om vi kunna sova där i maj då vi far ner och det gick inte sa hon först för att dom skulle ha annat folk men då hade hon tagit fel på datum för det var helgen efter att vi skulle komma så det gick bra som tur var. Vart lite invecklat där kanske, haha men som sagt det gick bra att vi sovde där. Känns skönt med tanke på att farmor&farfar borta i Rinkeby och min moster bor i ett villaområde så det känns lite säkrare att bo där med Lucas, då dom bor i hus och farmor i lägenhet. Aja nog babblat om det, ska kika vad vi har i frysen och se vad vi kan äta till middag.

Lite små prat.
2010-04-16 / 09:59:38 / Min vardag

Sitter just nu och inväntar på att jag kan kolla på Vampire Diaries, men måste vänta ca 5 min på att det är klart. Jag vet inte hur dagen kommer att se ut, väntar fortfarande på att sömntutan Helena ska vakna, vilket nog händer om några timmar, hehe. Annars så har jag inte gjort någonting, passat på att sitta här medans Lucas sover. Vill hitta på någonting men kommer säkert sluta med att jag städar, det behövs ju alltid. Har ju Lucas som stökar ner men även katterna som ska busa med allt dom ser, hehe. Men nu ska jag se på VD så jag återkommer senare.

Good morning sunshines!
2010-04-16 / 07:48:10 / Min vardag



Som vilken dag som helst så bestämmer sig min underbara lilla son att vara hur pigg som helst klockan 6 på morgonen. Själv är jag inte direkt lika pigg som han bestämmer sig att vara så han fick som vanligt lite leksaker i sängen och satt och lekte lite mer än en timme. Så jag klev upp för ca en halvtimme sedan och Lucas sitter nu på en filt här brevid mig och leker för fullt med sina leksaker. Mattias ligger och sover, men kommer nog kliva upp när som helst då han ska fara och jobba idag. Vad jag och Lucas ska hitta på vet jag inte riktigt ännu, Helle skulle fara med grejjor till Carro för att hon flyttar in i en lägenhet idag och sedan skulle hennes syster komma med hennes lilla familj så jag vet inte direkt om hon har tid för mig, hehe. Ska höra med henne om hon har lust/tid att umgås, annars vet jag inte alls vad vi ska göra, lär nog bli lite städning som vanligt isf. Allafall, just nu vid det här laget har det ju inte hänt så mycket eftersom klockan är inte så mycket men jag får återkomma lite senare.

bloggtorka
2010-04-15 / 23:16:59 / Min vardag

Hej!

Blev ett sent inlägg ändå, känner mig trött och ska alldeless strax gå och lägga mig. Idag så fick jag sovmorgon till halv 12 av Mattias! Var så himla skönt och utvilad kände jag mig, sedan har jag varit en stund med Helle, varit på affärn som vanligt också har jag varit hemma och busat med mina pojkar. Annars så har jag inte gjort så mycket, måste ringa till Lucas läkare och även till barnkliniken eller något sådant. Känner att jag har en bloggtorka just nu och inte riktigt vet vad jag ska skriva men den återkommer nog när som helst kan vi ju hoppas på!

Tröööööttt
2010-04-14 / 23:47:13 / Min vardag

Ojoj, tänkte skriva mig ett inlägg men mina ögon sviker mig för jag håller på somna och klockan är mycket! Så jag återkommer imorgon då jag är lite piggare än mitt tillstånd just nu.

Det blir vad man gör det till
2010-04-13 / 21:18:20 / Min vardag

Sitter här i mörket i min ensamhet. Mattias jobbar fortfarande och Lucas ligger och sover, endast dessa katter som springer runt och leker för fulla muggar. Sitter och lyssnar på Miley Cyrus - The Climb, grymt bra låt! Älskar texten på den låten. Har precis kollat på gossip girl och vet inte riktigt vad jag ska hitta på, finns inte så mycket att göra och det är ingenting bra på tv heller. Jag har försökt att få till headern eftersom det är inte den bild jag vill ha, men får absolut inte till det som jag vill ha och vet inte riktigt vad jag gör för fel, men ska väl ta tag i det då jag har tid och lust, eller ja jag har ju tid nu men inte så stor lust faktiskt. Annars så ser jag fram emot morgon dagen då Lucas ska vägas osv, ska bli intressant att se hur mycket han väger, måste dock hitta pappret och se vilken tid vi ska vara där så vi inte missar den.

Men nu ska jag återgå till att göra ingenting.

Usch för mina batterier.
2010-04-13 / 19:07:28 / Min vardag

Jag måste verkligen köpa nya uppladdningsbara batterier!! Mina suger, jag har laddat dom i över ett dygn och jag knäppte 3 bilder på lucas, 2 st på kattungarna och spelade in en video på lucas på 1½ minut och den dog! DÖD ÅT DOM!

Vädret gör en piggare.
2010-04-13 / 17:48:44 / Min vardag

Helle kom och hämtade mig vid halv ett och vi for på affärn för att jag skulle handla lite mjölk och dylikt. Efter det så skulle hon skjutsa hem mig men jag kände att jag inte hade någonting att göra och att jag kände mig uttråkad så vi for och lämnade varorna hemma hos mig och sedan for vi och skjutsade hem hennes mamma och därefter for vi till Helle skola för hon skulle redovisa henne projekt. Sen träffade vi Jessica och jag gick in på djurmagasinet och köpte "PISS OFF". Alltså ett medel som ska få katter att låta bli att pissa på grejjor dom inte ska pissa på. Så har sprutat det på ställen dom brukar pissa på så får vi se vart det leder. Jag kommer kasta ut dom genom fönstret om dom fortsätter efter det här!

Allafall har inte blivit någon städning idag men får ta det imorgon istället. Vi ska även på BVC imorgon vilket ska bli spännande att se hur mycket Lucas väger och hur lång han har blivit. Vi ska även tvinga dom att göra ett prickprov på Lucas så vi får reda på vad tusan han är allergisk mot, blir sur på att dom skjuter upp det. Han behöver ju någonting annat än välling för det är precis vad han äter, bara välling. Ibland så äter han nå mosad potatis men vafan jag vill ju ge honom någonting annat. Han kommer garanterat ligga under kurvan, det gjorde han förra gången. Men det är inte mitt fel då jag inte vet vad jag kan mata han med eftersom jag inte vet vad han är allergisk mot.

Nåväl, Mattias gick för en liten stund sedan för att han ska jobba. Han ska jobba nu på kvällen för att dom ska göra om lite i affären och sånt där. Kan väl hoppas på att han inte är borta allt för länge, vi märker väl.

Ännu en vacker dag.
2010-04-13 / 07:51:56 / Min vardag

Godmorgon!

Idag bestämde sig Lucas för att vakna vid 6 men som vanligt är jag lite lat, så jag sätter honom i sängen mittimellan mig och Mattias och ger honom lite leksaker. Efter en timme var han less så jag klev upp med honom, bytte blöjja och satt honom i gåstolen. Sedan dess har jag suttit här, har även gjort lite mat till Lucas som han ligger och äter just nu. Börjar känna mig lite hungrig men ska vänta en liten stund till med frukost känner jag, får se om jag kanske orkar så väntar jag tills att Mattias vaknar så jag får sällskap, bara jag inte blir allt för hungrig tills dess. Allafall idag så ska vi städa resten som vi inte gjorde igår, blir lite rensning av skafferiet & kylskåpet. Sedan blir det till att städa upp inne på toaletten och sortera därinne och därefter blir det till att göra det lilla sista i sovrummet sen är vi klara. Det är fint väder idag med och igår så dissade vi städning eller vi sköt upp den till senare på dagen för att fara ut och njuta av solen. Vet inte vad vi ska göra idag, men känner faktiskt att det skulle vara skönt att göra någonting idag med, men det återstår att se. Tänkte iallafall försöka komma ihåg att knäppa många bilder idag, får se om jag lyckas, hehe.

Strålande sol.
2010-04-12 / 20:14:11 / Min vardag

Idag så började dagen med att jag fick sovmorgon till klockan tio. Sedan bestämde vi oss för att fara in till stan då det var så underbart fint väder! Egentligen behövde vi städa men. Vi mötte upp Andreas, Sandra och deras barn Lovisa och deras son (dom har inte riktigt bestämt namn ännu). Han var så himla söt! Han såg så liten ut än fast han vägde 4580 gram (trorjag det var) och var 56 cm lång! Riktigt söt var han iallafall. Vi tog oss en fika på UH och sedan så gick vi runt lite i affärer. Mattias och jag tog 15.20 bussen hem också började vi genast att städa, sedan "lyxade" jag till det med tacos till middag. Vi har inte riktigt städa klart ännu men eftersom Lucas vart så trött och gick och la sig vid halv åtta så tänker vi ta det imorgon istället. Är inte så värst mycket kvar utan lite små rensning och dammsugning/skruning i sovrummet. Så nu kikar jag lite internet och ska alldeless strax sätta mig och kolla på lite, snart börjar det nya avsnitt av 2 & ½ män.

Designen på lagning.
2010-04-11 / 18:07:39 / Min vardag

Hej.

Som ni ser så har jag gjort om min blogg ännu en gång. Eller denna gång är det inte jag som gjort designen, utan det är en tjej vid namn Therese. Hos henne får man ta design som hon har gjort bara man har kvar länken till henne osv och eftersom jag inte känner mig duktig på kodmallar och allt vad det är så hittade jag denna design som jag tyckte mycket om. Är inte riktigt klar med den men jag är fortfarande kvar hos mamma och vi tänkte fara hem nu så jag får fortsätta hemma helt enkelt. Vi höres senare ikväll.

Finfint väder.
2010-04-11 / 14:30:56 / Min vardag

Har suttit och läst en bok nu väldigt länge. "Mias systrar", uppföljaren av gömda, asyl och mias hemlighet. Riktigt bra böcker. Skulle vilja gå ut i det fina vädret men jag är fortfarande hemma hos mamma och vi tog inte med oss vagnen så det är synd. Nog för att jag skulle kunna bära honom men känner att min rygg inte riktigt håller med. Lucas har precis vaknat efter sin eftermiddagssömn, just nu sitter han leker fint för sig själv och jag sitter här och kikar runt lite. Känner mig lite smått uttråkad, men vad finns det att göra som inte kostar pengar? Imorgon ska vi förhoppningsvis fara och hälsa på Andreas & Sandra och kika på deras son, ska bli spännande att se hur han ser ut och vad han kommer heta. Så jag hoppas på att dom orkar med lite besök.


Längtar ihjäl mig till stockholmsresan vi ska göra om ca 1 månad. Skönt att komma bort från Övik, få en liten semester och dessutom får min släkt från pappas sida träffa Lucas, det har dom aldrig gjort. Vi lär ska fara den 12:e maj, natten mot tordagen. Jag väljer natten då jag tror det är skönare för Lucas då han bara sover, mycket bättre än att han ska sitta på ett tåg i flera timmar och bli rastlös. Så kommer vi fara hem natten mot den 17:e eller så. Måste även ringa min moster och fråga om vi kan bo där hos henne då det blir så trångt att bo hos min farmor. Tror nog att hon blir glad av att vi vill sova över där med tanke på att dom aldrig träffat Lucas heller. Men nog om mitt snack nu ska jag leka med min busiga son.

Frukost
2010-04-11 / 09:37:31 / Min vardag

Idag vaknade Lucas klockan halv sju men han satt i sängen och lekte till halv åtta då jag klev upp och bytte blöjja på honom. Just då vaknade Angelina och lekte med honom så jag gick och la mig igen, klev upp för en halv timme sedan och Lucas ligger nu och sover igen. Funderar på om jag ska koka lite ägg och ställa fram lite frukost, börjar känna mig lite hungrig. Synd att jag inte har vagnen med mig till mamma då hade jag tagit mig en promenad hem, men det får bli imorgon eller så, hoppas det är lika fint väder då som det är just nu.


Gick precis la äggen i en kastrull och satt på dom på spisen, så väntar på att dom ska bli klar så blir det till att duka fram frukost efter det, så vi höres senare.

Kvällen börjar närma sig sitt slut
2010-04-10 / 22:58:55 / Min vardag

Jag och Mattias har bara tagit det lungt hela kvällen och det känns skönt. Kommer nog gå och lägga mig när som helst då man aldrig vet då Lucas bestämmer sig för att vakna. Såg på någon film på tv4+ tror jag och nu tittar vi på Bad Boys 2 eller ja Mattias tittar och jag sitter vid mammas lilla laptop och sne kikar på filmen medans jag sitter vid datorn. Imorgon så jobbar Mattias och jag vet inte riktigt när vi far hem men blir nog ganska tidigt kan jag tänka mig för det skulle behövas städas lite som vanligt och katterna kan ju inte vara utan mat allt för länge. Annars så sitter jag bara och kikar runt på fb och lite bloggar.



tänka sig hur liten min bebis har varit. Här var han lite mer än 1 vecka.

What comes around, goes around.
2010-04-10 / 16:19:18 / Min vardag

Hejhej!

Just nu sitter jag hemma hos mamma, då jag lovat henne att vara barnvakt idag. Hon var ju barnvakt åt Lucas igår då jag och Mattias var ute på lite festligheter. Påtala om det så var det en helt okej kväll igår. Det slutade med att två rutor med krossade, hon som ägde lokalen var skit förbannad och polisen kom. Varken jag eller Mattias hade någonting med det att göra som tur är så då alla blev utkastade så for vi hem till Mattias kompis. Det var Mattias, jag, min kusin Mathias, Emelie, Tess & Tattoo (Jag vet inte hur han stavar sitt namn). Allafall hemma hos Tattoo så drack han och Mattias någon sprit och vet ni vad?! Det var en mask i spritflaskan, han visste inte varför den var där men den skulle vara där. Så när dom hade druckit upp innehållet så tog han ut masken och ÅT DEN! Hur äckligt som helst, haha. Allafall vi var hemma vid 3 tiden och Mattias klev upp och for och jobba vid 9-10 och jag låg och sov till klockan ett! Hur skönt som helst att sova ut utan att ens behöva bli väckt, hehe. Jag vaknade av att mamma ringde och väckte mig och då såg jag att jag hade 4 missade samtal och ett meddelande. När jag vaknade var jag faktiskt pigg och inte bakis, var nog för att jag sov så pass länge. Dessutom så drack jag inte så mycket igår heller. När mamma kom och hämtade jag mig så kunde jag inte bärja mig för att träffa min lilla skatt. Just nu sitter han med sin nappflaska och dricker lite vatten. Ikväll lär vi bara sitta vid tv:n och mysa. Mattias slutade vid fyra så han lär nog vara påväg hit när som helst.


Desstom så fick Lucas en kusin igår! En liten pojke, eller ah så liten var han väl inte. Vägde någonting på 4500 gram och var 56 cm lång!! Ska bli roligt och se hur krabaten ser ut. Nej nu ska jag hitta på någonting annat till att maten är klar, det blir tacotårta, mmhm! Har aldrig ätit det men kan tänka mig att det är hur gott som helst.


Lite smått & gott.
2010-04-09 / 09:53:20 / Min vardag

Godmorgon!

Igår så städade jag som vanligt också for jag in till stan för att köpa snus åt Mattias och lite annat grejs som behövdes. Idag ska jag även städa, vika lite tvätt och städa i sovrummet som jag inte gjorde igår också måste jag även på affärn för att köpa mjölk och sånt som jag såklart glömde igår. Annars ikväll så blir det lite festligheter för min vän Mariah, hon flyttar nämligen till stockholm nästa fredag så hon har en avskedsfest/födelsedagsfest för hon fyller även 18 år på onsdag. Annars händer det inte allt för mycket, kände inte för att skriva igår då jag inte gjorde någonting särskillt. Nu ska jag ha min lilla "egna" tid då Lucas ligger och sover, så ska passa på att titta på någon serie.

100407
2010-04-07 / 12:34:52 / Min vardag

Idag fick jag sovmorgon till klockan 11, hur skönt som helst att sova ut! Idag lär det inte hända mycket alls, Mattias håller på att rensa tvätt som ska tvättas, går väldigt segt för honom, han har inte kommit någon vart haha! Men har inte så mycket att skriva just nu och Mattias ska formetera (Stavning?) om datorn för den är cp. Så vi höres senare.


Morgonsnack
2010-04-06 / 09:50:32 / Min vardag

Godmorgon!

Vilket väder vi har, typisk aprilväder. Snöar, regnar, sol osv. Menmen, Lucas sitter här nedanför mig på en filt och leker med sina leksaker medans jag sitter här och nördar. Här ju hemma hos mamma så ska snart fixa fram lite frukost och säga väcka dom andra som ligger och sover. Bara jag, Lucas, Wilma och Angelina som är vaken. Men avvaktar lite med frukosten och låter mamma sova ut för en gångs skull. Fast börjar känna mig väldigt hungrig, men en liten stund till kan jag hålla mig för mammas skull, hehe. Nog för att hon inte behöver kliva upp och äta frukost då just jag/vi gör det men det är mysigare att göra det tillsammans som en familj än att sitta typ en och en och äta. Så ska jag göra med min familj, ha en gemensam frukost, middag osv. Jag tror det är viktigt för familjen att sånt, tex vid middagen kan man höra med varandra hur deras dag har varit och vad man har gjort och så.

Nu babblar jag på och börjar känna mig gammal, haha. Allafall sitter och lyssna på Gyllene tider - Kung av sand. Hur skön som helst. Jag tror jag har fått lite av min musiksmak av Angelina&Evelinas pappa, att jag lyssnar på tomas ledin, lars winnerbäck osv. Inte för att jag lyssnar på lars winnerbäck så ofta men hyffsat bra låtar har han. Men nu ska jag ta och göra frukost och sluta babbla på.



min sötnos just nu.






Jag vill inte ses som en "partybrud", inte då och absolut inte nu.
2010-04-05 / 22:06:33 / Mina egna ord, mina känslor.

Jag har inte gjort så mycket sedan jag skrev sist. Har suttit vid datorn, hållt på lite med designen, inte nå mycket alls då jag inte känner mig så pepp på det. Ska snart stänga av datorn då och gå och lägga mig då Angelina och Wilma ska lägga sig och sova.


Jag sitter och kollar runt på facebook, nästan alla skriver att dom ska festa idag. Jag tänker, innan jag blev gravid så festade jag varje gång jag fick ett tillfälle, alltså varje dag jag var ledig från skolan, ibland tillochmed då jag hade skola. Men vad är det roliga med att festa hela tiden? Dom som är singel festar väl för att försöka hitta någon att bli kär i eller bara för att ha ett engångsknull. Men jag förstår inte det roliga egentligen, för det är ju samma visa varje gång, du gör iordning dig, dricker, spelar lite ölspel, dansar lite, det händer lite drama imellan åt, du äter fyllekäk sen somnar du. När jag går ut och dricker nu för tiden så ser jag verkligen fram emot det, eftersom jag inte sminkar mig så ofta då jag nästan bara är hemma hela tiden, så blir det extra roligt att kladda på lite mascara och kanske lite läppstift. Jag skulle inte vilja att någon kommer ihåg mig som en "partybrud". Att om Lucas frågar mig hur jag var i min ungdom och jag ska svara att jag var känd som en "partybrud"? Nej absolut inte, helt fel enligt mig. Med tanke på att dom flesta barnen ser upp till sina föräldrar utan att visa det så vill jag inte att Lucas ska ha sitt mål att bli som jag om jag var känd som en "partybrud".

Nu börjar jag babbla i nattmössan så jag ska ta mig en godnattryk och lägga mig i sängen, ska se om mamma har någon bok jag kan läsa.


Hemma hos mamma.
2010-04-05 / 20:17:17 / Min vardag

Mamma hämtade mig strax efter halv 4 och sedan for vi på affärn och inhandlade mat så vi klarar oss någon vecka. Sedan så for vi hem till mig och packade in alla varor i frys, kyl & skafferi. Sen följde jag med mamma hem så nu sitter jag här och nördar dator tillsammans med min mor & syster. Min andra syster leker min våran kusin Wilma och min bror Tobias sitter uppe vid sin dator, en dator familj helt enkelt. Min kusin Mathias och min bror Jimi var här tidigare men dom for hem till Mathias och sitter och nördar dator där, haha. Min familj är rent ut sagt en hel hög med datanördar. Allafall Lucas ligger och sover och det har han gjort sedan 19.00, som alla andra kvällar. Annars så händer det inte så mycket, blir nog en tidigt kväll.

Saknar min lilla sötnos till man som är hemma, är ju tomt att sova utan honom ♥


Promenad
2010-04-05 / 12:11:32 / Min vardag

Godmorgon!

Jag klev upp strax efter nio åt frukost. Vid ca halv elva så klädde jag Lucas yttekläder, gjorde iordning lite välling åt honom som han kunde få äta i vagnen, sen gick vi ut på en promenad. Och jag säger bara, gud så skönt! Vi gick först ner till höglandssjön, så gick vi runt den stora sjön och den är väl 4-5 km eller något sådant, sen gick vi hem igen. Känner mig hur pigg som helst och ska ta och börja städa. Sedan efter att mamma slutat vid 2 så ska vi fara och handla, behövs fyllas på i kylskåpet.

I lördags föresten så kräktes jag.. två gånger.. Det finns ingenting värre än att kräkas! Men mådde bättre igår utan att kräkas och mår prima idag, så det är väldigt skönt. Allafall inte så trevligt info men nu ska jag börja städa så jag hinner klart allting innan min mor kommer.


En lugn söndag
2010-04-04 / 21:46:56 / Min vardag

Idag har varit en lugn dag, har inte gjort något förutom att suttit här vid datorn, kollat på tv och självklart lekt med Lucas. Imorgon har jag tänkt att ta en promenad med Lucas och städa. Mattias jobbar imorgon så att jag och Lucas är själva och då passar det bra med en promenad särskillt om jag vill ha bort magen nångång. Har inte kräkts någonting idag och känner mig hur pigg som helst, vilket känns skönt.


4 April 2010
2010-04-04 / 16:21:34 / Min vardag

Halloj!

Skrev inget mer igår för jag var helt knäckt. Kräktes två gånger men fick iallafall sova hela natten utan att kräkas. Jag känner mig mycket bättre idag och har inte kräkts något och hoppas att jag inte kommer att göra det heller. Annars händer det inte mycket alls, ska bara ta det lungt.


En lugn dag.
2010-04-03 / 10:31:06 / Min vardag

Idag så klev jag och Lucas upp strax före åtta, fast han vaknade vid sex men han låg och mös i sängen med mig och Mattias. Idag ska Mattias jobba, börjar klockan 12 och slutar vid 4 tror jag. Vad jag och Lucas ska göra återstår att se, Helle skulle komma förbi idag så jag får låna hennes hörlurar så ska jag försöka börja gå ut från och med måndag. Ska väl inte lova mig själv, då blir jag bara besviken men hoppas jag kan ta mitt lata arsle och ta mig en promenad, hoppas också på fint väder. Blir det dåligt så vill jag inte ens gå ut genom dörren, hehe. Allafall Lucas går nu i gåstolen, äter sina majskrokar som han älskar och lär nog bli trött när som helst. Mattias ligger kvar i sängen så ska nog kolla till så att han är vaken så han hinner till jobbet. Lucas tittar facinerande på sina händer som han har kladdat med, min lilla grabb.

Men nu ska jag ta och göra lite mat till Lucas och sedan kolla om han har lust att sova.


GLAD PÅSK
2010-04-02 / 17:15:39 / Min vardag

Mattias håller nu på att laga mat, torsk & potatis. Brukar inte direkt äta någon särskillt mat eller så på påsken. Mattias mamma kom förbi med påskägg till Lucas (Var majskrokar, matburkar och så:)), sedan fick jag och mattias ett påskägg med fullt av godis, vi som har köpt godis, hade vi ju inte behövt haha! Andreas & Lovisa kom ingenting så det får bli en annan dag. Längtar tills Lucas blir tillräckligt stor då jag kan gömma påskägget, ge lite ledtrådar här och där, skit roligt ju! For även med Helle på affären och köpte lite mjölk, kakor och sånt. Annars så ikväll kommer vi bara att ta det lungt, jag och Mattias har lite ont i huvudet och har haft det varje dag nu i ca 3-4 dagar. Har nyss tagit en alvedon så hoppas att den lägger sig. Lucas ligger och sover och har gjort den sedan klockan 3 så han har sovit över 2 timmar och sover ännu, han lär ju vakna snart annars så får jag väcka honom. Verkar inte vara så himlans bra filmer ikväll eller så går dom alldeless för sent för lilla mig, hehe. Så får se vad jag ska göra, börjar en film nu halv sex som verkar intressan för mig, en typisk tjejfilm tror jag, får se om det är något att se på.


Lucas bestämmer att vi ska kliva upp före tuppen.
2010-04-02 / 07:33:09 / Min vardag

Godmorgon!

Lucas bestämde sig för att vakna klockan 5 (!) imorse, lyckades hålla kvar honom i sängen tills klockan 6 sen klev jag, Lucas & min syster Angelina upp som har sovit här. Sedan så kokade vi ägg och satt oss och åt lite frukost. Lucas ligger just nu och sover samt Mattias. Angelina spelar lite Wii och jag ska snart se på Vampire Diaries, senare mot dagen så skulle nog svärmor, Andreas (mattias bror) & Lucas kusin Lovisa kika förbi. Andreas och hans tjej Sandra ska ha sitt andra barn, det var beräknat till den 25:e mars men har ännu inte velat kikat ut. Tycker att h*n kan göra det nu, ska bli spännande att se vad det blir för något :) Annars så blir det bara lungt här och jag ska fixa och dona lite här hemma tänkte jag, ännu en dag. Fast har bara gjort lite småplock i taget så jag hoppas på att jag tar allting idag på en gång så jag slipper att göra någonting imorgon.


LISTA
2010-04-01 / 16:02:50 / Frågor och svar.

Eftersom jag känner att jag inte har så mycket att skriva just nu så gör jag en lista:

När fick du/ni reda på att du va gravid? - i slutet på oktober
Var barnet planerat? - Nej det var det inte, men lika välkommen för det.
Hur var dina "40" veckor? - Dom var väldigt bra.
Fick du bristningar? - Ja, det fick jag
Hur många veckor och dagar gick du? 41 veckor & 3 dagar
Hur mycket gick du upp i vikt? - 20 kg
När börja dina värkar sättas igång? - 22 Juli
Gick ditt vatten? - Ja det gick den 20 Juli
Vem hade du med dig på förlossningen? - Mattias & mamma
Hur var din förlossning? - Den var bra, tog lång tid men det gick bra.
Hur lång tid tog din förlossning? -  15 timmar tror jag det var
Hur länge hade du värkar? - i 15 timmar.
Hur mycket gick du ner i vikt efter förlossningen? - hm jag tror jag gick ner typ 10 kg eller nått, ingen anning faktiskt.


Ditt barn


När va barnet planerat att komma?
- Den 13 Juli 2009
Vad trodde du det var för kön? - En pojke
Blev det en tjej eller kille? - En pojke
Hade du gissat rätt på könet? - Ja
När kom han/hon? - 23 Juli 2009 04.29
Hur mycket vägde han/hon? - 3535g
Hur lång va han/hon? - 54cm
Vad fick barnet för namn? - Lucas
Vad har ditt barn för stolek på kläder nu? - Beror på kläder, tycker alla storlekar är så olika! Men 68
Sovtider? - på dagen sover han oftast på förmiddag mellan 10-12 och eftermiddag mellan 2-4 och sedan sover han från 7 på kvällen till 7-8 eller ah han vaknar ju på natten fortfarande.
Hur mycket väger ditt barn nu? - Sist han vägdes så vägde han 7440 gram och det var över 1 månad sedan.
Det senaste utvekligen ditt barn gjort? - Han har fått 2 st tänder.


Kläder och saker:


Vart köper du dina barnkläder?
- Där jag hittar snygga kläder, köper jag, har ingen speciell affär.
En baby/barnbutik du gillar? - ingen speciell
Nått märke du föredrar? - nej
Vad är favorit plagget ditt barn har? - Hmm jadu, brafråga
Vad har ni för märke på vagnen? - B.O.S.S
Vad har ni för märke på bilbarnstol? - Ingen anning, haha.
Senaste du inhandlade? - en body tror jag
Bästa leksaken ditt barn har? - Han gillar tvdosan och allt som prasslar
Någon sak du VERKLIGEN ska spara? - vet faktiskt inte.


Om du fick välja:


Nytt eller begangnat
- nytt.
Ligg eller sittdel - Både och
Sovande eller vaken - Vaken
Napp eller Snutte - Napp



Du som förälder:


Trivs du med föräldrarollen?
- Det bästa som har hänt mig!
Är du stolt över ditt barn? - Vad är det för fråga? Självklart att jag gör.
Hur ser dina matvanor ut? - Inte så bra.
Stressar du mycket? - Det händer lite nu och då.
Hur ser dina sovtider ut? - ungefär som innan jag blev gravid.
Vad gör du helst en fredag? - Myser med mina favorit grabbar!
På vilket sett har du förändras? - Jag har blivit mer mognare och tar mer ansvar.
Vad är det första du tänker på när du vaknar? "snälla lucas, sov en timme till iaf."
Umgås du mycket med andra föräldrar? - nej
Vad är bäst med att fått barn? - Allting!
Och slutligen.. hinner du med "egen tid"? - Jadå! Har min underbara man som ställer upp ifall jag skulle vilja ha det.

Hatar rubriker.
2010-04-01 / 09:11:55 / Min vardag

God morgon folket!

Idag så ska Mattias först till jobbet en stund och jobba i ca: 1-2 timmar sen så ska vi in till stan och fixa lite med försäkringskassan och köpa mat till Lucas som jag egentligen skulle göra igår men orkar inte åka in till stan två dagar i rad. Allafall, det lär nog inte hända så mycket mer som vanligt, finns ju inte så mycket att göra. Har inte så mycket mer att skriva, så återkommer då det ha hänt någonting.


RSS 2.0