Designen kommer sakta men säkert fram.
2010-02-27 / 18:04:33 / Min vardag

Hej!

Jag är fortfarande inte klar med bloggen men jag har iallafall kommit en bit på vägen.

Jag sitter hemma hos mamma nu och ska vara barnvakt åt min syster eftersom mamma ska fara och kolla på hockey och sedan fara ut på krogen. Vi har ätit lax och det var mycket gott enligt mig! Det har inte hänt allt för mycket idag, mamma kom och hämtade mig och Lucas strax innan 11 och sedan så for vi in till stan och köpte mat till Lucas, vi hämtade Evelina från fotbollsträningen, for på affärn, for och lämna snus åt Mattias på jobbet + risifrutti och därefter for vi hem till mamma. Har suttit med designen nästan hela dagen till och från och gör fel hit och dit men nu så börjar det ordna sig lite. Råka stava fel på headern och det var pinsamt som någon skrev men vem bryr sig, sånt som händer om du frågar mig.

Nu ska jag ta och vara lite social med Mattias hade jag tänkt, återkommer nog senare och fortsätter lite med designen. Det beror på om det är något bra på tv eller inte. På återseende.


SVAR TILL EN GLAD ANONYM
2010-02-27 / 15:33:47 / Min vardag

Anonym:
pinsamt, utveckling stavas det.

Svar: Ja men usch så pinsamt att jag stavade fel, snarare pinsamt att du inte kan stå för vem du är.


Usch och fy
2010-02-27 / 00:37:37 / Min vardag

Min blogg är helt fuckt up just nu men jag jobbar på det, men orkar inte göra nå mer nu utan klockan blir för mycket, fortsätter imorgon och skriver så fort jag är klar med allt.

Design
2010-02-26 / 15:51:05 / Min vardag

jag håller nu på att försöka fixa en egen design så ska se hur det kommer att gå, återkommer då jag fått det klart!

DU TAR VAD DU FÅR.
2010-02-24 / 20:27:32 / Min vardag

Hej!

Idag så klev jag upp strax före halv 10 och tog mig en sovmorgon då Mattias klev upp med Lucas. Sedan har jag färgat håret men blev inte alls nöjd, så får se om jag ska ha kvar hårfärgen eller om jag ska färga till någonting annat. Det skulle bli lite likt blondt men snäppet mörkare men det blev inte alls som jag tänkt. Men som sagt jag ska tänka på saken, hehe. Sedan så blev jag så pass uttråkad och ville hitta på någonting istället för att sitta hemma så jag och Mattias bestämde oss att fara till husum, sagt och gjort och nu är vi här. Mattias börjar inte jobba förns vid 12 imorgon så det var perfekt med tanke på då kan vi ta 10 bussen hem imorgonbitti. Vi fuskade och åt på sibylla till middag och jag förstår inte varför det ska vara så svårt att hålla sig borta från slisket! Jag blir så besviken på mig själv, har sagt att jag ska börja promenera denna vecka också men nu sedan jag var och träna med helle har jag sån j*vla träningsvärk så jag knappt kan gå, haha! Har både träningsvärk i fram och bak låren så det är svårt att böja på benen. Men jag hoppas att det går över fort så jag kan promenera plus att jag bett mamma om täckbyxor och sånt så jag inte har någon undanflykt till att det är kallt ute. En vacker dag ska jag ta ut tummen ur arslet och göra det jag säger.


Många snackar om att dom är less på att folk snackar skit, att dom inte kan hålla käften om det man har bett dom hålla käften om. Dom kan ju fråga sig själva vad dom gör. Snackar inte dom vidare det andra folk har sagt till dom? Snackar inte dom skit om andra personen? Det är någonting som inte går att undvika MEN man kan tänka på vad man säger, till vem man säger. Jag säger inte att jag håller tyst om allting, för det gör jag inte men jag tänker på vad jag säger, till vem jag säger det. Och kommer det fram vad jag sagt så står jag för det och förklarar inte bort mig utan jag står för vad jag säger och tycker. Jag är även less på allt detta skitsnack och jag försöker verkligen att hålla käften och jag vet inte varför jag ibland säger det vidare men efter en händelse som hände för inte allt för länge sen fick mig att tänka om. Den vän jag blev ovän med då, vi har det inte likadant längre, det är spänt imellan oss och vi vet inte riktigt vad vi ska säga till varandra eller hur vi ska göra. Den tjejen jag "förådde" hade jag precis kommit överens med efter att haft det lite hit och dit med. Men jag förstår henne om hon inte känner att hon kan lita på mig och om hon inte riktigt vill ha någonting med mig att göra längre. Jag skäms över att jag sa grejjen vidare och jag önskade jag kunde få det ogjort men det viktigaste jag tycker är att jag stod för det jag sa och erkände vad jag gjort. Tjejer är som djur då det gäller skitsnack, gör allting för att skydda sitt eget skinn.

7 MÅNADER.
2010-02-23 / 12:51:57 / Min vardag

Idag tog vi oss en liten sovmorgon till halv 10 eftersom Lucas tillät det. Sen så åt vi frukost också har vi städat. Skulle ju egentligen städat igår då Mattias jobbade men då kom Jessica och hälsade på så jag umgicks med henne istället. Nu har Mattias farit ner till stan för att vara på nått möte med arbetsförmedlingen. Jag och Lucas väntar på att det är en tjej som ska komma hit för någon information av nå slag eller nått sånt. Senare mot kvällen så ska vi fara och fira Jimi som fyllde år i fredags.

Igår så följde jag med Helle och tränade. Styrka och kondition, var väldigt roligt men sista varvet så kände man att det verkligen tog och man fick kämpa in till det sista och det känns idag. Har träningsvärk i mina lår och min rumpa (?) haha. Men det var värt det, kommer nog att följa med fler gånger trots träningsvärken man får efteråt.

Idag blir Lucas 7 månader, hela 7 månader. Tiden går så himla fort än fast det inte känns som så, känns fortfarande som det var igår jag låg på BB.
Allafall jag och Mattias satt och räknade ut hur mycket pengar vi kommer att få dom närmsta månaderna och det ser riktigt bra ut, längtar till i maj då vi kommer fara till stockholm och fara på en kryssning med min släkt från pappas sida. Måste däremot kolla upp hur mycket det kostar att åka tåg eftersom det känns skönare att åka tåg än buss med Lucas, men det återstår att se, bäst skulle ju vara att åka bil då man kan stanna när man vill men som sagt vi ser hur det blir med det.

Nu ska jag ta och göra någonting annat i väntan på att den dära tjejen kommer förbi.

Ett snabbt inlägg
2010-02-22 / 09:41:45 / Min vardag

Ifredags så for jag till min bror vid klockan halv åtta och vi var där till halv 1 sedan for vi till mamma och efterfestade där, vid halv fyra var jag hemma. Jag for aldrig ut på krogen vilket var väldigt skönt då kunde jag inte göra av med pengar, haha!

I lördags så var jag hyffsat bakis och tog det bara lungt hela dagen. Igår så for vi till Mattias mamma för att hon fyllde år, så vi blev bjuden på massa fika och sedan var vi bara hemma.

Idag så klev jag upp vid 8 och har hitills ätit frukost, lagt Lucas och måste nu göra en matlista för att mamma kommer snart och hämtar mig så vi kan fara och handla. Idag så ska jag även börja gå ut och gå och försöka vara nyttig, vi får väl se hur det går hehe.

Jag kan inte skriva nå mer för jag måste bli klar med en matlista innan mamma kommer, så jag återkommer senare!

TIDEN GÅR SEGT
2010-02-19 / 13:58:28 / Min vardag

Nu har jag nopprat mina ögonbryn klart. Lucas satt brevid mig och tala och lekte för sig själv. Just nu sitter han i gåstolen och springer runt för fullt och talar med sig själv. Jag provade även hårförlängningen men mitt riktiga hår är alldeless för ljust så det såg bara dumt ut, så jag får försöka fixa någon frisyr av det lilla hår jag har, hehe. Vill grymt gärna ha långt hår men jag kan inte spara ut det för så fort jag ska klippa mig vill jag ha en helt ny frisyr så det skiter sig varje gång jag försöker så jag har gett upp.

Tycker att klockan går väldigt segt och att den gärna kan få gå lite fortare. Försöker hitta på någonting som jag kan göra så att klockan går. Det enda jag kommer på är att diska, men det går ju på 15 min så vad ska man göra efter det då? Städa undan lite kanske, det behövs ju alltid men det är inte det roligaste. Vill ju börja sminka mig och välja kläder men det är ju alldeless för tidigt att göra redan då känner jag mig ju redan sliten då jag väl ska ut, haha. Har ju iallafall duschat, det gjorde jag då Lucas sov så jag slipper hålla koll på honom medans.

Det blir extra roligt för mig att sminka mig och klä upp mig eftersom det är ingenting jag gör dagligen. Känns som inte nödvändigt då jag oftast bara är hemma och leker med Lucas, vad ger det att klä sig snyggt och sminka sig då lixsom? hehe.


Nu blev Lucas less på att gå runt i gåstolen så undra om vi ska gå in i köket och diska lite. Sitter och dunkar nordman och Lucas verkar gilla det, det är bra! Nämen nu ska vi gå till köket och diska, på återseende.

UTGÅNG IKVÄLL!
2010-02-19 / 12:22:06 / Min vardag

Hejhopp!

Idag klev jag upp vid kvart i nio, busade lite med Lucas som hade klivit upp före mig med sin far. Sedan dess har jag försökt få tag i mamma vilket inte är så lätt då man inte har pengar på mobilen, hehe. Men till slut så fick jag tag på henne och skulle kolla med henne om hade lust att gå på bolaget men hon bad mig fråga min bror eller hans tjej Lilian eftersom dom redan skulle dit och för att hon skulle slippa fara ut. Satt och gjort och Lilian går på bolaget åt mig. Jag ska nämligen ut ikväll med mina bröder, Lilian, min kusin Mathias och några fler vet dock inte vilka. Mattias stannar hemma med Lucas och får gå ut nästa helg om han vill det. Blir att jag far till brorsan efter att Mattias kommer hem, vilket han gör vi 7 tiden ungefär.

Annars idag så ska jag diska bort lite som vanligt och försöka fundera på vad jag ska göra för mat, vad jag ska ha på mig ikväll och lite sånt där roligt. Ska kolla också om min hårförlängning passar till hårfärgen jag har, lite kul med längre hår så har man lite fler alternativ till frisyrer.

Men nu ska jag ta och noppra ögonbrynen för dom ser hemska ut!

Tar dagen som den kommer.
2010-02-18 / 10:22:50 / Min vardag

Idag vaknade jag vid 07.20 och jag och Lucas låg kvar i sängen för att leva om så att Mattias skulle vakna eftersom han började kl 9 idag. Sedan så åt vi lite frukost och Lucas ligger och sover och har nu gjort det ungefär en timme. Jag sitter och nördar vid datorn och funderar på vad vi ska hitta på idag. Finns inte så mycket att göra som inte kostar pengar och det är synd.

Igår så fanns det ingenting bra alls på tv och jag orkade inte sitta vid datorn så jag la mig i sängen, fast då har jag ju läst ut boken så jag la mig ner och gjorde klart mitt schema, har lite grann kvar att göra på det men det är så gott som klart. Så nästa vecka så drar jag igång med schemat. Har ju lovat för mig själv att sluta röka också så ska försöka ta tag i det nästa vecka också. Får se hur det blir med det, gäller ju att verkligen ha viljan men den hoppas jag finns hos mig.

Mattias jobbar heldag idag och det suger, saknar att ha honom hemma fast det är ju verkligen bra att han får jobba och jag bara hoppas på att han blir anställd där så han kan få börja med sitt körkort och allt som hör till. Sitter just nu och lyssnar på nordman och enligt mig är han kung. Jag är så som person att om jag ska lyssna på musik så måste jag lyssna igenom texten och den måste betyda någonting för mig. Nordman har ju väldigt konstiga texter eller hur man ska säga men jag har alltid lyckas att få dom att betyda något för mig. Han har ju släppt en ny skiva, den har jag lite svårt för men har ju bara lyssnat på den en gång så med tiden kommer den betyda också!


en gammal bild på min sötnos.

Vem är jag?
2010-02-17 / 13:24:52 / Vem är jag?

Jag är född 6:e november 1991 på karolinska sjukhuset i Stockholm. När jag var två år så flyttade jag och mamma upp till örnsköldsvik då hennes föräldrar bodde här (dom bor fortfarande här). Mina bröder Jimi och Tobias bodde kvar med våran pappa. Jag vet inte exakt hur länge dom bodde kvar där men chansar på 2-5 år sedan så flyttade dom till mamma. Jimi och Tobias är mina riktiga syskon, sen har jag även 4 stycken till. Robin som bor i stockholm och fyller 24 år på fredag, Evelina som bor här i övik och är snart 14 år, Angelina som också bor här i övik som fyller 8 år, sedan har jag även ett till syskon som heter Evelina (från pappas sida) som bor i uppsala tror jag men dock har jag aldrig träffat henne och hon är nog närmare 10 år nu. Min pappa har jag aldrig haft någon bra kontakt med, från att jag var 5-6 år till att jag var 13 år ungefär så hörde jag inte av honom föutom en dag. Det var på sommarlovet och vi var ute i stugan, då min telefon ringer och jag hör någon som säger "hej, det är pappa". Jag blev så glad att jag sprang upp till våran stuga och skrek till mamma "det är pappa, det är pappa". Det visste hon redan eftersom han hade ringt henne innan och frågat efter mig men mamma hade gett honom min mobilnr istället. Jag vet inte riktigt varför jag blev så glad, för jag visste inte vem han var för fem öre, jag kände honom inte. Men han är ju min pappa. Efter det så har jag endast fått ett samtal då det varit någon som fyllt år. Han har alltid lovat saker som att han ska komma eller att han ska skicka pengar men det händer ingenting, utan jag blir bara allt mer och mer besviken på honom. Inte att han inte skickar pengar utan just att han lovar saker han ALDRIG håller. Det blir för mycket för mig även fast nu när jag är så pass stor så har jag fortfarande inte kommit över det utan jag hoppas fortfarande på att han ska skärpa sig, att han ska se vad han missar, framför allt att han ska sluta hålla på med det han gör. Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktig vad han gör men jag vet nog för att veta att det inte är någonting bra. Han far in i fängelse hit och dit och säger alltid samma visa att han inte orkar det längre men bara en kort tid efter så sitter han där igen. Ni kanske tycker nu att jag dömer honom för hårt att det inte är så lätt att komma ur en sådan situation om man hållt på så pass länge. Men vet ni vad? Det finns hjälp, han kan be om hjälp, bara han vill så går det. Ingenting är omöjligt. Veckan innan jag fyllde 3 år så hade mamma hittat en ny. Jag har aldrig kommit överens med honom så länge jag kan minnas, förns nu. Då han och mamma har flyttat ifrån varandra och jag ser verkligheten och sanningen springa ikapp mig. Det är han som varit som en pappa till mig, det är han som alltid funnits där för mig, jag har bara blundat för det för ihopp om att min riktiga pappa ska komma tillbaka. (för er som inte förstår så pratar jag om Evelina (14år) & Angelinas (8år) pappa) Ibland kan jag känna att det var mitt fel att dom gjorde slut, som om att det var jag som förstörde genom att sno från honom, allt från sprit till pengar. Att jag alltid skulle göra honom förbannad och alltid ge honom en anledning till att han inte ska ge mig någon chans att visa vem jag verkligen är. Nu i dagsläget har jag så bra kontakt med honom men jag har fortfarande inte vågat säga någonting till honom. Jag försöker samla mod till att säga till honom att för mig är han min far, men jag är rädd för att skrämma bort honom. Jag är rädd att han ska tro att jag begär någonting från honom eller att han bara inte alls gillar idén om att jag ser honom som min far. I nästan 14 år var jag en djävul mot honom innan min mamma och han gjorde slut, vi flyttade ifrån honom till ett annat hus nån kilometer därifrån. Jag tänkte "yes, äntligen slipper jag honom". Men det blev tvärtom jag saknar honom, jag saknar att han och min mamma är ett par. Jag vet inte hela historien varför mamma och han gjorde slut men jag skyller på mig själv i vilket fall.

För 1 år och 4 månader sen fick jag beskedet om att jag var gravid, jag och Mattias bestämde oss för att behålla barnet och vi var väldigt glada över vårt beslut om vår framtid tillsammans. Jag ser även Evelina & Angelinas pappa som morfar till Lucas även fast han inte vet någonting, min mamma vet inte heller hur jag ser på saken. Dem enda som vet någonting är Mattias och möjligtvis min syster Evelina som jag tror läser min blogg. Men jag vet inte vad hon tycker om det jag just skrivit. Min son är nu 6 ½ månad och jag ångrar inte för en sekund beslutet jag och Mattias gjorde. Jag försöker komma på vad jag vill göra med mitt liv (arbetsmässigt) eller just att jag vet vad jag vill bli men kan inte för att jag var dum i huvudet och inte brydde mig om mina betyg i skolan som jag skulle behöva mer än någonting annat just nu. Men som jag har fått höra och märkt så är det lätt att vara efter klok. Nu efter att jag fött barn så trivs jag inte alls med min kropp och försöker verkligen ta tag i att göra någonting åt det men det är inte det lättaste när man inte tränat i hela sitt liv eftersom jag inte tyckt att jag behövt det eftersom jag alltid har trivts med min kropp. Men en vacker dag ska jag har klarat det och trivs utmärkt med min kropp och den dagen hoppas jag på att den inte är långt ifrån.


Om jag skulle varit modig skulle jag skrivit ett brev till min riktiga far och till den jag anser vara min far. Till min riktiga far skulle jag skriva precis hur jag kände och förklara för honom att han sårar och att jag inte kan komma över det. Till han jag anser vara min far skulle jag förklara för honom att i mina ögon är han min pappa samtidigt som jag skulle förklara att jag inte vill skrämma bort honom och att jag absolut inte kräver någonting utan jag vill bara att han ska veta.

När jag blev gravid märkte jag även vilka som var mina kompisar och inte. Och det var inte många som var. Jag har även skrivit om detta tidigare och jag tar upp det igen. Att lämna någon man kallar för kompis för att kompis blir gravid och skaffar sig en familj är för mig ofattbart och går inte att förlåta. Just för att jag inte kan dricka varje helg och har helvetes mer ansvar är ingen anledning till att lämna en vän. En vän ska finnas där i vått och torrt. Jag har inte så mycket längre att säga om den fronten men jag vet vilka som är mina vänner, vilka som är mina äkta vänner. Jag är glad att jag blev gravid delvis för att jag fick se sanningen i folk, vad dom går för och vad dom väljer före. Jag förstår mig inte på "vänner" som lovat någonting sedan så fort någonting bättre kommer upp så tar dom det istället och dissar den dom lovat.


Jag har mycket att skriva ut, men här tar det stopp. Att jag mår dåligt över att min mamma och U gjort slut är ingen nyhet för mig, att jag fortfarande mår dåligt över hur min såkallade far är och lever som är ingen nyhet, att jag mår dåligt över hur mina "vänner" vände ryggen mot mig är inte heller någon nyhet för mig. Men allt detta är en nyhet för er och stor mörk hemlighet för mig som jag just delat med mig.

Till sist vill jag avluta med att jag älskar dom som finns där för mig, ni vet vilka ni är.


bjuder på lite bilder på mig för ett tag sedan.


















WHAT TO DO?
2010-02-17 / 09:57:56 / Min vardag

Idag klev jag upp vid kvart i nio, så tog mig en liten sovmorgon som kunde blivit långt då Mattias hade tagit Lucas redan vilket innebär att det är ingen som håller mig vaken och då är det så lätt att somna om igen, hehe. Men det gjorde jag bara i 45 min eller så. Lucas ligger just nu och sover och jag funderar på vad vi ska hitta på idag, finns ju inte så mycket att göra, förutom att tvätta, städa och sådant men känner mig inte på humör för sånt just idag. Men som sagt vad ska vi göra annars då? Bra fråga.

Ja som ni märker har jag ingenting planerat idag och vill jätte gärna göra någonting. Om min lata arsle tillåter så kanske vi går på en promenad? Nja får se hur det blir med det, är så otroligt lat, haha!

Har inte så mycket mer att tilllägga nu pga av att klockan är så lite och det har inte hänt någonting! Så jag återkommer senare.


Lite smått och gott.
2010-02-16 / 21:58:04 / Min vardag

Vi for till stan vid 2 och var på arbetsförmedlingen och försäkringskassan sen så gick vi på affärn och handlade lite smått som fattades här hemma. Sen tog vi 15.20 bussen hem och jag har bokstavligen nördat Vampire Diaries, så bra serie! Jag har faktiskt diskat bort disken också så lite duktig har jag varit idag. Men jag tog chansen att inte göra så mycket nu då Mattias var ledig, dock så börjar han imorgon igen. Så får se vad jag ska hitta på imorgon.

Nej nu känner jag att mina ögon kliar och att jag snart inte kan hålla dom uppe längre, haha. Så ska lägga mig och läsa lite tills att mina ögon inte klarar mer sen sova.

COME ON, THATS JUST THE WAY IT IS.
2010-02-16 / 10:05:23 / Min vardag

Hej!

Idag så var jag uppe vid 8 ännu en gång. Känns väldigt skönt faktiskt. Lucas har precis somnat och Mattias är ledig idag men ligger kvar i sängen, kan vara skönt det med. Igår kväll så fanns det ingenting bra på tv och Mattias satt vid datorn fast kände även att jag inte orkade sitta vid datorn så jag la mig och läste en bok som heter "när ingen annan ser". Har läst den i en vecka nu och har även läst den förr men jag kom inte ihåg så mycket av den förutom då jag läser så kommer jag ihåg mer och mer. Men allafall låg och läste från klockan 9 ungefär till att klockan var halv elva då la jag mig ifrån boken och somnade. Väldigt skönt att somna i tid annars brukar jag somna tidigast vid tolv.

Idag så måste vi in till stan och göra lite ärenden som att gå på arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Efter att vi gjort det vet jag inte vad vi ska göra, jag ska väl ta hand om disken som jag inte gjorde igår och städa undan lite. Det är inte stökigt men det är lite småsaker här och var och jag har blivit en städnarkoman typ. 

Vi planerar faktiskt en kryssning i maj, en 24 timmars kryssning till Helsingfors (finland) med min släkt från pappas sida. Kommer släkt från finland till stockholm och far med oss på kryssningen till finland. Kommer bli riktigt roligt var länge sedan jag åkte kryssning måste ha varit 13 år sedan jag gjorde det sist, ungefär. Och ingen av min släkt nere i stockholm eller finland har sett Lucas heller så det blir väldigt roligt! Ska spara in pengar dom månaderna som är kvar så vi har mycket fickpengar och dylikt. Väldigt billigt med kryssningen iallafall, 600 kr per person plus att Lucas åker ju gratis med bussen ner och på kryssningen så det är ju perfekt! Ska planera lite om det idag om hur mycket pengar vi ska spara ihop också vidare. Ser verkligen fram emot att få ta denna "semester" och vill att det ska bli maj nu! Var ju även i stockholm förra året i maj dock så var jag gravid då och att gå i stan var nästan en plåga, haha! Var hur varmt som helst och mina fötter såg ut som två köttbullar för att jag hade gått så mycket inne i stan och dom var så uppsvullna av allt vatten jag hade i kroppen, men det var så värt det! Så jag hoppas allt går som jag vill med pengar och allt sådant så vi kan fara iväg i maj!

Allafall nu ska jag sätta mig i lugn och ro och kolla på one tree hill medans mina pojkar sova så sött.

I HAVE EVERYTHING I COULD EVER WISH FOR!
2010-02-15 / 09:36:49 / Min vardag

Hej!

Klev upp för lite mer än en timme sedan och känner mig riktigt stolt. Ska försöka hålla detta nu att kliva upp tidigt. Har ju fått in Lucas dygnsrymt så att han somnar 7 på kvällen och vaknar 7 på morgonen, riktigt skönt. Istället för att han lägger sig med mig vid tolv, ett nångång. Fast jag ska försöka skärpa mig på den fronten också, lägga mig mer i tid så jag har det lättare att kliva upp på morgonen.

Allafall Lucas har redan somnat för ungefär 10 min sedan, så får se hur länge han har tänkt att sova, måste till stan och köpa oboy och dylikt. Annars vet jag inte riktigt vad som händer, lite diskning och sånt ska jag ta tag i. Mattias gick precis till jobbet så jag och Lucas är själv hela dagen så får se vad vi hittar på mer.


Satt igår och på började mitt schema som jag så småning om ska följa, har varit väldigt slapp med träning den senaste tiden men jag och Mattias ska nog fara dit imorgon och träna då han är ledig imorgon. Men ska även börja gå ut och gå så jag får bort min mage (sorry att jag tjatar om den, haha). Jag gör ju inte så mycket åt det men jag försöker, inte lätt att gå från att knappt röra sig till att träna var och varannan dag, men hello I'm trying.



min älskling igår innan kameran dog lika fort igen.


min underbara son just nu.

VILKA "BRA" BATTERIER?!
2010-02-14 / 17:56:16 / Min vardag

Igår så kom Jessica och Robert hit vid klockan 8 ungefär, vi satt och spela lite brädspel ("upp till bevis & helt hysterisk"). Det var riktigt roligt, åt lite slisk och hade det väldigt trevligt. Vid 1 så for dom hem och vi gick och la oss. Klev upp vid klockan 11 och har varit på affärn en snabbis och inte gjort så mycket mer. Har fått roser av älskling dock plast "när dom här rosorna har vissnat så ska jag sluta älska dig". Mattias mamma är på besök nu, hon har köpt en bärsele och förut hade hon köpt en resesäng men vi hade glömt botten till sängen hemma hos henne så hon kom med den nu. Så nu har jag ingen anledning till att säga att jag inte kan tvätta då jag är själv med Lucas, haha.

Satt som sagt batterierna till kameran på laddning direkt efter att jag skrev förra inlägget. La in dom i kameran för en stund sedan för att knäppa lite bilder, men vet ni vad? Batteriet tog slut efter att jag hade knäppt två kort?! What the f*ck?! Det är uppladdningsbara batterier :s blir väldigt irriterad, dom har ju laddat hela kvällen och natten. Har hett dom på laddning nu igen så ska se hur dom är imorgon annars måste jag köpa nya, grymt irriterande iallafall.

Nej nu ska jag ta och vara sociala med Mattias och svärmor. På återseende.

I LOVE ME LIFE.
2010-02-13 / 13:19:20 / Min vardag

Igår så myste jag och Mattias hela kvällen och jag tror det behövdes för att vi har för det mesta suttit i varsitt hörn (en suttit vid datorn och en vid tv:n sen har man bytt av varandra typ). Så vi såg på någon film på 5:an och den funkade att se på. Gick och la oss efter det eller jag la mig och läste en bok och Mattias satt vid datorn en liten stund och kom sedan och la sig.

Idag så klev Mattias upp med Lucas vid halv åtta och jag låg kvar i sängen till klockan 10. Och då ser jag vardagsrummet som var täckt av kaksmulor (okej, lite överdrivet.) men Mattias hade nämligen gett Lucas mariekex i gåstolen vilket har slutat med att hela gåstolen och vardagsrumsgolvet var fullt att kaksmulor, så jag tog fram dammsugarn för ett litet tag sedan och dammsugade rent gåstolen och golvet. Vid halv elva ungefär gick Mattias till jobbet och jag har diskat undan lite och dylikt. Lucas fick sig även ett bad. Glömde totalt bort att he batterierna till kameran på laddning igår så jag ska göra det direkt efter detta inlägg.
Angelina kom för ett litet tag sedan och ska stanna här tills att dom ska äta hemma hos mamma, kände att jag inte orkar ha att hon sover över eftersom Lucas vaknar så mycket på nätterna och det blir bara jobbigt eftersom man får så konstig sömn när man måste vakna titt som tätt.

Efter middagen kommer nog Jessica och Robert förbi en sväng, lär nog spela lite sällskap spel eller något sådant. Har inte så mycket mer att berätta men ska sätta batterierna på laddning så kommer det upp bilder ikväll eller imorgon!

YOU KNOW THAT IS GOING TO BE OKEY
2010-02-12 / 17:14:11 / Min vardag

När jag kom till stan fick jag vänta ett bra tag innan jag fick tag på någon som jag kunde prata med angående en gymnasielinje. Fick då reda på att jag har enda till den 15:e maj på att välja linje så det kändes skönt fast ändå så ville jag bara ha det bortgjort. Vet dock inte vilken linje jag ska ta ännu men har några i baktanken. Annars så kom jag hem vid halv två och har städat sen dess. Har nyss dammsugit och skurat golven, så väntar på att golven ska torka så jag sedan kan börja skära grönsaker och steka köttfärsen. Det blir tacos idag och lite gott till kvällen och mysa framför tv:n. Ska tända lite ljus också och göra det lite mysigt till att Mattias kommer hem från jobbet, han lär nog sluta vid klockan sex och förhoppningsvis så får han skjuts hem så får jag hem honom fortare!

Lucas har nu lärt sig att gå framåt i gåstolen till och från men han gillar nog mest att gå åt sidan och baklänges, hehe. Roligt när han gör framsteg och utvecklas hela tiden. Längtar tills vi får veta vad han är allergisk mot så man får ge honom riktig mat. Ska ladda kameran sedan så vi får in lite bilder på honom, han växer ju så fort! Dessutom måste jag ju lägga in bilder på kissekattungarna, så söta! Längtar även tills dom öppnar ögonen och springer runt och busar.

Nej nu ska jag ta och tända lite ljus och börja med maten så vi får äta någongång.


I DONT KNOW
2010-02-12 / 11:15:25 / Min vardag

Sitter just nu här och väntar på att Jessica ska komma. Ska nämligen in till stan för att jag måste välja vad jag ska gå för linje. Promblemet är bara att jag vet f*n inte vad jag ska ta!! Eller jag vet vad jag vill bli men finns inte en chans att jag kommer in där så det suger verkligen. Får se vad jag hittar på för någonting. Skulle egentligen dit med Emelie men hon var sjuk så då var Jessica snäll som följer mig eftersom jag vill inte gå själv, tönt som jag är. Lucas ligger nu och sover och vi har fått in hans dygnsrytm, vilket man kan ångra såhär i efterhand eftersom han vaknar och är pigg klockan sju nu! haha. Men det är bra träning för mig till att jag börjar skolan än fast det var Mattias som klev upp med honom imorse. Usch, varför ska det va så in i nordens skönt att ligga kvar i sängen? Hm, ska bli bättre på det där en vacker dag. Allafall ska fara in till stan så fort att Jessica kommit eller bussen går kvart i tolv så efter det ska jag hem igen och städa och sedan tända lite ljus och laga middag, tacos blir det idag.

Nu ska jag göra mig iordning så att jag är klar tills att bussen går.

LIKE IT OR NOT.
2010-02-09 / 13:09:31 / Min vardag

Idag så har jag tänkt att plocka undan lite som vanligt. Vi hade nämligen fulla sovrummet med tvätt (ungefär) och Mattias tvättade bort nästan allting igår och nu har vi ca 5 påsar med ren tvätt i hallen som jag måste vika ihop och lägga i garderoben + att vi har lite tvätt som hänger inne i tvrummet som inte hann torka igår. Sen tänkte jag ta tag i disken för den försvinner ju aldrig än hur mycket man diskar. Skulle haft en diskmaskin då skulle jag levt liiivet! haha. Kom nyss hem från stan och köpte lite mat till Lucas, skulle egentligen till banken också för att spärra mig kontokort eftersom det är spårlöst försvunnet men jag kunde inte stanna en timme längre för att min syster Angelina kommer vid halv 2 och jag ska vara barnvakt för att min mamma jobbar. Så jag får helt enkelt fara in till stan imorgon för att spärra kortet och be om ett nytt.

Jag blev hur förvånad som helst då jag gick på apoteket idag för att köpa Lucas mat. Eftersom han är allergisk mot någonting och vi aldrig får ta tester och veta vad det är (väntar på en kallelse så vi kan få göra det) så måste han äta någonting speciellt från apoteket och dessutom DYRT! 204,50 kr för 400 gram som inte ens räcker en vecka. Det snackar jag om att bli pank på. Men om ens barn verkligen behöver denna ersättning så får man den lite billiga. Dom sa till oss att vi fick den för 120 kr istället, visst tänkte vi bättre än 204,50 kr. Så vi fick hem receptet igår och jag for då som sagt in idag för att han behövde mer. Jag la fram receptet till hon i kassan och hon gick och hämta först tre stycken. Jag sa nej jag ska bara ha en till att börja med så hämtar jag ut fler eftersom. Okej tänkte hon, la tillbaka dom andra två då hon säger till mig att jag får ta ut 6 st för 120 kr! Va? tänkte jag, är det sant?.. Så sant som sagt 120 kr för 6 st burkar fick jag. Hur awesome är inte det? Hur billigt som helst om man jämför med hur mycket dom egentligen kostar styck och dessutom att "vanlig" ersättning går på typ 60 kr så jag tjänade mycket pengar och jag och Mattias blev väldigt lycklig och lugn nu när vi fick veta att vi fick 6 st för 120 kr. Det var en lättnad.

Lucas ligger fortfarande och sover (han somnade i vagnen ner på stan) och jag bar upp honom från vagnen och han sover fortfarande, skönt. Ska väl ta och börja röjja undan här så att vi kan få det lite fräschare. På återseende.


Jag gjorde ett väldigt stort beslut igår, vilket jag tror var det rätta. Vägen mot en bättre person har börjat och trivas med mig själv är på väg. Det går bara jag vill, eller hur?

I KNOW HOW IT FEELS LIKE TO NOT HAVE SOMEBODY!
2010-02-06 / 14:21:36 / Min vardag

Igår efter att jag plockat och diskat undan efter Mattias (hehe sorry älskling, måste klaga lite på dig i detta inlägg också eftersom du lämna mer åt mig imorse) så for jag in till stan och tog sedan bussen till Angelica. Hade det väldigt trevligt där, satt pratade, drack te osv. Vid femtiden fick jag lov att gå för att jag måste ner till apoteket och köpa mat till Lucas, skulle vara lite illa om han inte hade det. Sen så hann jag inte med 25 över 5 bussen för att jag behövde handla lite grönsaker och sånt. Så fick ta nästa så gick jag upp till gallerian medans och som tur var så var det nån sorts tävling där så jag stod där och lyssna tills bussen gick. Väl hemma så började jag med maten på en gång var vrålhungrig. Potatisgratäng, fläskfilé och vitlöksbröd. Gjorde bara gurka till eftersom klockan var så mycket och jag var som sagt vrålhungrig! Efter att vi ätit klart vid 20.00 så satt vi oss i tvrummet och sedan så ska Mattias gå in till Lucas för att ge honom tutten så hör han "mjaaou" han tänkte det där är inte Nelly. Han kollade in i garderoben och kommer springades till mig "KOM!" Jag fick reaktionen "FÖDER HON?!". Vi sprang båda dit som två småbarn på julafton och vad ser vi inte? Jo Nelly ligger i garderoben bland MINA (!!:p) kläder och har fött två kattungar. Efter att ha ringt och berätta till massa folk och så så lät vi henne vara ett tag och sedan efter ett tag gick Mattias dit och kikade. 3 kattungar blev det, allafall vad det ser ut som ser inte så bra i garderoben det är så mörkt och inte ens sträcka in handen där för då attackerar Nelly en. Vad det ser ut att vara är ju allafall 3 st kattungar, en svart/vit, en svart och en orange/vit. Har inte sett dom ännu riktigt men längtar tills dom kommer ut från sitt "gömställe". Så nu är det inte bara jag som är mamma här inte.


Allafall klev upp vid halv tio idag och käkade frukost och så. Sedan har jag inte gjort allt för mycket. Har diskat ännu en gång och ska sedan plocka upp inne i sovrummet efter Mattias som slängt kläder överallt för att han inte vet vad han ska ha på sig. Efter att Mattias jobbat färdigt ska vi mötas i valla och sedan gå till hans mor (som bor i valla då :p). Ska fira Daniel som fyllde 20 år i torsdag. Blir tacos och öl, skönt att jag bara kan ta en öl utan behöva tänka på att jag måste mata Lucas nu då han äter ersättning.

Allafall ska sluta snacka om allt och inget och göra mig iordning, man vet aldrig då Mattias ringer och säger att jag ska börja gå.

IF THEY CAN DO IT, THEN YOU DO IT!
2010-02-05 / 10:59:40 / Min vardag

Hej!

Låg och drog mig från halv nio till halv tio som vanligt, men gud så skönt det är! Åt lite frukost, gav Lucas mat och nu ligger sötnosen och sover igen. Igår så la jag bara ner honom utan en pip och han somnade direkt, samma sak nu då jag la ner honom och han somnade på direkten! Så skönt, vem vet han kanske börjar lära sig nu? Kan ju hoppas på det. Ska väl plocka undan lite från min kära sambo som redan lämnat jobb åt mig än fast jag städade igår, hehe. Han lämnade tallriken med bestick och tomt mjölkpaket inne i vardagsrummet från igårkväll och imorse så ser jag att han lämnat nästan en full tallrik med flingor och mjölk + smöret framme, dessutom macka i slasken. Men jag antar att han hade bråttom till jobbet för han började 9 idag istället för 10-11.

Ska nog ta tag i disken som vi har samlat ihop sen igår och sedan göra mig iordning medans Lucas sover annars kommer jag göra det i sista sekunden innan vi ska gå till bussen.

Tjingeling!

EVERYBODY IS TALKING ABOUT IT.
2010-02-04 / 21:38:06 / Min vardag

Kom hem för ett litet tag sedan från att ha firat min kusin. Blev lite kakor och smått och gått. Vägde mig även där men tror deras våg är lite koko, första gången jag vägde mig så vägde jag 60,4 sedan efter att ha gått ner från vågen och upp igen så vägde jag 56,4 så jävlar vad jag tappar kilon fort, haha. Hade iallafall det väldigt trevligt men alltid en person som ska förstöra allt när jag är med min släkt. Aja ska inte tänka på det, eller försöka går ju.


Gjorde ju som sagt klart städningen och det känns skönt så imorgon kan jag vakna utan att behöva städa, det enda vi behöver göra är att diska, eller jag. Mattias plockar hellre undan grejjor än att diska och jag tvärtom så det är ju perfekt.

Imorgon ska jag ju som sagt träffa Angelica fast det är ju inte förns vid klockan två, så vad ska jag göra tills dess? Hm, hittar på någonting, blir säkert till att nörda framför datorn som vanligt och busa med Lucas. På lördag ska vi fira Mattias bror Daniel som fyller 20 år idag, grattis!

Ska ta och slappa framför ett one tree hill avsnitt sedan sova, godnatt!

Can't they just shut up?
2010-02-04 / 14:32:56 / Min vardag

Det har gått sådär med att kliva upp i tid, men har klivit upp innan elva iallafall. Idag låg jag och drog mig från halv nio till halv tio innan jag klev upp. Hade fredag i huvudet när jag klev upp så skulle ta mig en promenad till Angelica då jag kommer på att det är torsdag, vilket innebar att jag skulle städa. Kanske därför jag ville tro att det var fredag. Allafall har nästan städat klart, har sovrummet kvar och även skurning i alla rum. Tog inte sovrummet eftersom Lucas låg och sov där och ville inte väcka honom. Blev så paff då jag skulle lägga honom, la ner honom och inte ett ljud gjorde han ifrån sig. Så jag tänkte jag går ut men då kommer han väl börja gråta? Nej det gjorde han inte utan han somnade utan ett endaste ljud, otroligt enligt mig men gud så skönt. Men ska väl inte bli för glad för det är nog bara en engångshändelse, hehe. Ska väl snart göra iordning lite mat och Lucas. Väntar även på att barnmottagningen ska skicka ut en kallelse så att vi kan ta prover på Lucas så vi kan få veta vad han är allergisk mot. Måste ju börja med riktigt mat nu så att han växer som han ska men det går inte för oss eftersom vi inte vet vad han är allergisk mot. Irriterande och vänta men finns inte så mycket vi kan göra åt det, bara att vänta.

Mattias jobbar och Lucas har nyss vaknat. Ska som sagt snart göra lite mat och Lucas, han äter ersättning (en speciell) för er som inte vet eftersom min mjölk bara tagit slut, jag kan endast amma honom på natten då det är då han får i sig tillräckligt. Men förhoppningsvis så kommer han sova hela nätterna snart. Efter att jag matat Lucas ska jag ta tag i städningen så jag blir klar idag. Annars så ska Jessica komma förbi, vet dock bara inte när eftersom hon inte hör av sig, hehe. Och jag har knappt nå pengar kvar på mobilen som jag måste spara tills imorgon då jag ska få beskrivning av Angelica.


Uppdate: Fick lov att gå ífrån datorn medans jag skrev det här för att mata Lucas och efter att jag matat honom tog jag mig tid att städa sovrummet medans han var pigg och vaken och väldigt snällt. Så nu har jag städat sovrummet, har även hittat ljuständaren som försvann för ett himla bra tag sedan som låg i garderoben?! :o Sen har jag även städat ur Lucas byrå, tagit bort kläder han inte kan ha längre och lagt allting iordning så det inte ligger huller om buller.

Väntar nu på att Jessica ska komma och ska nu byta blöjja på Lucas. Gud vad han bajsar, haha!


SOMEDAY I WILL DO IT, RIGHT?
2010-02-01 / 23:48:58 / Min vardag

Idag har det inte hänt allt för mycket. Började dagen med att vakna sent som vanligt. Tror jag klev upp vid halv tolv och sedan åt jag frukost och efter det så började jag & Mattias städa undan lite. Vid halv 2 så kom Anita (kärringen) & Ulrika. Vi hade ett avslutade möte och nu slipper vi Anita, äntligen. Förstår inte ens varför vi har haft henne, hon har bara gjort en på dåligt humör. Men aja nu slipper vi henne iallafall och det är ju ett framsteg närmare till att slippa soc. Efter att vi haft möte med dom så kom helle och hämtade upp oss och vi for och veckohandlade på Willys. Gick även förbi Rusta och köpte lite saker där. Sen for vi på söderströms för att Helle skulle ha en rattmuff (stavning?) men dom hade inga kvar. Så när vi varit där for vi till apoteket för att köpa ersättning till Lucas men dom hade slut och bad oss fara upp till apoteket som är inne på sjukhuset och tur som vi hade så hade dom endast två st kvar. Med lättnad så köpte vi en eftersom hade dom inte haft någon hade inte Lucas haft någon mat för på något vänster har jag knappt mjölk kvar. Får knappt ut till en mål till honom och det sparar jag gärna till natten så jag slipper kliva upp, lat som jag är, hehe. Fast fick även göra det vid 7 imorse eftersom han inte fick något från mig. Den maten vi köper på apoteket går på 204kr & 50 öre och den är det enda Lucas kan äta. Fast som tur är så kommer vi få ut recept från en läkare så vi "bara" behöver betala 120 kr. Mattias ringde till BVC idag och bad om att få en tid så vi kan få reda på vad Lucas är allergisk mot och det vi fick som svar var att Lucas läkare ringer oss imorgonbitti. Så återstår att se imorgon vad han säger, men en tid ska vi ha så vi kan börja ge honom någonting annat än bara ersättning eftersom han behöver mer än så.


Allafall, har varit på latsidan ett tag nu och inte tränat något, fy på mig! Måste skärpa mig om jag vill ha min "beach body 2010" haha. Men det är något jag måste fixa. Måste köpa en våg också, så jag vet vad jag väger nu och efter några månader. Vet bara inte hur jag ska ta mig viljan till att sluta gå och små äta HELA tiden, till att vakna vid 9 varje morgon, till att träna varannan dag, till att gå ut VARJE dag & slutligen till att sluta röka. Jag vill verkligen sluta röka men verkar inte ha den rätta viljan eftersom varje gång jag är utan cigg så gör jag allt i min makt för att få tag på det! Hittar på massa ursäkter om att imorgon är en bättre dag att sluta, eller nästa vecka eller varför inte nästa månad? Puhh, bli så less på mig själv.

Aja återkommer imorgon och uppdaterar er om hur det går för mig och min lilla familj.


RSS 2.0