allting är packat och klart
2009-05-31 / 12:10:52 / Min vardag

det blev inge kista igår men däremot så blev det vällingby! Tänkte att vi far dit istället för i kista har vi varit så många gånger förr och jag har inte varit i vällingby sen jag var två då vi bodde där, så fick se vart vi hade bott men kände självklart inte igen mig haha. Så blev det shoppning såklart. Kan tyvärr inte lägga in bilder förns jag kommer hem för att min dator har inget internet och mammas dator får jag inte in bilderna i så det får bli när jag kommer hem.

Senare mot kvällen (igår) så for vi till mammas kusin och vi grillade och hade det mysigt. Deras barn blir ju mina tremänningar och jag blev kär i alicia! Hon är 2 ½ år och det var första gången jag träffade henne igår. Jag fick en puss&kram när jag skulle fara, lite stolt faktiskt. Kommer nog bilder på det sen också.

Idag så klev jag upp vid tio och fikade och nu har jag packat klart allting och ska börja packa in i bilen. Vi väntar på att min kusin jenny ska komma så man får se henne innan man far hem också. Fast innan vi far hemåt ska vi till barkarby igen och jag hoppas på att jag hinner med en sista shopping, man kan ju aldrig få nog av det. Föresten så har mina fötter blivit jätte svullna.. Man samlar ju på sig massa vätska när man är gravid och det har verkligen mina fötter gjort, haha! Fast det är inte så konstigt med tanke på hur jag har gått och haft mig. Men vi håller tummarna för en sista shopping iaf också skriver jag nog en sväng på vägen upp när vi sitter i bilen, känns inte så lockande att sitta i bilen i det här vädret men det får jag väl leva med antar jag hehe.

shopping
2009-05-29 / 20:36:59 / Min vardag

just nu sitter jag och väntar på att få äta, grillat mycket gott! Idag så for vi till barkarby vid 1 tiden och shoppade lite, blev en tröja till mig och barnkläder såklart! Ska knäppa kort på det senare så får ni se vad det blev. Åt dessutom på mcdonalds, mycket gott och mycket länge sen haha. Sen vid halv fem var vi tillbaka i kungsängen och vid kvart över fem så for jag och mamma till min farmor och farfar i rinkeby och hälsa på. Träffade dessutom min pappa och han ska tydligen in i fängelse igen i fyra månader, man är ju väldigt van att höra det nu så. Men annars så fick jag 500 kr och 100 kr på mobilen + ett kasse med bebiskläder, alldeless nya dessutom, av farmor och farfar och 150 kr av pappa och ett halsband. Ska knäppa kort på det också så ska ni få se för jag är ju rätt så snål med kort haha. Så det ska jag bjuda på så fort jag har tid. Annars nu ikväll så ska jag bara vara här i kungsängen med mamma och mina mostrar och lyssna på deras fyllesnack, haha. Hellre det än att följa med min bror och kusin ut och festa det är bara drygt tycker jag, jag är mammas lilla flicka far inte mamma far inte jag, haha! Men imorgon blir det nog mer shopping, jag hoppas på kistagallerian för det blev ju inget idag för tiden bara rann iväg, så vi håller tummarna för kistagallerian imorgon.


nej nu ska jag kolla om det är mat snart för jag är riktigt hungrig nu, men ska bjuda på bilder senare.

IKEA
2009-05-29 / 00:48:37 / Min vardag

det blev så att vid tre tiden for vi till någon tygaffär för att min moster skulle kolla på tyger sen efter det så blev det ikea! Tror nog att vi satt rekordtid där, för vi var bara där i typ 1 ½ timme och man brukar kunna vara där en hel dag haha. Blev inget shoppande där för mig för jag så klantig som jag är glömde mitt bankkort så, men som tur är så ska vi tillbaka dit imorgon eller på lördag. Imorgon blir det till att fara till kista gallerian och shoppa barngrejer upp till tusen :D Får hoppas på att jag gör många billiga fynd eller hur? Sen efter middagen så ska vi fara och hälsa på min farmor så vi gör henne lite glad också. Lär ju ska lägga mig och sova snart också om jag ska orka med att GÅ på massa affärer, hehe.


min mattias är bäst och så är det bara, han är allt jag ha ville bara berätta det för er.
han är min andra halva och aldrig att jag lämnar honom eller att  han lämnar mig så det så.

28 maj
2009-05-28 / 14:10:42 / Min vardag

just nu sitter jag hemma hos min moster i sthlm och väntar på att mamma ska komma tillbaka. Hon är och skjutsar tobbe & östen sen så skulle vi fara någonstans men vet inte riktigt vart hehe. Handla skulle vi iaf göra. Annars vet jag inte riktigt vad som händer men det märker vi väl senare.

Jag saknar iaf min mattias.

irriterande anonyma
2009-05-27 / 18:16:46 / Graviditet

sitter just nu på väg till sthlm och tänkte bjuda på ett inlägg.


Fick en kommentar om att dom tycker jag är egoistisk för att jag röker när jag är gravid, så jag tänker svara här eftersom personen inte ens vågar stå för vem han/hon är. Sen ville jag bara säga att jag har din IP adress så jag vet snart vem du är. Men jag tycker inte att jag borde skydda mig men jag skriver för att jag har väldigt svårt för att sluta och att jag fått som tips av min barnmorska att trappa ner istället för jag har mycket mer omkring mig som gör att jag känner att det är en tröst att röka. NI behöver inte kommentera att det är farligt och allt vad ni skriver för jag vet att det inte är bra alls och har skuldkänslor upp till halsen men vad ska jag göra då jag inte klarar av att sluta, kan inte göra så mycket. Ni behöver inte dömma mig bara för att jag röker nu när jag är gravid för ni vet ingenting om mitt liv eller varför jag fortsätter, så stäng igen mun eller så kan ni iaf stå för vem ni är och ta kontakt med mig istället. Så släpp det för jag har försökt minst 10 ggr nu under graviditeten att sluta men det går inte. Sen om jag slutar nu så kan det göra att barnet blir stressat och kommer ut tidigare och det är inte det bästa heller eller hur?! 

nej nu tänker jag inte snacka om det längre fick bara lov att förklara så ni behöver inte kommentera för jag vet att det är dåligt. 

riktigt tråkigt har jag.
2009-05-26 / 21:52:23 / Graviditet

jag har riktigt tråkigt och känner väldigt trött, frågan är varför man inte tar och lägger sig i sängen? aja lär ju bli alldeless strax iaf. Jag har inte ens packat ännu inte för att det finns så mycket kläder för mig att packa men skönt att ha det gjort fast det lär jag nog inte få utan jag lär nog lägga mig och sova vilken sekund som helst. Annars har jag inte gjort mycket alls idag efter att jag kommit hem, lagat mat och suttit framför datorn typ.

sitter och njuter nu när lillpyret håller på att röra sig därinne samtidigt som det är riktigt obehagligt eftersom sparkarna är likadana som dom var för 10 veckor sen eftersom h*n inte har lika mycket place därinne nu. Så han trycker händerna/fötterna mot magen och det är faktiskt inte det mysigaste, hehe. Har nyss pratat med mattias iaf och han ska kanske på brännbollsyran uppe i umeå i helgen, gillar inte tanken med tanke på vad som hände förra gången när han var ute på krogen. Inte för att jag tror han kommer vara otrogen eller så men jag får bara en riktigt obehaglig känsla över att han ska dit och supa, inget jag gillar! Men det är väl som det är, får väl stå ut med det.

nej om man ska gå och lägga sig och försöka sova så man är pigg imorgon.

äntligen ett riktigt blogg inlägg
2009-05-26 / 14:07:28 / Graviditet

ja igår så for man som sagt till mattias i husum. Vi gjorde väl inte så mycket satt och kollade på tv och spelade lite tvspel. Kommer ju sakna honom grymt mycket när jag far till stockhom, tur att det finns telefon. Sen har han lovat att jag ska få en tjocktröja och låna av honom så med lite tur så har jag med mig hans lukt också. haha jag är fan beroende av grabben alltså, vet inte hur jag skulle klara mig om jag inte hade honom. Föresten så har vi varit tillsammans ett år imorgon! Och jag far till stockholm på våran ettårsdag, schysst flickvän, haha! Tur att man inte direkt planerar på att göra slut på många år så vi lär nog fira våran ettårsdag nästa vecka, bättre sent än aldrig eller hur? Kommer ju sakna att sova och vakna upp med honom, fast dock så har jag tydligen börjat snarka som fan så han kan typ inte sova, stackare.

Just nu så har vi datakunskap och jag gör ingenting som vanligt! Jag fick ju föräldrapenningen igår som tur var, fast jag fick bara 2800 kr  vilket  betyder att jag skattar ca 45 % det kan ju fan inte stämma, skattar ju mer än vad dom som arbetar gör! Så måste till försäkringskassan nästa vecka för att kolla upp det där, kan ju inte behöva skatta ca 45 %?! Det är sjukt enligt mig. Men jag har ju iaf en slant till stockholm, måste skriva en lista på viktiga sakor jag måste köpa till lillpyret så jag inte går och köper massa onödiga sakor som jag kan vara riktigt duktig på! Tex bebisskor, dom hära riktiga småa, dom faller jag för på direkten! Men har lovat mattias att hålla mig borta från dom om det inte finns ett par som går på en hundring eller så, för det är ju lite onödigt att köpa så många skor åt dom när dom växer så fort, men jag älskar små bebis fötter! Men andra stora fötter hatar jag, haha. Måste ju packa också eftersom vi far imorgon efter middagen men jag behöver ju nästan bara packa en handväska, haha! Har ju inga kläder att ha längre, så kanske unnar mig med att köpa ett plagg eller två till mig också i stockholm, det förtjänar jag väl? haha. Sen bebiströjan jag köpte har börjat bli för liten, det suger för jag tycker tröjan är riktigt cool, men sånt som händer. Har gått upp 16 kilo nu och väger nu 71 kilo. Jag som aldrig ens vägt över 60 innan jag blev gravid, så det kommer som en liten chock! Börjar känna mig riktigt ovig nu och kan knappt vända mig om i sängen känns det som så nu tycker jag att tiden kan gå fort så jag får bebis i min famn!

Vet inte riktigt när jag slutar men när jag kommer hem ska jag första packa lite sen blir det till att göra mat och sen tar jag nog det bara lungt. Orkar inte göra så mycket längre, är så slut i kroppen efter att ha gått i skolan. Som tur är så går jag bara halvdag imorgon och efter att jag slutat så får jag träffa mattias en stund innan det bär av till stockholm och som sagt så firar vi ju ett år imorgon så måste ju iaf få en puss på ettårsdagen tyck ja. Vi hade ju egentligen planerat att gå ut och käka och kanske gå på bio eller så men ja det får bli nästa vecka istället. Är ju bra att fara till stockholm och shoppa lite och lite roligare än att shoppa här i övik lite mer att välja på därnere och säkerligen billigare med tanke på att dom har mer konkurenter (stavning?) än vad vi har här uppe. Jag gruvar mig faktiskt för att åka bil ner till stockholm, går ju på toa stup i kvarten känns det som! Så min mamma, moster, bror och kusin lär nog bli galen på mig när jag vill stanna hela tiden, haha! Förhoppningsvis så har vi dessutom ett möte med soc nästa vecka eller ännu nästa vecka och får reda på om vi får en lägenhet eller inte, jag tycker vi borde det, hehe.

jag går ju dessutom in i vecka 33 idag.

I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm. Huden har ett tjockt lager fosterfett, vernix. som skyddar mot fostervattnet. Barnets alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka. Ibland kan du få uppleva att barnet hickar, du känner ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda.


magen vecka 32+5
2009-05-24 / 23:28:33 / Graviditet

jajust här har ni en nytagen magbild som jag lovat.


50 dagar kvar.
2009-05-24 / 23:18:07 / Graviditet

tiden går undan, endast 50 dagar kvar nu, inte länge alls.

jadu vad har man gjort idag då? Vaknade vid halv ett och klev upp och fikade, sen gick jag upp till älskling för han låg fortfarande och sov då jag klev upp så låg vi kvar i sängen ett tag sen klev vi upp. Efter att han har fikat så följde vi med mamma till annelie (min moster) och där gjorde vi inte heller så mycket, skulle hämta brorsan. Sen ja efter det vad har vi gjort då? Inte mycket alls, det har varit en anmäl slapp dag.

Imorgon så börjar jag klockan tolv och efter skolan så far jag till mattias så jag hinner vara med honom innan jag far till stockholm på onsdag. Får hoppas på att jag får föräldrapenningen bara så har man en extra peng att shoppa med i stockholm.

23 maj 2009
2009-05-23 / 12:54:52 / Graviditet

igår så var jag och älskling på örnexpo ett tag, vi var där vid klockan 1 och kollade runt och så. Det roligare var att alla ungdomar kollade typ på alla olika stånd och så medans jag och mattias kollade på husvagnar, haha. Vi slog på stort vi, nämen om man ändå kunde ha råd med en sådan. Jag åt en munk också, det var länge sen men mhm så gott! Vid 14.15 så drog vi därifrån och gick mot sjukhuset eftersom vi skulle till barnmorskan. Det gick bara bra där, bebisens hjärta slog 140 slag/min och mitt SF var 31-32 cm. Dock så hade jag lågt blodvärde (för lite järn) så måste börja ta två st tabletter istället för en om dagen så jag får högre av det. Väger nu 70,8 kg. puuh jag som aldrig ens vägt över 60 haha! men det tar väl igen sig sen hoppas jag. Efter att vi varit hos barnmorskan så for vi hem och käkade och så, vi gjorde inte så mkt såg på tv typ.

Idag så har vi inte heller gjort någonting, vi blev väckt 10.15 ungefär så klev vi upp och fikade. Sen dess har vi inte gjort någonting, eller mattias håller på hjälpa mamma med hennes dator för den är cp och internet krånglar så han är nere och hjälper henne med det nu och jag sitter här och skriver.
Om vi har tur så ska vi fara till helle idag och bada vildmarksbad, så får se om vi har turen vid vår sida. Det är ju så himla monligt idag än fast det är typ 17 grader ute i skuggan, fast det var i och för sig när jag kollade för 2 timmar sen så det kan ju säkert ha sänkts. 

stockholm på onsdag föresten, blir till att shoppa barn saker. Har ju knappt köpt någonting, så får jag hoppas på att jag får föräldrapenningen på måndag som jag bett om, men får väl se vad försäkringskassan tycker om det.

slapp dag
2009-05-21 / 22:40:10 / Min vardag

idag har jag inte gjort någonting alls! eller jo jag har städat, dammsugit & skurat golvet, visst är jag duktig? haha. Känner mig faktiskt jätte duktig, jobbigt att städa när man måste böja sig upp och ner hela tiden, magen är i vägen och det tar verkligen på ryggen! men jag klarat, haha! Helle kom förbi också fast vi satt bara och nörda framför datorn. Skulle egentligen baka men eftersom Angelina var borta hela dagen så blev det försent och skulle jag ha bakat ute henne så skulle hon bli jätte sur så lika bra att ta det imorgon eller nått. Imorgon så blir det att fara och kolla på örnexpo och sen ska jag och mattias fara till barnmorskan, sitter föresten och väntar på honom nu. Han har varit hos sin bror och druckit lite så jag sitter och inväntar honom, lär nog lägga mig i sängen när han kommer och kolla på grey's anatomy för jag börjar faktiskt känna mig trött. Ska inte heller ha min vanliga barnmorska för hon var så fullbokad framöver så ska ha någon annan som heter ellinor tror jag det va.

Men skriver imorgon hur det gick hos barnmorskan och så ska ni få en magbild som jag lovat.

onödig skoldag
2009-05-20 / 23:17:03 / Graviditet

idag så tog jag åtta bussen från husus in till stan så var inne i stan vid kvart i nio typ, så gick man på lektion och vi fikade sen 10 min senare så slutade vi, nödvändigt att ens fara dit hade ju kunnat legat kvar i sängen och myse med  min älskling men nejnej. Det suger faktiskt när man slutar sådär tidigt också har man ingenting att göra.. så ja efter lunch så drog jag, helle & emelie upp mot stan och köpte oss en glass sen så satt jag och hele och prata om allt och ingenting sen vid 3 tiden typ så fick vi skjtus hem av Lilian. Här hemma har jag inte gjort så mycket eller jo jag har klippt syrran hår, fast luggen blev lite sne men det är hennes fel för hon kan inte sitta still, haha.


sen har jag nyss haft en långt samtal med älskling och jag saknar honom redan, är det ens möjligt egentligen? ah tydligen så är de det. Men med lite tur så kommer han till mig imorgon eller så blir det på fredag eftersom vi ändå ska till barnmorskan. Hade ju föresten lovat en magbild men ni får den imorgon eller på fredag för då kan mattias knäppa man ser mkt bättre då än när jag knäpper. Imorgon blir det till att stor städa huset och efter så baka, skönt att ha en lång helg, plus att jag bara går 3 dagar nästa vecka också eftersom jag far till stockholm på onsdag efter middagen!

nej nu ska jag titta på 90210 och sedan sova om man ska orka med och storstäda + baka.

grattis älskling!
2009-05-19 / 09:56:59 / Graviditet

just nu sitter jag och har matte, fast vi gör ingenting för vi har inget kvar att göra förutom nationella som vi har i eftermiddag. Så det blir en heldag med matte. Sen så efter det ska jag till älskling för han fyller 22 år idag, grattis på honom eller hur!

Fick reda på hur jag liiger på matten och jag ligger på g, får jag vg på nationella så får jag vg i slutbetyg men jag satsar på ett g men får jag vg så blir jag självklart nöjd med det också hehe. Hoppas på att jag hinner med 2 bussen till husum så jag kan gratta min älskling! Han kommer ju dock få presenten lite sent men det hoppas jag han kan leva med, hehe..


också går jag in i vecka 32 idag, har tyvärr ingen bild men ni får en imorgon, har kameran hemma och ska inte hem förns imorgon efter skolan så hoppas ni kan stå ut!

I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm. Musklerna utvecklas och fett inlagras under huden. De flesta rynkorna i ansiktet är borta. Barnet börjar få rundare former. Det är allt svårare för din baby att göra stora rörelser. Fingertopparna har fått vassa naglar.

mhm dumlekakor
2009-05-18 / 19:57:53 / Min vardag

hej och hå vad jobbigt det är att gå i skolan, usch och fy på det. Stack dock tidigare idag vilket jag lär få höra ett och annat om av mina lärare imorgon men skit samma, jag har viktigare tankar på huvudet just nu. Föresten så gick jag och älskling till Ö&B igår, han skulle köpa snus så vi tog chansen att gå förbi barnens hus och snacka om att man blir sugen på att shoppa nu allt! Särskillt små sockarna! usch stora fötter tål jag inte men bebis fötter dom faller jag för direkt, haha. Ja vad har man gjort annars idag, jo vi har gått till Ö&B jag, evelina och angelina och vi skulle köpa dumle, folieformar & noblesse för att vi skulle bara dumlekakor men dom hade inte noblesse så får bara det nån annan dag. Och föresten så fyller min älskling 22 år imorgon! undra vad man ska köpa till honom, ah han kommer få en sen present iaf för han kommer inte få den förns på fredag så det hoppas jag han kan leva med.


Men nu ska jag göra kvällsfika åt min lillasyster innan hon tjatar ihjäl sig på mig.

Hoppas ni har haft en bra dag iaf!

Igår & idag.
2009-05-17 / 13:34:40 / Min vardag

efter middagen igår så bestämde jag och mattias oss för att fara till hans broder och hälsa på istället för att sitta och dega hemma som vi alltid gör. Så vi drog dit vid sex tiden och dom satt och drack öl och wiskey och jag satt och  glodde på lovisa! hhaa, hon är så söt & snart är hon 1 år med, tiden går fort! Vi var där till halv elva sen fick ju skjuts hem, vi gjorde inte så mkt hemma men vid 1 kanske så gick vi och la oss.


Idag så klev vi upp vid tolv och fikade sen satt vi oss ute i solen, grymt fint väder! Fast jag orkade inte sitta där så länge för det blev så varmt så vi gick in och nu så sitter jag här och mattias ligger i soffan. Vet inte riktigt vad som händer idag men det lär ju bli en lugn dag iaf, vill ju hitta på någonting eftersom det är så fint väder men man har ju så lite fantasi så vet inte vad man kan göra, men vi hittar väl på någonting till slut hoppas jag.

Nu ska jag hoppa på mattias och försöka hitta på någonting!


skönt med helg!
2009-05-16 / 00:16:49 / Graviditet

idag så har jag haft svenska och webbdesign, också har jag fixat underskrift så jag kan ta ledigt och fara ner till stockholm ännu nästa vecka, eller jag har rektorn och min menors underskrift kvar men det ska väl inte vara nå problem antar jag. Annars så for jag upp till ante (mattias bror) och fick träffa lovisa, så underbart söt liten tjej det är! Får en att längta ännu ännu mer kan jag ju vilja lova. Sen så for jag och mattias hem till mig med 17.10 bussen och åt lite mat. Efter det så for vi och köpte godis och annat gott och nu har vi nyss sett klart en film, John Q. Jävligt bra film om jag får säga det själv. Lär väl bli att gå och lägga sig snart, känner mig väldigt trött faktiskt.


här har ni en bild på magen som knäpptes i tisdags.
så magen i vecka 31.



Sen tänkte jag bara meddela att jag funderar på att skaffa lösenord till bloggen och till bilddagboken när bebisen har kommit av olika anledningar men har inte riktigt bestämt mig ännu, men är det så att ni vill fortsätta läsa bloggen så kan det vara en fördel att vara vän med mig på bilddagboken (ostensson) för där kommer jag isf skriva ut lösenordet. Men som sagt ingenting bestämt ännu, sen är det ju ett tag kvar tills bebisen kommer ut än fast det går jävligt fort.

torsdag
2009-05-14 / 17:46:37 / Min vardag

idag så skippade jag skolan, tänkte egentligen fara dit med halv tio bussen men gud så onödigt med tanke på att jag slutade kl elva! så jag stannade hemma och vid halv elva så somnade jag om igen till klockan halv ett ungefär, det var riktigt skönt. Har dessutom fått ett myggbett på foton som håller på att driva mig till vansine för jag hatar verkligen att kliva mig på fötterna, jag klarar inte av det, det kittlas ju! aja, har inte gjort någonting alls idag, bara slöat och det har varit riktigt skönt.

Just nu så sitter jag här och känner lillpyret rör sig för fullt därinne och det är så mysigt, vet man att h*n mår bra iaf! Ska faktiskt ta 18.20 bussen till husum och vi ska bara sockerkaka, haha! mhhm, det är sååå gott hehe. Vi lär nog inte göra så mycket blir ju ändå till att lägga sig rätt så tidigt efter som jag tyvärr ska till skolan imorgon. Ska se till att lägga in dom nya magbilderna också.

men nu måste jag packa ihop datorn så jag inte missar bussen!

vecka 31
2009-05-13 / 21:51:11 / Graviditet

igår så for jag till min älskling och umgicks med honom, vilket uppskattas varje gång. Vi gjorde inte direkt så mycket, gick och köpte chips och cola och satt framför tv:n, fast det var bara jag som vräkte i mig (a) haha, tur man har något att skylla på iaf.

Tog åtta bussen från husum till skolan imorse så var framme vid tjugo i nio ungefär. Gjorde direkt inte så mycket på den lektion sen efter lunchen så hade vi nationella i matte och det gick skit! Är så himla duktig på att glömma bort hur man räknar ut talen så, hade jag bara kommit ihåg det hade det gått super! Aja tur att inte mitt betyg kan sänkas så jag har ju iallafall ett G. Matte är det enda jag orkar bry mig om just nu i skolan, bara för att det är ämnet som går bäst otroligt nog. För jag när gick i nian så hade jag alla matteprov kvar när det var en månad kvar. Men se vad en lärare kan göra skillnad! John Bauer har den bästa matte läraren kan jag ju lova. Annars så tog jag tio över tre bussen hem och har inte gjort så mycket, kollade just på gossip girl och lär nog snart se på one tree hill sen sova!

Usch vad jag känner mig grymt skol less, helt tragiskt! Har inge tanke alls på skolarbetet, vilket ni kanske tycker är dumt av mig pga att det är jävligt viktigt med skolan, men det enda jag kan tänka på en bebisen i magen. Att planera vad som behövs mer till bebisen och vad som behövs till lägenheten (ifall vi får en) är vad jag och mattias sysselsätter oss med, enligt mig så är det mycket mycket roligare än att koncertrera sig på skolan, det gör jag hellre efter att jag varit mammaledig.

Gick föresten in i vecka 31 igår.

I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1800 gr. Huvudets omkrets är 29,5 cm. På grund av att hjärnan växer snabbt nu ökar den mer än vanligt i omkrets. 

Barnets kropp lagrar fett. 

Dina aktiviteter påverkar barnets beteende - ljud från yttervärlden, om du äter, om du ligger eller går - sådana saker påverkar barnets aktivitetsnivå.

Mattias har min kamera hemma hos sig, han tog dock kort igår på min mage men jag glömde såklart kameran så jag har tyvärr ingen ny bild på magen ännu. Men på fredag så kommer det nog en bild för då träffar jag honom igen, är bara inte bestämt om vi ska vara hemma hos mig eller hemma hos han i husum men det märker vi väl.


ont som tusan i ryggen
2009-05-11 / 21:17:39 / Min vardag

Jag och mattias tog det bara lungt i helgen, vilket var riktigt skönt! Fast när jag tänker efter så tar jag alltid det lungt nu för tiden, haha! Men orkar inte göra så mycket annat nu för tiden, tar verkligen på en att vara gravid. Har så grymt ont i ryggen idag att jag inte vet hur jag ska sitta som. Har iaf tagit mig i kragen och städat undan alla kläder som legat på mitt golv så nu ser det väl någolunda ut, känner mig faktiskt stolt för det är inte direkt så lätt att luta sig framåt nu förtiden, magen är bara i vägen! haha. Ibland får till och med mattias hjälpa mig att ta på eller av skorna, haha! Tragiskt att man blir så ovig. Annars har jag väl inte gjort direkt så mycket idag, känns som vanligt tomt att inte få sova med älskling inatt men det är väl sånt man får ta och förhoppningsvis så har vi lägenhet inom kort!


Imorgon har vi matte och datakunskap, roligt! Känner mig för att stanna hemma samtidigt som jag funderar på att fara till skolan och sen flörta lite med mattias så kanske man kan fara till honom! Klarar mig tusan inte utan honom, hm toffel ah det får jag fan vara hehe. Och dessutom så älskar sängen som han köpte för ca en månad sen eller nått sånt! Mycket skönare än min kan jag lova, för i den kan bre ut sig rejält! I min så får mattias ligga som om han låg i en kista, hemskt! haha. Känner mig helt slut efter att ha varit på skolan, vill bara ge upp, vila upp rejält till förlossningen men antar att jag klarar mig ett litet tag till.

Ja vad ska jag hitta på nu då? Kanske ska lägga sig i sängen och sova, skulle vara skönt!

Seg dag!
2009-05-08 / 23:08:32 / Min vardag

idag känns det som det varit en dryg dag. Hade svenska på morgonen och vi fick papper om hur vi låg till i olika ämnen såg väl inte så jätte farligt ut men frågan är om man kommer orka göra allt på en månad, samtidigt som man inte har något intresse alls eller så. men aja man ska väl orka stå ut hoppas jag. På eftermiddagen så skulle vi ha webbdesign men lärarn kom inte och det hade gått över en halvtimme så jag gick upp till stan och träffade nathalie och inväntade att mattias skulle komma in till stan. Sen vid halv två så kom han och då bar det upp mot sjukhuset för att göra ett besök på BB & förlossningen. Gick ju bra fast man har börjat bli väldigt nervös inför förlossningen nu faktiskt, men det går nog bra hoppas jag, haha! Sen efter det så for vi hem till mig så har vi ätit tacos och kollat på tv typ, singing bee som vanligt, haha! Fast det var final så nu kommer det inte bli nå mer singing bee på ett bra tag så få se vad vi hittar på istället på fredagar! haha vilket liv det låter som vi har, fast har vi det? Ja snart så.


hm ja 90210 är jag sugen på se fast det är inte hemma ännu så, Känner mig lite sömnig faktiskt så kanske blir sovdags snart. Mysa med älskling, kan det bli bättre? Imorgon så kommer vi fara upp till husum igen och tror inte jag kommer att kunna skriva någonting för att mattias har inge internet just nu så isf återkommer jag på måndag.


bloggen krånglar
2009-05-07 / 09:58:56 / Min vardag

blogg.se verkar krångla nu faktiskt, skrev ett inlägg igår som inte har kommit upp när man går in på min blogg, rätt så irriterande faktiskt, om det här inlägget ens kommer upp men det är väl skit sak samma. Värt att göra ett försök iaf. Annars nu så sitter jag på skolan och lyssnar på musik, eminem <3. Idag vet jag inte riktigt vad som händer, har iaf nationella i eftermiddag i engelska kommer väl gå åt helvete om jag inte far hem istället haha. nej nu ska jag inte vara så negativ, skolan är ju faktiskt väldigt viktigt än fast man inte tänker så. Mamma hade varit på stan och shoppat igår så jag hittade lite kläder att ha iaf, skööönt! har ju knappt nå kläder att ha, särskillt inte när min bror går och tar min mjukisbyxor! + att min lillsyrra har börjat ta mina kläder jag hade inte jag var gravid för att jag inte kan ha dom, så det känns som jag kommer vara klädlös efter att jag fött ut lillpyret, haha!

men nu ska jag låssas jobba och vara jätte duktigt, puss på det!


ge mig min bebis nu.
2009-05-06 / 22:35:54 / Graviditet

jag känner att jag gör ingenting på skolan längre, sitter bara rakt upp och ner och längtar efter att lillpyret ska komma ut. Jag längtar efter att få ta det stora ansvaret och att skapa en familj med mattias. Att jag är ung visst, men det har ingen betydelse tycker jag, utan det beror alldeless på hur mogen man är och att man själv tror på att man klarar av det. Jag längtar som sagt efter det stora ansvaret som väntar mig vilket kan låta lite konstigt för vilken ungdom vill egentligen ta ansvar? men jag känner att mitt liv börjar när mitt och mattias bebis kommer till världen, det är då vi kommer ha någonting att leva och kämpa för, det är då vi kommer bli en familj och både han och jag längtar som in i nordens! Jag vet dessutom att det kommer vara jobbigt och kämpigt men det kommer vara så värt det. Nu är jag verkligen less på att vara gravid känner jag.. Så när ni tänker "åh det är enbart 10 veckor kvar" så tänker jag "usch fy och blä, jag känner mig klumpig, fet och orörlig" haha! får det att låta jätte hemskt kanske men det är inte så jag menar utan jag vill ha min bebis i min famn, jag vill ta mitt ansvar som jag har bestämt mig för att ge mig in på och dessutom så vill jag visa dom som tycker att unga mammor bara lever på soc och skit kan dra åt helvete för dom vet ingenting. men alltså jag kommer ihåg då man längtade efter att få magen, nu vill jag bara att den ska försvinna för jag har inga kläder att ha längre, ingenting passar. Ska jag ta på mig en tröja så nejnej då syns halva magen haha. Nu får ni inte ta det som om att jag klarar eller så utan det är inte så jag menar, jag menar att jag längtar efter min bebis, till att få se hur den ser ut, till att få se tex vems ögonfärg h*n kommer att få, mina eller mattias? Dock så gruvar jag mig som bara den till förlossningen!! men alla har som varit med om det har klarat sig igenom det och det kommer jag också göra det vet jag, för jag kommer ha mattias vid min sida när jag föder och jag kan inte känna mig mer säkrare då. JAG VILL HA MIN BEBIS NUUUU!!!


Blir det så att jag kommer få föräldrapenning från och med den 25 maj så funderar jag på att hoppa av skolan, jag orkar inge mer. Haha oj vad jag klagar på skolan känner mig, men den ger mig inget intresse utan det ända jag kan tänka på är bebisen och att jag vill vara med mattias 24/7! skulle inte sitta så felt va?!


aja avslutar detta inlägg genom att skriva att jag älskar mattias :)
föresten så bjöd han mig på max och plus glass, puss på det!

 
ge mig min brunfärg!!

vecka 30
2009-05-05 / 22:39:14 / Graviditet

jag vaknade imorse av att lillpyret levde och hade sig inne magen, hur mysigt som helst! Så låg jag och drog mig till klockan sju och sen klev upp och käkade frukost osv. På morgonen hade vi matte och vi fick göra diagram som tydligen gick på betyget men fick ju iaf ett g på det så det är ju bra. Hmm ja på lunchrasten gjorde man inte allt för mycket, finns ju direkt inte så mycket att göra, särskillt inte på skit bauer. På eftermiddagen hade vi datakunskap, jag gjorde ingenting för jag hade ingen dator, men bryr mig dock inte heller.


Annars efter skolan har jag inte gjort nå mycket alls, varit hemma och tagit det lungt. Har nyss pratat med älskling i telefon och får träffa honom imorgon, lite värtne, blir dessutom bjuden på lunch av honom, mums! Föresten så skrev jag ett mejl till soc och frågade om hur det låg till osv. Hon svarade idag och skrev att hon skulle gick brev till min mamma och mattias pappa så dom ska svara på några frågor om eget boende och ekonomiskt shit och efter att dom svarat på det och skickat in det så kommer hon kalla oss till ett nytt möte och efter det så är utredningen klar, så får se vad som bestämt men det låter positivt men man ska aldrig hoppas på för mycket.


Idag går jag in i  vecka 30.

I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1600 gr. Huvudets omkrets är 28 cm. Redan från graviditetsvecka tretton kan man med hjälp av ultraljud se att fostret tränar sina andningsmuskler genom att utföra andningsrörelser. Andningsrörelser pågår sedan i perioder under hela graviditeten. Dessa andningsrörelser stärker lungorna och får dem att mogna.



så svårt att knäppa en bild framifrån själv, brukar ju alltid mattias göra åt mig men hoppas det duger!
nu ska jag ta och sova så jag orkar med morgondagen.

tiden går segt men ändå fort.
2009-05-04 / 19:10:01 / Graviditet

ja vad ska man skriva. Skolan börjat åter igen, stannade dock inte kvar så länge idag hade ingen ork till det, känner att orken till skolan blir allt mindre och mindre men lite mer än en månad kvar nu så det blir väl att hålla ut antar jag.

annars idag har jag inte gjort så mycket, var på stan en stund med Nathalie, Linda och Petra sedan tog jag bussen hem och har lagat lite mat och sitter just nu här och gör inte så mycket. Känns riktigt tomt utan Mattias faktiskt, men sånt man får leva med. Skickade dock ett mejl till soc alldeless nyss och frågade om man kunde få lite information om hur det går med utredningen osv så får se vad man får för svar där. Så nu blir det bara att ta det lungt, har inte orken till att göra någonting annat.

Igår var v i och såg på "män som hatar kvinnor" på bio, riktigt bra film faktiskt! Nog den bästa svenska filmen jag har sett. Var och hälsade på mattias bror innan bion började och hans dotter är så grymt söt! Hon började leka tittut med mig, så himla söt. Får en att längta ännu mer kan jag ju vilka lova. Än fast det inte är många veckor kvar nu!

nej nu ska jag ta och surfa lite till sen får vi se vad jag hittar på, ska iaf ha tagit en ny magbild tills imorgon, det lovar jag! hehe.

allt från torsdag till imorgon
2009-05-02 / 22:25:03 / Graviditet

var ett tag sedan jag skrev nu, fick en kommentar av en tjej som frågade om jag skulle lägga ner bloggen och det ska jag inte utan har bara inte orkat skriva någonting, har umgåtts med min älskling. är med honom nu också sitter och kollar på det. Kände att jag måste bjuda på ett inlägg för det var så himla länge sen sist och så lång tid ska det inte ta hehe.

hm har ju varit ledig sen i torsdag och då var vi hos barnmorskan, allting var bra så det var ju skönt att höra! sen efter vi varit där så for vi upp till husum och grilla och älskling, hans bror daniel och daniels tjej satt och drack och vi spela kort. Senare mot kvällen så gick vi mot brasan och det  var trevligt där. Mattias fick sig en riktig överaskning den kvällen. Hans syster kom och hälsade på från göteborg, riktigt chockande faktiskt, men roligtroligt! Igår så tog vi det lungt, satt framför tv:n kollade självklart på singing bee haha! älskling låg ju bakis så gjorde inte så mycket och idag så har vi också tagit det lungt. Vaknade kl 4.00 imorse av att jag hade så jävla ont i tandköttet, tänkte inte så mycket mer på det utan låg kvar i sängen för att försöka somna om, men det gick fan inte, hade så jävla ont! så efter ett tag blev kl 05.30 tror jag och då pallade jag inte mer så jag gick ner och satt mig vid datorn. Efter ca 20 min så kom älskling ner och undrade vart jag tog vägen så jag tog en alvedon och en macka med oboy sen så gick vi upp för att se på film. Sötnosen höll sig vaken med mig, efter ca 10 min av filmen så släppte värken och jag somnade, riktigt skönt. Gjorde förjävla ont alltså. annars så gick vi på ica och köpte oss lite godis och dricka och självklart choklad haha!


Imorgon så ska vi vara i husum till 19.00 sen ska vi ta bussen in till stan och se på bio. Vi fick nämligen biobiljetter av mattias syster för att dom gick ut imorgon och hon skulle inte hinna använda dom så det var snällt av henne. Så det blir att se "män som hatar kvinnor" har velat se den länge nu för det sägs att det är väldigt bra så det blir upp till bevis imorgon.

Gick ju föresten in i vecka 29 i tisdag, lite sent men tänkte att ni skulle få lite info om det iaf.
har tyvärr ingen ny magbild eftersom jag är i husum och har ingen kamera med mig men
det får jag bju på senare.'

I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gr. Huvudets omkrets är 27 cm.

Fett lagras under huden för att ge energi och sköta temperaturregleringen efter födelsen.

Nu är ögonen åter öppna och hinnan över linsen borta. Om barnet skulle födas nu kan ögonen skilja mellan ljus och mörker.
Ögonen får färg vid den här tiden men vilken färg barnet slutligen får vet man inte förrän några månader efter födelsen. Ögonlocken är nu öppna då barnet är vaken och slutna då det sover.


RSS 2.0