finfint väder!
2009-04-25 / 23:31:53 / Min vardag

sovde hos helle inatt, vaknade vid halv 12 och vilket kanon väder! kändes verkligen som sommar ute tyck ja, var ca 16-18 grader i skuggan, inte illa. Vi grillade och så medans vi väntade på att vildmarkbadet skulle värmas upp vilket tar sin tid. Men ändå så badade  vi inte för allting blev så sent och mamma kunde inte hämta mig nå senare så det får ta och bli en annan gång. synd för jag var verkligen taggad på att bada! menmen.. annars så hemma har jag inte gjort så mycket, helle följde med mig hem och vi satt och spela "öviksspelet" med mina systrar, yngsta systern vann! haha.


så just nu sitter jag och äter mackor och dricker oboy, ska snart ringa älskling och prata lite med honom och sen sova. Har ju en helg utan mattias vilket kanske låter skönt i era öron men jag saknar honom bara och vill ha honom här, känns så tomt utan honom, men har haft en trevlig helg med helle iaf, positivt. Men får träffa honom på onsdag!

imorgon så är det söndag och förhoppningsvis lika fint väder så får se vad som händer då, inte för att det finns så mycket att göra, Angelina frågade om jag kunde följa med henne till stora lekparken i stan eftersom jag lovat henne det så länge nu så det blir nog att man följer med dit. Annars så är det snart en ny vecka men skönast med denna vecka är att vi endast går 3 dagar i skolan! skööönt.


nej nu ska jag fika klart sen ska jag krypa till sängs och prata med mattias och sedan sova.
sov så gott!



ont i ryggggeen!
2009-04-24 / 23:09:39 / Min vardag

idag har det inte hänt allt för mycket. Hade nationella i engelska i morse och det gick väl bra antar jag. Sen var vi lediga från 9.00 till 12.15 så jag och emelie satt bara rakt upp och ner typ. Sen hade vi webdesign och skulle få feedback om webtidningen men jag fick knappt någon feedback eftersom jag ej gjort någonting hehe. Men sen vid 13.15 så fick vi sluta och då gick vi upp mot stan och träffade nathalie och vid 15.45 så for jag hem och käka och så.

Är hemma hos helle nu och vi har inte gjort så mycket sett på tv och umgåtts. Men imorgon så blir det att bada vildmarksbad och grilla, lite nice.

har haft så in i nordens ont i ryggen hela dagen fyfan säger jag bara. undra hur det kommer då vara i ca 8:e månaden? usch vill inte veta haha.


saknar dock mattias enormt mycket men hoppas på att få träffa honom på onsdag annars vet jag inte vad jag ska ta mig till, för en hel vecka utan honom kommer inte funka, då går jag under!

det tar på kroppen
2009-04-22 / 17:59:52 / Min vardag

uhh, känner mig helknäckt, kände mig så igår också. Tar verkligen på kroppen nu och gå i skolan alltså! Blir trött så fort jag kommer hem och varrar ner. Fick dessutom veta att min kusin har fått 1 år & 9 månaders fängelse, suger!! men det är väl sånt man får leva med antar jag ... Annars i skolan idag så hade vi först mediekunskap, vilket suger! sen på eftermiddagen hade vi gympa fast det gick jag inte på, ger ingenting kan inte få ett betyg där ändåså. Så tog 2 bussen hem och Angelina klev på vid höglandskolan. Helt otroligt hon har inte gnällt någonting, inte ens frågat om hon får ringa till en kompis utan hon har lekt med sig själv hela tiden, vet inte hur länge sen det var hon gjorde det. Känns riktigt skönt för jag känner mig inte pigg för fem öre. Känner mig både slut i kroppen och inte alls på något humör alls, känner mig nere men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad exakt.

Får ialla fall hoppas på att jag kommer isäng riktigt tidigt ikväll orkar inte vara såhär trött och känna mig nere samtidigt, särskillt inte när jag är barnvakt eftersom då känns det bara riktigt jobbigt att ens kliva upp att göra någonting. Men imorgon ska jag prata med Håkan igen om skolan sen så går vi ju bara till lunch så då ska jag till försäkringskassan och prata lite yttligare med dom för att få svar på saker och ting.


nu tänker jag lyssna på musik och skriva, jag älskar att skriva dikter bland annat om ni ville veta det.

vecka 28
2009-04-21 / 21:22:40 / Graviditet

känner mig riktigt trött och sliten just nu. Klev dock upp många gånger inatt bara för att man känner sig kissnödig, riktigt irriterande, men värtne. Vi hade matte på förmiddagen och vi fick tillbaka proven, fick iaf g så det känns skönt annars så har vi det så slappt på matten och får sluta så tidigt så det var inte så mycket mer med det. Gick och pratade med håkan iaf om olika linjer och sånt så skulle gå tillbaka till honom på torsdag. Sen på efter middagen så hade vi datakunskap och det går lika trögt som vanligt, gick därifrån vid klockan två för att ta bussen upp till sjukhususet och vara på informationsmötet om förlossning osv. Så mattias mötte mig däruppe och vi fick se en förlossningsfilm! gah den gjorde mig lite smårädd faktiskt, vilket jag inte trodde att den skulle göra men det gjorde den faktiskt så ja förlossningen är inget jag längtar till precis haha! eller jo där ljög jag.


hmm jadu inget mer speciellt som händer i veckan iaf, ska till barnmorskan nästa vecka plus att Angelina fyller år så det blir till att fira henne.


Idag går jag in i vecka 28.

I vecka 28 är medelkroppslängden 38 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1200 gr. Huvudets omkrets är 27 cm.

En del barn lägger sig tillrätta redan nu med huvudet nedåt. Även om det börjar bli trångt kan barnet slå kullerbytta i livmodern.

Håret på huvudet har vuxit och barnet har fått ögonbryn och ögonfransar. Barnet öppnar och sluter ögonen. Forskning har visat att om man lyser med en stark lampa på mammans mage så rör sig barnet mot eller bort från ljuset. De starka kontrasterna mellan ljus och mörker består till efter födelsen, det nyfödda barnet föredrar kontrastrika leksaker i svart och vitt. Precis som ett spädbarn sover det ofödda barnet mycket. Man vet att unga barn har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (REM-sömn, rapid eye movement, snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, barnets mognad och tillväxt: äldre är vakna längre och sover ytligare. Det finns forskare som tror att barn drömmer redan i livmodern och bearbetar det de varit med om.


första dagen i skolan efter lov.
2009-04-20 / 16:29:23 / Min vardag

som sagt igår så blev det bara tv tittande och lite spelande också.

idag så började jag inte förns kl 12.15 så jag fick en sovmorgon och hur lyxigt är inte det när jag har min älskling här, han ska vara här tills imorgon eftersom vi ska till föräldragruppen då så jag får en långhelg med honom, lyyyx! annars så började jag och emelie inte dagen så bra för att vi blev av med internet i en vecka för att vi spelade lite icy tower. haha! så ja vi får se hur det kommer att gå och jobba för mig denna vecka.

Annars så går jag bara och väntar på att soc ska ringa och helst säga att dom hjälper till med en lägenhet men att annars om dom inte gör det så kan dom gärna få höra av sig så man se över andra alternativ och planera hur man annars ska göra. Det närmar sig ju dag för dag så om man tänker efter så är det inte alls länge kvar.

nej nu ska jag gå ner och äta, känner mig jätte hungrig.
synd att unga mödrar har slutat gått annars hade man
ju iaf haft nått att göra idag haha. men något hittar
jag säkert på kan man väl hoppas på.


helgen
2009-04-19 / 14:11:03 / Min vardag

ihelgen så har jag varit med älskling. Vi har inte gjort allt för mycket. I fredags så mös vi framför tv:n och såg bland annat singing bee. Igår så for vi och köpte godis, spelade lite spel och myste framför tv:n och idag vet jag inte vad det blir, lär väl bli att mysa framför tv:n ännu än dag, men det är mysigt man ska inte klaga, sen finns det inte så mycket mer att göra.

usch skola imorgon, får se hur jag klarar mig igenom det.


känner att jag har ingenting att skriva om så får återkomma senare.

every little thing happend for a reason
2009-04-16 / 22:51:16 / Min vardag

det gick bra på försäkringskassan idag iaf. dom skrev in till mig att jag inte hade någon inkomst och så, så det är löst nu iaf. annars så efter jag och mamma varit på försäkringskassan så gick jag och helle (som följde också med till försäkringskassan föresten) på max och käkade, riktigt gott! sen så gick vi tillbaka mot staden och gjorde inte så mycket utan väntade på att bussen skulle gå. Så när man kom hem så har man suttit vid datorn tills det blev mat sen efter maten så satt jag vid datorn en liten stund till tills mina systrar kom och skulle baka kladdkaka och sockerkaka med mig! sen medans vi väntade på att dom skulle bli klar i ugnen så spelade vi yatzy, gick verkligen kasst för mig, förlorade båda gångerna haha. sen efter att dom farit tillbaka till sin far så har jag pratat med älskling.

saknar verkligen honom nu alltså, han har gått och blivit lite sjuk också. Tur att han kommer till mig imorgon så får jag pyssla om honom och mysa såklart! Hatar verkligen att sova utan honom, ge oss en lägenhet så man kan få bli en riktig familj någongång! Mattias kommer dock inte förns någon gång vid 5 kanske så innan dess ska jag ta och städa och göra lite sånt roligt!

Föresten så med skolan så kommer det bli iaf att jag går kvar denna månad ut sen får vi se hur det blir efter det.
känner att orken finns inte där + att jag inte har något intresse vilket gör att jag inte gör något på lektionerna. Men nu ska jag vänta till älskling her på mobilen igen så jag kan få prata med honom innan det är dags för sängen!

försäkringskassan
2009-04-16 / 10:57:41 / Min vardag

igår så gjorde jag inte alls för mycket, klev upp vid klockan 1 sen så tog jag det mest lungt. Helle kom förbi en sväng men vi gjorde inte alls mycket , pratade och umgicks.

Sen så nu idag ska jag till försäkringskassan och höra vad dom har att säga, min mamma ska följa med mig också.
Har inte så mycket att skriva faktiskt men skriver ett nytt inlägg senare ikväll.

90 dagar kvar!
2009-04-14 / 20:05:14 / Graviditet

endast 90 dagar kvar till BF!!! shit, tiden går enormt fort alltså, knappt så man hinner tänka haha. fast det känner inte som om det går nå fort alls men när man tänker efter så då märker man verkligen hur fort det går egentligen.

Har ju föresten inte skrivit på 3-4 dagar och det har varit pga att jag varit med mattias och umgåtts med honom och från och med igår så har det varit kanon väder! men i helgen gjorde vi inte mkt alls, tog det lungt och så. Igår så for vi och hälsade på min mormor och morfar så var vi där från 11.00-13.00 ungefär. sen från 13.00 till 15.30 så satt vi ute på våran baksida och solade och spelade yatzy typ, riktigt mysigt. Senare mot kvällen så blev jag så sötsugen så bestämde oss för att baka chokladbollar & sockerkaka tills vi insåg att vi inte hade nå ägg hemma till sockerkakan så vi tog oss en promenad till mammas jobb och hämtade två ägg sen bar det hemåt igen för att baka lite, gott blev det iaf. Håller dessutom på att baka en till sockerkaka nu för att den andra är redan slut, så går det när man har bröder haha. Sen tidigare idag så har vi varit och hälsat på Mattias mamma och sen ner mot stan för vi skulle till försäkringskassan men självklart så har dom bara öppet på måndagar och torsdagar så måste dit på torsdag för att fixa det med föräldrapenningen. Sen vid kl 15.00 så for vi upp på sjukhuset och hade ett informationsmöte om förlossningen och så dock så togs inte allt upp som skulle tas upp utan resten kommer nästa tisdag och den 8 maj ska vi på en visning på förlossningen, spännande spännande.


Föresten så ska jag följa med min mamma och min moster till stockholm den 28:e maj och hälsa på lite släkt och shoppa såklart! Blir roligt det, gruvar mig bara för bilresan hur den ska gå eftersom jag går på toa stup i kvarten haha men det ordnar sig alltid vettja. Annars så har jag inte så mycket mer nytt att berätta faktiskt, eller jo om det är någon som är intresserad så ska jag snacka med min mamma imorgon om hur jag ska göra med skolan, hon jobbar tyvärr idag och jourar tills imorgon så lättare att ta det imorgon istället för att sitta i telefon och snacka, har nog inte hon tid med heller eftersom hon ska jobba, hehe.

Nej men nu ska jag sätta mig och lyssna på musik och skriva en lista på vad som fattas till lillpyret, det är ju dock rätt mycket som fattas eftersom det ända vi har är en barnvagn, en späjlsäng och en badbalja.
men jag lovar att jag ska bli bättre på att skriva här varje dag men ibland har man helt enkelt annat för sig.

Nu höll jag på att glömma att jag går ju in i vecka 27 idag!
så här får ni lite information om denna vecka.

I vecka 27 är medelkroppslängden 36 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1000 gr. Huvudets omkrets är 26 cm.

Hårstråna på huvudet är fortfarande små, tunna och bleka utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. De är ofta bara någon millimeter långa.

Barnet kan öppna sina ögon och börjar bli känsligt för ljus. Vid en klinisk undersökning med amnioskop (ett rör som man via kvinnans slida för in genom livmoderhalsen upp till fosterhinnorna) ser man att barnet försöker skydda sina ögon från instrumentets ljuskälla genom att vända sig bort eller sätta sina händer för ögonen. Man ser också att hjärtfrekvensen ökar som tecken på stress när fostret utsätts för ljusstimuli.








woho äntligen fint väder.
2009-04-10 / 19:04:02 / Min vardag

var ett tag sen jag skrev nu.
fick ju lov igår, hur skönt som helst, måste ta tag i att snacka med mamma också. Skulle egentligen till försäkringskassan igår och prata om föräldrapenningen men dom hade stängt så får tar det på tisdag istället då jag ändå ska in eftersom jag och mattias ska på en "föräldragrupp". Annars så igår gjorde vi inte alls för mycket satt och spela kort (jag, mattias, helle & Angelina). sen såg vi på en film och gick och la oss. Sen idag så vaknade vi vid halv tolv och klev upp och fika, lite senare följde vi med mamma och Angelina hem till Annelie & Frans, gjorde inte allt för mycket där utan mamma skulle bara hämta brorsan. Sen så for vi hem och käkade och så har vi spelat lite yatzy, lite små roligt ändå.


vet inte riktigt vad som händer senare ikväll eller jo det blir ju singing bee, haha som vanligt.
annars så lär jag bara ligga och mysa med älskling och få rå om honom medans man kan!

90210
2009-04-08 / 20:21:02 / Min vardag

just nu så har jag lagt angelina i sängen så nu är det bort gjort och nu sitter jag här och ska slänga igång ett 90210 avsnitt och invänta att min mor kommer hem från jobbet så jag kan få beställa ett par mammabyxor och en tröja, äntligen. annars idag så har jag inte gjort allt för mycket, klev upp klockan 6 imorse och tog sju bussen för att jag skulle vara hos tandläkarn halv åtta, känns nu att jag varit uppe ett tag. så lagade två tänder och fick en ny tid den 11 juni och ska laga ett till hål. tycker jag varit jätte duktig på att sköta tänderna sen jag blev gravid men ändå så har jag mer hål än när jag inte borstade tänderna, skumt. Aja ska iaf försöka ta ett snack med mamma om skolan, vill hoppa av. Fast imorgon så går vi halvdag sen är det påsklov, lite efterlängtad. så har ju hela lovet på mig att prata med mamma också men hon vet iaf om hur det ligger till så ingen fara där inte.

nej nu ska jag ta och kolla på 90210 så bjuder jag på en bild på min syster Angelina!


skola, skola, skola.
2009-04-07 / 19:45:13 / Graviditet

jag funderar starkt på att hoppa av skolan. vill inte gå IT-Media och jag får ingenting gjort på lektionerna för att jag inte har intresset. Allt hänger på att mamma ska godkänna det, vill ju inte göra henne besviken hehe. Annars idag har vi haft matteprov och det gick väl sådär, svarade iaf på hela g-delen så får se hur det gick annars så på datakunskapen gjorde jag ingenting för jag hade inte med mig datorn. sen imorgon ska jag till tandläkarn, huvva vill icke. annars så vet jag inte alls vad som händer i veckan, får ju lov på torsdag skönt! ska nog vara med mattias hela lovet hoppas jag på, jobbigt att vara utan han ju ^^.  så på nästa vecka på tisdag så ska vi till en föräldragrupp för att få information om förlossningen osv. Annars så har jag nog ingenting alls planerat på lovet, får hitta på någonting roligt tycker jag, medans man kan.


Idag gick jag in i vecka 26.

I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm.Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner. Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.


allt från himmel och jord
2009-04-06 / 21:02:25 / Graviditet

jag vill ha min älskling brevid mig hela tiden. Jag skiter ifall folk säger att man blir less på varandra om man är med varandra för mycket men jag vill att han ska få vara med i min graviditet under varje sekund som går. visst det kanske inte händer något hela tiden men jag känner att jag behöver honom. Det var som i torsdags då vi skulle till barnmorskan då skulle mattias ta 10 bussen in så jag skickade först sms på sms men fick inget tillbaka så märkte jag att jag inte fick någon leveransrapport tillbaka så jag ringde och märkte att han inte hade mobilen på! Jag fick seriöst panik, för jag vill ha med honom. Så jag skickade ett sms till hans far som sedan ringde upp mig, då fick jag reda på att han hade försovit sig men precis hunnit med bussen och att han inte hade nå batteri på mobilen. Jag blev lättad upp till tusen, vet inte ens om jag hade velat gå dit om inte han var med. hm kanske låter lite löjligt men skit i det, jag vill ha med mattias under allt som händer med lillpyret och jag vet att han vill vara med varje sekund också!
aja nog skrivet om det.



idag så drog jag från skolan vid halv två och träffade min älskling. Vi gick på hemtex och köpte lakan till den nya sängen och sedan så for vi upp till hans broder, så grymt söt unge han har alltså! får mig att längta ännu mer efter våran sötnos! annars så blev jag hemskjutsad vid 3 tiden av mattias kompis och somnade till vid halv 5, var så in i nordens trött. vaknade till vid halv sex och kom på att jag måste ju laga mat. som tur så var det bara potatisbullar så det gick på en kvart. hm sen såg jag på unga mödrar och fick några snygga kommentarer av angelina samtidigt. ehm efter det så har jag inte gjort så mycket suttit framför denna sak och pratat i telefonen. har nyss lagt angelina i sängen så hon ligger och kollar på film och somnar snart hoppas jag, blev lite sent idag. ska helst lägga henne senast åtta annars blir hon så gnällig på morgonen, men det ordnar sig.

puuh känner verkligen att jag inte orkar med skolan, vill bara hoppa av nu. kommer verkligen inte att gå den linjen efter jag har varit mammaledig. Jag vill göra någonting som jag tycker är roligt. hm frisör, kyss mig nånstans för där kommer jag aldrig in, synd jag som verkligen gillar att hålla på med hår och klippa och så. så jag funderar faktiskt ganska starkt på att gå samhälls och plugga till polis, skulle vara riktigt coolt tycker jag. Vad kan man mer plugga till på samhälls? måste ta mig en riktig funderare på vad jag ska välja för linje för IT-Media på john bauer kan suga ...... har lust att ta ett snack med mamma om skolan också, fast tror knappast att hon kommer gå med på att jag kan hoppa av + att man inte får några pengar inte bra inte bra. och då får inte mamma sitt bidrag heller om jag inte går i skolan. hm får ta ett snack med mamma om att jag aboslut inte trivs där och att jag ska välja någonting annat efter mammaledigheten, så får gå om ettan igen haha. men värtne, skulle ha lyssnat på mamma från första början och inte tagit john bauer men lätt att vara efter klok.



ännu en ny vecka
2009-04-06 / 13:13:35 / Min vardag

idag ska vaknade jag vid kvart över nio och klev upp och gjorde mig iordning. sen så gick jag och älskling till bussen, tyvärr så hade älskling slut på pengar på busskortet så han fick ta 1 bussen istället så nu väntar jag på att vi ska få rast så jag kan gå och möta mattias och sen gå på hemtex och kolla efter sängkläder eftersom han beställde en säng förra helgen och den kom idag och vi har inga så stora lakan som behövs till sängen så då ska vi köpa det. usch hatar när det blir vardag igen för då måste jag fara ifrån mattias och det känns så tomt! hoppas bara på en lägenhet skulle underlätta så himla mycket!

jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om, får ibland sånt hjärnsläpp, sen vet jag inte om jag har nå många läsare här heller men annars skulle ni gärna få kommentera och skriva vad ni skulle vilja veta om mig eller om det är nått ni är nyfikna på osv.

hm nu ska jag försöka fortsätta komma på nånting till dessa förbannade artiklar,
usch gillar dom verkligen inte och kommer ingen vart,
inget intresse, inget jobb från nathalie! haha.

två siffrigt!
2009-04-05 / 14:38:45 / Graviditet

nu är det endast 99 dagar kvar till beräknad födelse! alltså tvåsiffrigt alldeless nyss var det ca 150 dagar, tiden går väldigt fort, helt otroligt!

annars så i fredags så for vi till mattias kompis och dom festade lite, det var trevligt.
och igår så satt vi bara vid tv:n och tog det lungt, lär nog bli samma sak idag, men
det klagas inte, utan bara mysigt vettja. hmm vad händer annars i veckan? jadu
tandläkarn på onsdag iaf sen så vet jag faktiskt inte, skönt med snart lov!
då ska jag vara så mycket som möjligt med min älskling så han blir less
på mig haha! måste ju ta chansen (a). vill egentligen bara att soc ska ringa
och säga, ni har fått lägenhet! då skulle jag bli överlycklig men vi får väl se
hur lång tid det tar innan dom ringer, en evighet.

jaja nu ska jag fortsätta titta på tv:n och pussa på min älskling.

heeelg!
2009-04-03 / 10:38:00 / Graviditet

nu sitter jag på svenskan och försöker jobba men går inte alls bra, har inget intresse för den här linjen känner jag. visst allt ska inte vara roligt och intressant som man ska göra, men jag har inget intresse alls. så det blir att kämpa tills bebis kommer ut och sen när jag varit mammaledig ett år så kommer jag nog byta linje, än fast jag kommer behöva gå medk 94:orna men det bryr jag mig inte om, hellre det än att gå någonting som inte intresserar en.

så nu slutar vi snart och då ska jag gå ner och äta lunch sen ringa min morfar för han mår inte alls bra, skrev ju i tidigare inlägg att hans syster ha gått bort så det är förståligt att han inte alls mår bra. skulle egentligen fara och hälsa på honom igår men han och mormor for till stockholm igår för att fara och fira mormors bror som fyller 60 år. senare efter det så ska jag ta 1 bussen till husum och umgås med mattias. vet inte riktigt vad vi ska hitta på men kanske skulle mattias dricka lite för hans kompis ville sörjedricka för han tappar jobbet idag hehe. så får se hur det blir med det. annars blir det väl att se på singing bee som vanligt haha! lika bra det,

föresten så gick jag ju in i vecka 25 i tisdags och har inte lagt in nå bilder eller "information" om vad som händer denna vecka så tänkte göra det nu, vet inte riktigt om ni tycker det är intressant men det hoppas jag, jag tycker iaf att det är riktigt roligt att läsa om vad som händer därinne än fast jag känner h*n sparka och ha sig hela tiden, vilket är riktigt mysigt och man känner att h*n börjar få in starkare sparkar nu faktiskt. fast ska jag vara lite ärlig så kan det kännas lite obehagligt ibland men klaga ska jag inte göra för nu för det är ju iaf ett tecken på att h*n lever och mår bra därinne! också kom jag på nu att igår när jag var hos barnmorskan så började hon mäta symfys-fundus-måttet och då mäter dom från blygbenet och uppåt för att mäta hur stor moderkakan har blivit och då mätte hon 24 cm på mig och det var helt normalt. sen så igår tog mamma fram hennes journal när hon väntade mig och då såg jag att hon inte var uppe på 24 cm förns i vecka 28 så lite småroligt faktiskt. men nu till informationen:

Barnet

vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar.

Hjärnan växer och utvecklas i jämn takt. Den är under hela graviditeten känslig för och kan skadas av gifter, till exempel alkohol och andra droger. Till för tidig förlossning, prematur, räknas alla som föder före 37 fullgångna veckor. En normal graviditet är 40 fullgångna veckor.

Överlevnaden hos mycket för tidigt födda barn, det vill säga under 28 fullgångna veckor har förbättrats radikalt under de senaste åren. Idag räknar man med att gränsen för att barnet ska kunna överleva utanför livmodern ligger mellan 22-23 fullgångna veckor. Därefter ökar chansen för barnet att överleva för varje dag och dramatiskt från vecka till vecka.


dålig bloggning.
2009-04-02 / 21:52:27 / Graviditet

för det första vill jag tacka helpmehelpyou.blogg.se för min snygga design!

sen så kunde jag inte skriva igår för en klasskompis hade råkat tagit min laddare till datorn så hade inte nå batteri till datorn och sen så ska jag lägga upp bilder jag lovar, men det kommer imorgon´för nu orkar jag inte för jag är trött hehe. annars idag så gick vi bara halv dag och sen kl 13.00 hade jag en tid hos barnmorskan och allt gick bra. lillpyret slog 164 slag/min och mitt "järnvärde" hade gått upp så tabletterna funkade men ska ändå fortsätta äta dom. hm ja annars var det inte så mycket mer att säga om det förutom att allt såg jätte bra ut och det är jag ju verkligen glad över, det betyder ju mest.

imorgon så går vi halv dag också så sen ska jag till husum och vara med min älskling, inte så ovanligt men så värtne. vet inte riktigt vad vi hittar på men det skriver jag i helgen vettja,

hm ja nu ska jag lägga mig och kolla på 90210 och sedan sova så god natt :)

every little thing gonna be alright
2009-04-01 / 10:15:38 / Graviditet

igår fick jag reda på att min morfars syster dog i kool iförrigår. usch vad hemskt! måste fara och hälsa på morfar och se hur han mår, var länge sen jag var där nu och tror nog han skulle bli glad om man kommer förbi en sväng, lika bra.

annars så har jag faktiskt inte gjort så mycket, skulle till tandläkarn idag trodde jag men det var tydligen nästa onsdag. sen igår så gick jag ju in i vecka 25, oh det går undan nu haha. får ta och lägga upp en bild senare idag på magen när jag kommer hem och skriva lite vad som händer med bebis denna vecka. och föresten så kände Emelie en spark igår, haha lite småkul när man såg hennes min, lite klockrent tycker jag. iaf ska jag ju till barnmorskan imorgon och då börjar hon mäta min mage och kollar om jag går efter kurvan, spännande spännande. längtar så jag får höra lillpyrets hjärta och få veta att h*n mår bra. inte länge kvar nu faktiskt endast 3 månader, hur fort går inte det? jättefort än fast man kanske inte tänker på det. tycker ju nyss att jag fick reda på att jag var gravid och bara hoppades på att mattias skulle gilla tanken att skaffa barn, och se så tur man har det gjorde han. underbart!

kommer fan ingen vart med denna jävla webbtidning, tror nog jag kommer byta linje efter att jag varit mammaledig, känner inte alls nått intresse här. bara drygt att ta sig igenom vardagen känns det som, fast det värsta är att jag kommer få gå med 94:orna när jag egentligen ska ha gått ut haha. men sånt får man ta. får se vad jag gillar bättre att ta för linje än den här, man lär sig ju seriöst ingenting utan sitter bara framför den hära himla datorn och gör annat så känns som jag kommer byta.

aja nu ska jag försöka fortsätta med min intervju med takida så jag iaf kan bli klar med en artikel efter som man ska vara klar med 2 st tills på fredag och plus översätta det till engelska, uscha.

RSS 2.0