6 dagar kvar
2009-10-31 / 12:28:57 / Min vardag

Igår blev det som sagt städning för hela slanten efter att jag skrev det senaste inlägget. Jag plockade undan allt som inte skulle vara framme, diskade, dammsugade och skrurade och lagomt till att mattias kom så hade jag tänt ljus och plockat in disken i skåpen. Efter det så gjorde mattias mat, torsk och potatis. Vi åt vid tv:n medans vi kollade på idol. Tyckte inte om temat men det funkade.

Idag så ska vi fara till min mormor och morfar, bara mattias kan vakna snart. Hm får se när han gör det.
Ja, jag har inte så mycket mer att skriva men på återseende.

höglandssjön, check!
2009-10-30 / 15:53:00 / Min vardag

Nu har man nyss kommit hem från en promenad runt höglandssjön! Utskönt var det. Har börjat ta tag i promenaderna nu och det är riktigt skönt när man väl har tagit sig i kragen och börjat gå. Vad har hänt mer i veckan då? Jo i måndag var jag på stan och shoppade lite, blev lite finkläder till lucas och annat smått och gått kan ta och knäppa kort på det sedan. Sen igår överaskade jag min morfar och hälsade på honom, ska även dit imorgon. Vi började prata om förr i tiden då han var ung, han är ursprunglingen från åsele och när han var 15 år så fick han klara sig själv så han flyttade till övik och hyrde ett rum. Det kostade 110 kr i månaden att bo där, "Åh vad billigt tänkte jag". Så jobbade han och tjänade 1,64 kronor i timmen. Tänk er att tjäna så lite i månaden, var så att han knappt hade till mat ibland, huvva.. Sen hade dom inte kök där heller så äta fick han göra på någon resturang eller liknande ifall att man hade råd.

Aja till någonting roligare nu ska jag ta och städa här hemma så att det ser fräschare ut när mattias kommer hem. Plus att det stinker soper här än fast vi inte har nå sopor inne så måste få bort stanken innan jag spyr.




Min kamera är tillbaka
2009-10-25 / 22:09:15 / Min vardag

Då var man hemma igen. Mattias har tvättat undan lite grann så att det inte är värsta klädhögen inne i sovrummet eftersom tvättkorgen var mer än full.. Imorgon kommer även Anita för att se om jag kan tvätta eller inte, så vi sparade så jag kan lägga in två tvättar iallafall. Skulle dö annars om jag hade så mycket att tvätta sen skulle väl hon även klaga på det med och det orkar jag inte. Fast dock kommer jag inte riktigt ihåg om hon sa att hon skulle komma vid 10 eller om hon skulle komma vid 13.00, hoppas på att det är vid 10.00 så får jag det överstökat på en gång och sedan ska jag fara till staden för att shoppa lite. Ska inhandla två hyllor, en som vi kan ha inne i duschen för schampoo och dylikt eftersom dom ligger och "skräpar" på golvet och sen en hylla vi kan hänga upp på väggen i toan som vi kan lägga våra badrumsartiklar i eftersom vi knappt har något utrymme på toan och den är grymt liten. Ska även inhandla lite kläder till Lucas, för det behövs. Är lite mer jag ska inhandla men nu har jag även skaffat hem min kamera som min syster har lånat så nu ska jag börja knäppa lite kort, kan vara lite roligare att läsa om det tillkommer lite bilder.

Lucas har även börjat sova i sin egen säng nu, har skämt bort han lite och låtit honom sova i våran säng för att jag är lat att lägga honom i sängen på nätterna, eller ah han sover inte riktigt hela natten ännu men det kommer. Ska bara ta bort min lathet först sen då jäklar.


Men nu ska jag ta och kolla på tv eller så och sedan gå och lägga mig och sova, fick absolut inte mycket sömn inatt..

Min riktiga pappa har funnits hos mig hela tiden.
2009-10-24 / 23:37:15 / Mina egna ord, mina känslor.

Just nu sitter jag hemma hos mamma. Skönt att vara här, ungdommar som säger "jag ska flytta hemifrån så fort jag blivit 18". Varför säger bara jag? Visst kan sina föräldrar vara "jobbiga" och så ibland men hellre det än att ha en som inte bryr sig iöver huvudtaget. Jag kan säga nu att jag saknar min mamma, jag saknar att träffa henne varje dag och ständigt veta vad hon gör eller vad hon ska göra osv. Jag säger inte att jag vill flytta hem eller så för jag trivs att bo ihop med Mattias utan det är just det att jag är 17 år och det tycker jag inte är en "normal" ålder att flytta hemifrån, jag har inte riktigt klippt av navelsträngen med min mor om jag uttrycker mig så. Sedan vi flyttade till vårdhemsvägen så har jag och mamma kommit så grymt närmare varandra samma med min syster Evelina.

Jag kan även sakna när min mamma var tillsammans med mina systrars pappa Ulf. Visst, jag och Ulf var absolut inte bästa vänner, kan inte ens kalla att vi var vänner. Så grymt elak jag var mot honom, så äkta tonår jag var i. Skulle göra allt för att jävlas, skulle sno grejjor av honom och inte lyssna för fem öre.. Jag ångrar att jag gjorde så, sa att han var dum i huvudet, men det enda anledningen till att han gjorde allt han gjorde var för att jag behandlade honom som skit och äntligen efter 14 år har jag kommit på varför.


Jag var avundsjuk på mina systrar, att dom hade/har en pappa som ställer upp och finns där no matter what,dynget runt om det så ska behövas! Att dom helt enkelt har en helt normal pappa som inte jag har över huvudtaget och har aldrig haft. Kan låta grymt i era öron men enligt mig är min pappa inte min pappa och kommer aldrig bli. Han har sabbat sina chanser om och om igen. Jag ser ärligt talat Ulf Strandberg (Mina systars pappa) som min egna riktiga pappa, det är han som har funnits där för mig om man jämför med min "egen far". Även fast min mamma och han inte är tillsammans med varandra längre så ser jag honom som min pappa och även morfar till Lucas. Han vet inget om att jag känner så för jag vågar inte riktigt säga någonting, varför vet jag inte utan jag skulle gärna att han skulle få veta men jag vet inte riktigt hur jag ska säga det som eller om han kommer tycka att det är en bra sak eller en dålig sak. Jag kräver ingenting utav honom ifall att jag skulle säga det till honom, tex att han ska göra precis allt för mig som om jag vore hans riktiga barn. Jag kräver ingenting utan jag vill bara att han ska veta hur jag känner och hoppas på att han skulle tycka det var en bra sak.

Nu idag så har vi jätte bra kontakt och vi kan till och med umgås, vilket vi inte kunde förut förutom i vissa tillfällen. Var ju inte så att vi var ovänner jämt men oftast så var det så och jag skyller allting på mig för jag var som sagt inte alls snäll mot honom, skulle alltid jävlas och göra allting till ett helvete, men nu idag så kommer vi hur bra överens som helst tycker jag. Anledningen till att jag varit så dum mot honom tror jag är för att jag vet inombords att jag känner att det är han som är min pappa men att jag förträngt det för att jag alltid hoppats på att min riktiga "pappa" ska komma tillbaka någon vacker dag. Men dom hoppen är över för jag orkar inte mer, jag orkar inte hoppas på att han ska göra någonting rätt när han gör allt tvärt emot.

För någon dag sedan så fick jag ett brev ifrån min farmor och fick veta att min så kallade pappa sitter i fängelse ännu en gång till, anledningen tänker jag inte dra upp för det tycker jag inte hör hit. Iallafall vart jag ville komma med genom att skriva det vet jag faktiskt inte. Jag är alldeless tom när det gäller honom, jag orkar inte försöka längre. Farmor ger mig hans adress till fängelset så att jag kan skicka brev, jag säger såhär ge honom min adress så han kan skicka till mig istället för jag orkar inte längre, vill han mig någonting så får han höra av sig till mig istället för jag har gett upp, att försöka få honom att bli min riktiga pappa har varit en dröm för mig så himla länge men har gått sönder varje gång han ens öppnar sin käft, men ändå så har jag fortsatt hoppas på att han ska ändra sig, på att han ska ändra sig för min skull, för sin dotters skull. Men jag orkar inte drömma längre, jag orkar inte hoppas på att han ska försöka ens för hade jag betytt något för honom hade han slutat med allt skit för länge sedan, eller åtminstånde ringt mig minst en gång per dag eller iallafall varannan. Men nej, han ringer när man fyller år, när det är jul om man har tur, så nej jag tänker inte skriva ett brev till honom för min dröm är krossad för länge sedan men jag har bara inte velat insett det.

Jävla kärring är det rätta ordet.
2009-10-23 / 18:46:19 / Min vardag

Nu var det ett tag sedan jag skrev. hmm vad har hänt...

Det är så här, för att jag och Mattias ska få bort Anita (hon som ska hjälpa oss med hemmet osv, för att jag inte är 18.) så måste vi visa henne att vi kan städa, tvätta, diska osv. Hallå tror ni att vi är 10 år eller? Iallafall det är väl bara att gilla läget om vi ska få bort henne någongång. Så imåndags skulle vi börja att göra en syssla så vi kommer någon vart och får bort henne. Vi skulle egentligen tvätta men eftersom det inte fanns någon tid ledig då hon kom klockan 10 så skulle vi göra någonting annat. Mattias var inte hemma eftersom han skulle på ett möte. Så vi gick först ner till tvättstugan och tog en tid på måndag. Efter det gick vi upp igen och bestämde oss för att städa/diska så får vi iallafall någonting gjort istället för att skita i det bara för att det inte fanns någon tvätttid. Jag började diska och hon började dammsuga av mattorna och la ut dom på balkongen. Sen hittar hon en tuss efter Gizmo (Mattias mammas hund) också kommer hon till mig och säger "Detta är inte acceptabelt, skulle Ulrika se detta skulle hon aldrig godkänna det". Ulrika är då den som har godkänt oss lägenheten och hon som "bestämmer" över oss eller hur man ska förklara det. Men hallå det är hund hår?! Ska jag ta och storstäda bara för att det varit en hund hos oss?! Då måste jag ju städa hela tiden eftersom vi har en katt... Började känna mig irriterad men försökte inte bry mig och fortsatte diska. När hon dammsugit av mattorna så kom hon in i köket och väntade tills jag skulle bli klar. Sen frågar hon jämt mig om jag känner att jag får vara delaktig med Mattias angående ekonomi och allt vad det innebär att bo själv. Jag sa självklart, han tar ju inte ett beslut utan att jag är med och tvärtom. Sen när jag diskat klart så började vi plocka undan kläder och dylikt i sovrummet och överallt annat. Så säger hon till mig "Jag vet ju inte vad som är smutsigt och inte så du kan ju plocka upp det där". Jag börjar plocka undan kläderna på golvet och lägger dom i tvättkorgen, sen börjar hon också plocka upp våra smutsiga underkläder. För mig känns det fel att någon främmande ska ta i våra kläder, särskillt våra underkläder. Hon har ingenting med det att göra. Allafall det är bara att gilla läget. Så sa hon att vi hinner att städa toan innan hon måste fara igen men att hon kommer sedan tillbaka efter att hon är klar och kollar så att jag gjort allting och att jag gjort det "rätt"... Jag sa till henne att jag aldrig har städat toa, alltså toasitsen och dylikt. Då säger hon till mig "inte Mattias heller", "nej, det har han inte heller gjort" säger jag. Då säger hon "men ni som sa att ni kunde städa!" Men hallå?! Det är väl självfallet att jag kan städa, men jag har aldrig gjort rent en toa i mitt liv men hur jävla svårt är det då? Det är ju bara att ta toaborsten och göra rent?! Hon började visa mig hur jag skulle göra och sedan när hon skulle fara så sa hon "nu ska du dammtorka, dammsuga och skura golvet, det är det som är kvar". Hmm ja det är väl klart jag vet, jag har städat många gånger i mitt liv förr tro det eller ej!!! jag känner hur det börjar koka inom mig så när hon farit tar jag mig en rök sedan kom Mattias hem och jag fortsatte städa. Sen vid 14.00 ungefär så kommer hon för att kolla så att jag gjort allt. Ja det hade jag. Så säger Mattias "Vi brukar ta städning och tvättning samtidigt för att vi tycker det underlättar". Anita: "jaha så du menar att om ni inte har tvätttid så kan ni inte städa?" Mattias: "ehh nej, jag sa att vi brukar ta tvätttid samtidigt för att det underlättar att göra allting samtidigt." Hallå vadå ta oss som 10-åring?! Det är väl självklart att finns det ingen tvätttid så städer vi ändå, jävla kärring. Blev så jäkla irriterad på henne så att fort som fan ska jag få henne ur vårat liv.

Aja nog om detta..

Idag skulle vi egentligen shoppa lite behövande saker men jag som trodde att vi skulle få föräldrapenningen idag eftersom det är den 25:e på söndag men icke sa nicke. Vi får den på måndag, är det den 25:e på en söndag får man den på måndag och är det på en lördag får man den på fredagen. Sug på det säger jag. Så får shoppa dom behövande grejjorna på måndag istället. Måste ju köpa inbjudningskort till dopet så man får reda på sedan vilka som kan komma och inte.

Annars har det inte hänt så mycket denna vecka, ikväll blir det idol och vi sitter även och väntar på att Daniel (mattias bror) och hans tjej Johanna ska komma förbi. Föresten Mattias har fått praktik på BOOM, en möbel design butik ute i Arnäsvall och eftersom man inte får ha praktik i december i handels så måste dom antingen anställa honom eller ingenting alls. Chefen sa även att det är stor chans till jobb så vi hoppas på det bästa.

Nej nu ska jag ta och tjocka i mig godis och coola och titta på tv och något sånt.

Födelsedagskalas
2009-10-16 / 23:19:29 / Min vardag

Just nu sitter jag hemma hos mattias bror för att han fyller år så vi är och firar honom. Mattias och Andreas sitter och spelar NHL 10 och jag sitter här för att fördröja tiden så vi kan gå hem och sova, sängen lockar kanske fint just nu faktiskt, hehe. Annars tidigare idag så kom Anita och Ulrika hem till oss för att ha ett möte om hur det har gått med hushåll och blablabla. Så sa vi att allt går utmärkt och att vi inte behöver Anita längre för vi har ingen nytta av henne. Men då sa dom att dom måste göra ett "test" på oss så att dom ser att vi kan göra hushållen osv. HALLÅ?! Hur tror ni vi överlever egentligen..... Så ja vi ska alltså stå och laga mat och tvätta osv medans Anita står och tittar på för att hon ska se att vi kan... Haha säger bara jag, hör dom inte själva hur löjligt det låter? Aja får väl bara acceptera det och göra som dom säger, finns inte så mycket mer att göra åt saken. Efter det så tog jag 11.46 bussen in till stan och gjorde Jessica sällskap medans hon hade lunch och träffade även Nathalie och Belinda så stod och samtala lite med dom sen tog jag 13.00 bussen för att hämta Angelina från skolan. Tog åter bussen in till stan och sedan hem. Hemma så hjälpte jag syrran när hon skulle spela the sims sedan blev det middag och sedan hit till Andreas för att ta det kortfattat.

Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer, är det blogawards imorgon så ska jag hem till mamma, men det står ingenting på tv.nu om att det ska vara imorgon? Så jag vet inte riktigt, iallafall annars så kanske vi skulle fara till Andreas igen imorgon. Vi får väl se vart dagen leder oss.

Snart är andra perioden slut på NHL så då är det bara en kvar sen så drar vi oss hemåt, har börjat få ont i ryggen med känner jag. Hoppas det är över efter en lång sömn hehe. Iallafall nu ska jag vänta på att denna match är över för att sedan begära oss hemåt till den efterlängtade sängen, mys.

Lucas är redan bortskämd
2009-10-15 / 16:29:58 / Min vardag

Igår så hämtade jag ju som sagt syster Angelina på hennes skola, blev inte till att man gick dit eftersom jag var snäll att göra Jessica sällskap medans hon hade lunch från sin APU. Allafall så följde min andra syster Evelina också med eftersom hon fick sluta tidigare. Vi gjorde inte allt för mycket, Angelina har ju blivit helt såld för the sims 2 så vi har här hemma så hon ska sitta och nörda det hela tiden. Har lovat att hämta henne imorgon också för att vara lite snäll så hon slipper att vara på fritids till klockan halv 6. Sen efter det så ska vi till mattias bror för att han fyller nämligen år.

Sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Ska ta mig till mamma på lördag för det är ett program jag vill se men vi har inte den kanalen här hemma så dit ska jag verkligen fara. Men nu när jag tittar på tv.nu så går inte programmet på lördag? hmm måste titta upp det där så jag inte missar det!

Just nu så sitter jag och lyssnar på nordman, så länge sedan! Lucas ligger och gnäller i babysittern och vi har gjort honom bortskämd (REDAN) för han vill att man ska hålla i honom hela tiden, vilket är väldigt jobbigt. Sen vägrar han nästan somna om han inte får sova i ens famn, visst det är mysigt samtidigt som man får ingenting gjort alls om man ska gå och bära runt på honom hela tiden. Så jag måste få honom att inte vara så "beroende" av att hela tiden vilja vara i ens famn för det funkar absolut inte. Fast där har jag ju mig själv att skylla på eftersom jag velat myst med honom 24/7 men jag får ingenting gjort så det måste jag ändra på, än hur mysigt det är!

Mattias är just nu och jobbar och jag känner mig väldigt uttråkad, vet inte vad jag ska hitta på. Efter att jag skrivit klart detta inlägg så har jag kikat klart på allt jag brukar kolla på internet och det finns ingenting bra på tv och man kan inte hitta på någonting som måste kosta pengar.


Jag har skrivit i stress med detta inlägg eftersom jag försöker få lucas att vänja sig att inte behöva vara i ens famn hela tiden, men han strejkar och gråter och gråter, vilket gör ont i mitt mammahjärta men jag hoppas jag skrivit hyffsat bra så ni fattar. Nej nu kan jag verkligen inte låta han ligga där igen måste ta upp honom! Fan han kommer vara limmad fast mot mig i all evighet, hehe. Mysigt.

Jag vill leva nuet och inte ångra mig sen så jag lever idag
2009-10-13 / 19:35:50 / Min vardag

Idag har jag inte gjort mycket alls, klev upp klockan halv ett tror jag. Måste sluta sova så länge men skönt är det, hehe. Nämen mååste absolut sluta med hela dagen försvinner ju och det är inge bra för Lucas att sova bort hela dagarna heller, tänk då hur det ska gå då han börjar på dagis sedan?

Mattias kanske ska fara till norge och jobba den 19:e i en månad, fast det är inte riktigt säkert ännu. Hoppas att han får göra det eftersom då får han pengar till att skaffa körkortet. Visst jag kommer sakna honom men då får jag chansen att göra det iallafall, hinner ju inte sakna honom nu för tiden eftersom vi är med varann 24/7. Så vi får väl se hur det blir med norge resan, jag hoppas iallafall att han far, för hans egen skull för han behöver det.

Imorgon så ska jag ta och hämta Angelina på skolan för hon orkade inte stanna på fritids tills att hennes pappa skulle hämta henne klockan halv sex så jag tänkte att jag kunde vara snäll att hämta henne. Har ingenting bättre för mig imorgon ändåså. Får se om jag tar mig en promenad dit bort eller om jag är lat och tar bussen, hoppas jag tar tummen ur rumpan och går det sen kan vi åka buss hem för jag tvivlar på att hon kommer att orka gå, hehe. Men ja vi får ju som sagt se hur det blir med den saken.

Just nu sitter jag här medans Lucas har somnat i sängen får se om han somnat för natten eller om han vaknar senare, väntar också på att Mattias ska komma hem för han är och jobbar men han lär nog komma hem vilken sekund som helst tror jag om han inte får lov att gå hem då, brr kallt.


27 dagar kvar.
2009-10-10 / 12:43:27 / Min vardag

Igår så började dagen med att anita kom hit som vanligt varje fredag. Hon har tjatat om att jag ska ta itu med att tvätta dom senaste två gångerna hon varit här och igår fick jag äntligen tyst på henne eftersom jag då har tvättat! Det är ju inte direkt svårt att tvätta?! aja efter att hon hade farit så tog vi bussen in till staden för att sedan fara till mattias mor eftersom jag lovat att slinga hennes hår. Så var vi där ett tag och klockan bara rann iväg! Vi var även barnvakt åt min lilla syster Angelina eftersom mamma var neråt i landet och köpte en bil. Men ja vi skulle då försöka hinna med sju bussen ner till stan eftersom vi hade bestämt oss för att äta på max men vi missade bussen så skyndade vi oss till sjukhuset för att hinna med den sista bussen som går hem till oss, nämligen 19.25 bussen. Så hann vi med den bussen och efter att vi varit hemma ett tag kom mattias bror och skjutsade mattias till max så han kunde hämta mat, uthungrig man var alltså! Sen blev det idol tittande och vid 22.00 kom min mor för att hämta angelina och då hade hon köpt en gul bil, hehe. Så gick ner och kollade på den och den är verkligen bättre än den hon hade innan, så där gjorde hon ett kap. Sen blev det att kolla lite datorn och efter det så gick jag och la mig, typ vid 12.


Idag så blir det nog bara en lugn dag. Mina systrar är nu här på besök för dom ville inte följa med mamma då hon skulle fara på bolaget och lite andra ärenden som hon hade. Så ja vi ska bara ta det lungt, mysa lite typ. Skriver kanske lite senare ikväll om jag kommer på någonting intressant att skriva om.

Min dag och mina tankar resten är upp till dig.
2009-10-07 / 00:27:35 / Min vardag

Mattias bestämde sig för att fara och jobba ändå, så jag tog chansen och städade hela vårat hem. Så nu tycker jag att det ser riktigt fint ut faktiskt, skulle inte sitta fel med lite finare tapeter och större badrum men det är som det är, jag trivs ändå. Det är faktiskt det enda jag har gjort idag, städar, gullat med Lucas, städar, matat Lucas, städat, bytt blöjja osv. Sen sedan klockan 21.00 har jag suttit framför tv:n och nu framför datorn, ska nog gå och lägga mig efter jag skrivit detta inlägg.

Sen förstår jag inte varför "unga mammor" skäms över att stå för att dom lever på socbidrag, eller att dom hela tiden måste försvara sig att dom inte lever på soc. Vad spelar det för roll? Du är endå dig själv än hur du försörjer dig och din familj. Jag kan inte säga att jag lever på soc, visst jag får ett bidrag från dom men jag lever icke på dom. Jag har föräldrapenning och barnbidrag m.m. Vad är det för fel att få hjälp av dom? Det är ju det dom är till för, att hjälpa till. Jag gjorde mitt val att behålla Lucas än fast jag visste hur min ekonomi såg ut = noll kronor, förutom studiebidraget jag fick då jag gick i skolan, men får inte det nu ju. Men vafan än sen om du får lite hjälp av soc? Inte så att du kommer behöva hjälp av dom i all evighet (förhoppningsvis). Men att jag behöll Lucas är inget jag ångrar för fem öre, tvärtom jag älskar det. Jag älskar mitt liv som mamma, mitt liv med Mattias. Det känns rätt, helt rätt.


Sen fick jag ett påhopp här om dagen att jag klagat på den personen att hon vill ut och festa efter att hon fött, hon säger att jag klagat på det och att jag sagt att hon ska ut på krogen typ direkt efter att hon fött?!?!?! Hallå, det är väl klart att ingen far ut på krogen direkt efter att man fött. Jag personligen for ut och festade första gången då Lucas var 1 månad & 1 vecka, och andra gången då har var 2 månader. Gör det mig till en dålig mamma då? Nej det tycker jag inte, jag måste ju ha lite roligt ändå än fast jag gjorde mitt val att behålla honom så betyder det inte att mitt liv som tonåring är över, jag kan fortfarande ha lika roligt. Kanske inte lika ofta som en "vanlig" tonåring kan och jag måste planera om jag ska göra det. Men nå fan kan jag ha roligt. Sen måste man inte supa skallen av sig för att ha roligt och unna sig själv. Det jag vill komma fram till är hur den personen kunde tro att jag sagt någonting sånt och klagat på att hon ska ut och festa efter att hon fött då jag själv gjorde det efter att jag fick Lucas och inte nå länge efter han var född heller. Så ge mig en bra anledning till varför jag skulle klaga på henne då? Då jag redan har gjort det själv, till&med två gånger "redan". Nämner inga namn, men läser du detta så behöver du inte ta illa upp eller så för jag vet vart "jag har dig". Jag behövde bara skriva av mig. Visst att du fick höra det av nån som står dig nära, men du hör väl hur dumt det låter? Hade varit en annan sak om jag inte hade varit ut och festat redan. Aja skitsamma du får tolka detta hur du vill, jag menar ingenting illa utav det jag har skrivit utan ville som sagt bara skriva av mig för att jag störde mig på det.


Nu när jag fått skriva av mig lite grann så ska jag ut och ta mig en ryk sedan in och borsta tänderna för att sedan få mig lite sömn. Hoppas ni alla sover lika gott som jag planerar att få göra, om Lucas tillåter det men det brukar han inte ha nå problem med.

31 dagar kvar.
2009-10-06 / 11:07:50 / Min vardag

Idag började dagen med att vi vaknade vid halv 10, länge sedan vi klev upp så "tidigt". Men det var skönt, fångar dagen mer annars så är ju dagen slut på en gång då man kliver upp vid 1 tiden. Mattias for in till stan fram och tillbaka för att köpa ägg och cigg. Annars idag så ska jag snart göra lite frukost innan jag hungrar ihjäl mig, det vill jag ju icke.. Skulle ju egentligen gå ut och gå idag med Angelica men det blir ändrade planer eftersom hennes killes mamma fyller år idag så vi tar det imorgon istället. Så vad ska jag göra nu istället? Ska jag ta en promenad ändå, ladda mp3:n och ta mig en liten promenad? Skulle sitta skönt, men felet med mig är att väl göra det men när man väl gör det så går det hur bra som helst. Hmm kanske ska ta chansen att städa undan här hemma idag igen, gjorde ju bara "lite" tvätt igår och städade undan i köket, diskade och så. Sen hänger det ju massa kläder överallt i lägenheten så att det skulle ju vara bra om man fick bort det iallafall, eller nej det ska bort idag annars så vette gudarna när det görs, hehe. Så det lutar åt att bli en liten städardag för mig, Mattias är lite små sjuk, har ont i halsen och hosta. Han ska ju egentligen jobba idag (lära småbarn olika sporter) men eftersom han mår som han mår och att det är utomhus så vet han inte riktigt hur han ska göra. Inte kul att stå ute i 3-4 timmar när han har så ont i halsen. Får ju se hur han gör med det.


Brrr vad kallt det är ute nu, fortfarande frost kvar på marken ju! Betyder ju bara en sak: Vinter... Usch vill inte ha det, man måste klä på sig så himla mycket och det går knappt att vara ute ändå för man håller på frysa ihjäl, typ. Fast det positiva med att det blir vinter är att det är ett tecken på att jag fyller år, hehe. För att vara mer exakt så är det en månad kvar bara! Fyller ju år på en fredag men ska inte ut på krogen då utan ska låta släkten fira mig så slipper vi ta det någon annan dag, så far vi ut på krogen på lördag. Sen det bästa med att vänta tills på lördagen är att då har jag ju fått pengar så då kan man shoppa lite på lördagen, lite nya kläder inför kvällen, smart va? hehe. Sen blev vi ju bjuden på en fest också på lördagen så bättre det än att man kanske inte hittar någon förfest på fredagen, äh men gud vad jag babblar.

Nej nu ska jag ta och fika lite frukost innan min mage vänder sig ut och in, passa på nu när Lucas ligger och sover också så "stör" inte han då man fikar eller hur man ska uttrycka sig. Sen ska jag ta det lite lungt innan jag sätter igång med lite städning och vika kläder. Ska nog börja göra det då Mattias har farit för han förtjänar att inte behöva göra någonting då det är han som jämt tagit hand om tvätten förut och medans jag var på stan en dag så städade han rent var enda litet hörn! Så ja det förtjänar han verkligen + att han är sjuk. Nej men gud vad jag babblar på, dags att göra lite fika och nu vaknade Lucas haha!

tvättdag & lite städning på köpet.
2009-10-05 / 23:08:43 / Min vardag

För första gången i mitt snart 18-åriga liv så har jag tvättat kläder, haha. Känner mig faktiskt riktigt stolt. Vet inte riktigt om det kommer bli ett så roligt inlägg idag heller. Har iallafall tvättat och städat idag, sen har även mina systrar och min mor kommit och hälsat på.


Imorgon så ska jag gå ut och gå med Angelica, känner att det är dags att göra någonting med "flibber", vill inte ha den där längre, men det får ta den tid det tar. Nej jag kan inte koncentrera mig på att skriva någonting, är i helt andra tankar. Btw ska ringa om tid för dop imorgon, vill helst ha det i slutet av november iallafall innan jul annars blir han så stor, men får se när dom har tid, tror inte dom är så fullbokade faktiskt. Nej nu ska jag ta och gå lägga mig eller någonting, vi höres imorgon!


Slapp helg
2009-10-04 / 23:54:32 / Min vardag

ännu en dag med slapp framför tv:n och datorn. Lucas är uppe nu och vill inte sova, så ska snart gå och lägga mig med honom och se och han vill sova då. Imorgon så ska jag ringa mamma och kolla hur jag ska gå till väga med dopet och så, kan ju direkt ingenting om det. Vill ju att dopet ska vara helst innan jul eftersom annars blir han så stor och tung att bära osv.

Nej jag har inte så mycket att skriva om men imorgon så kommer nog ett mycket mer vettigt inlägg tycker jag. Nu ska jag gå och lägga mig med min son och min man, min familj.

Lucas är mysig.
2009-10-03 / 22:33:29 / Min vardag

Igår så lagade vi fläskfilé och potatisgratäng till middag men vi glömde vitlöksbröden jag som hade sett fram emot att smaska i mig det. Men kan ju i och för sig äta dom ändå, hehe. Men vi gjorde fruktsallad och glass till efterrätt, så gott!

Idag har vi inte gjort allt för mycket. Blev torsk och potatis till middag så viklöksbrödet passade inte till den maträtten så får ta den någon annan dag vettja. Annars har vi bara slappat hela dagen, busat lite med Lucas.

Just nu ligger han i sängen och sussar för fullt, han har dock somnat i min famn 4-5 dagar i sträck nu såå mysigt kan jag ju lova!


6 November smäller det.
2009-10-02 / 13:16:05 / Min vardag

Som jag skrev i förra inlägget så skulle jag träffa Angelica men det blev ingenting eftersom hennes dotter fick lite feber så jag träffade henne igår istället, vilket var mycket trevligt! Ska dessutom om allt går som planerat börja gå ut och gå med henne och dessutom börja på babysim om det inte är allt för dyrt vilket jag inte hoppas på. Sen i onsdags så träffade jag Annah också vilket var hur länge sen som helst sist, så det får vi ta och ta igen tycker.


Annars har min vecka faktiskt varit helt okej, mormor & morfar kom förbi igår och lämnade en byrå som vi kan ha Lucas kläder i eftersom dom fortfarande ligger i påsar, hehe. Också fick vi en riktigt stor hylla också och förvara sakor i så det var väldigt bra, för det behövdes. Finns så lite ställen att förvara ens grejjor i lägenheten, så vi är väldigt tacksamma! Idag så började dagen med att Anita kom vid 10, förstår verkligen inte varför hon ska komma, vi pratar inte direkt om några viktiga sakor, alla grejjor vet vi ju redan.. Fast inte länge kvar nu tills jag fyller 18, 6:e november smäller det, så kanske vi slipper henne, kan ju alltid hoppas!

Idag så ska vi bara ta det lungt, Mattias är just nu i stan och gör lite ärenden och Lucas ligger och sover så sött. Så ska nog ta tag i och rensa hans kläder så man ser vad han har och inte. 

RSS 2.0